Başkan Kurt: Seçimlerde, Kendi Listemize Oy Vereceğiz!
reklam
07 Eylül 2017
Başkan Kurt: Seçimlerde, Kendi Listemize Oy Vereceğiz!

Başkan Kurt: Seçimlerde, Kendi Listemize Oy Vereceğiz!

Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği, düzenlenen kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Sektöre ilişkin girilen yeni döneme ait bilgilerin verildiği toplantının asıl gündem maddesini, yaklaşan Çorlu Sanayi ve Ticaret Odası seçimleri oluşturdu.

100’ü aşkın sektör temsilcisini bir araya getiren toplantıda konuşan Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı İlhan Kurt, “5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Kanunu ile anılan kanun uyarınca çıkarılan, 19 Ekim 2015 tarihli ve 29507 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Ulusal Meslek Standartları’nın ve Ulusal Yeterliliklerin Hazırlanması Hakkındaki Yönetmelik hükümlerine göre MYK’nın görevlendirdiği, benim de yönetim kurulu üyesi olduğum Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu (TEMFED), Ulusal Yeterlilik hakkında kendi bünyesinde çalışma yapmak üzere görevlendirilmiştir. Federasyonumuz bu konudaki çalışmalarını -sektördeki kurum ve kuruluşların da görüşlerini alarak- tamamlamış, Emlak Danışmanı Ulusal Yeterliliği Sınav Giriş Şartları’nı ve sınav sorularını hazırlayarak MYK’ya sunmuştur. Hazırlanan Emlak Danışmanı Ulusal Yeterliliği, Sektör Komitesi tarafından incelendikten sonra yönetim kurulunca imzalanmıştır. Bununla ilgili yapılan özet bilgilendirmeyi, masalarınızın üzerine bırakılan dosyalarda bulabilirsiniz.” dedi.

SAF DIŞI BIRAKMAYA ÇALIŞIYORLAR

Yaptığı konuşmaya devam eden ve sözü yapılacak olan Çorlu TSO seçimlerine getiren Başkan Kurt, “Malumunuz olduğu üzere bizler emlak sektörü olarak, 14’üncü Meslek Grubu’nda yer alıyoruz. Bu grup içerisinde en çok üyeye sahip olan, yani en güçlü olan biziz. Bizim dışımızda özel sağlık hizmetleri, medikalciler, ortopediciler, ecza depoları ve özel eğitim kurumları var. Duyuyoruz ki birçok liste çalışması var ve bu listelere bizim emlakçı meslektaşlarımızı da alıp bizi bölmek, bizi saf dışı bırakmak istiyorlar. Bugün, bu şehre sahip çıkma günüdür. Bu şehir için artık biz de bir tuğla koyalım. El ele, gönül gönüle vererek, güçlerimizi birleştirelim. Emlakçılığın kaderini Çorlu’da değiştirelim. Mesleğimize yeni ufuklar açalım.” diye konuştu. Aynı zamanda Çorlu Kent Konseyi Başkanlığı görevini de yürüten Kurt’un, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan’ın 2014 Yerel Seçimleri’nde kullandığı “El Ele, Gönül Gönüle” sloganını yeniden vurgulaması dikkatlerden kaçmadı.

BU GÜCÜ KENDİMİZE KULLANALIM

Daha önceki yıllarda yapılan Çorlu TSO seçimlerinin bir daha hatırlanması gerektiğini ifade eden Kurt, “İstatistikler ortada, onlar bize her şeyi söylüyor. Bundan evvelki her 3 seçimde de bizim meslek komitemizden seçimlere giren ve bizim destek verdiğimiz Sayın Tarkan Ersin, Sayın Özlem Yemişçi ve kendisini rahmetle andığımız Enis Sülün, Çorlu TSO Başkanı olmuştur. Burada, ne kadar büyük bir güce sahip olan bir sivil toplum örgütü olduğumuzun herkes farkında. Bu nedenle, bizi bölmeye çalışıyorlar. Ama biz bölünmeyiz, biz bir bütünüz, biz bir aileyiz. Biz de artık Çorlu TSO Yönetimi’nde söz sahibi olmak istiyoruz. Aksini düşünenler, başka listede yer almak isteyenler çıkabilir. Ancak onlar şunu çok iyi bilmelidirler ki mesleklerine ihanet ediyorlar. Birileri onları merdiven olarak kullanmak istiyor. Bu kadar büyük ve bu kadar güçlü bir sivil toplum örgütüyüz. Ama bu gücü hep başkasına kullandık. Artık diyoruz ki güç bizde, bu gücü kendimize kullanalım. Ülkemizin en güçlü sivil toplum örgütü içindeki yerimizi alalım ve sesimizi duyuralım.” dedi.

LİSTEYİ, BAŞKAN KURT YAPACAK

Kurt, “Bu oluşumda en büyük zorluğu, şu anda ben yaşıyorum. Birçok arkadaşımız beni arayarak bu oluşumun içinde yer almak istiyorlar. Hepiniz değerlisiniz, hepiniz bu görevi yapacak kapasitedesiniz. Ancak her meslek grubu gibi bizim grubumuzda da; 3 meclis üyesi, 4 meslek komite üyesi olmak üzere toplam 7 kişi görev alacak. Bunların, 7 de yedeği olacak. Ancak bizim meslek grubumuzda birçok meslek dalı da yer alıyor. Bu nedenle meclise 1 kişi, meslek komitesine 2 kişiyi, bu meslek grubu arkadaşlarımızdan almak zorundayız. Bu 4 arkadaşı seçmek, çok ama çok zor. Bu nedenle sizin görüş ve düşüncelerinize ihtiyacımız var. Bunu iki şekilde halledebiliriz. Ya katılmak isteyen arkadaşların isimlerini bir torbaya koyarak çekiliş yapalım veya bu konuda yetkiyi bana verin, listeyi ben yapayım. Görüşünüz nedir, hangisini kabul ediyorsunuz? Bunu oylarınıza sunuyorum.” diye konuştu. Kurt’un bu önerisi sonrası emlak müşavirleri, listenin Kurt tarafından yapılması doğrultusunda fikir birliğine vardılar.

KENDİ LİSTEMİZE OY VERECEĞİZ

Yetkinin Kurt’a verilmesinin ardından konuşmasına devam eden Kurt, “Ancak sizden söz istiyorum. Parçalanmayacağız, bölünmeyeceğiz, meslek onur ve şerefi için bu sözü sizden istiyorum. Evet, kendi listemize oy vereceğiz ve seçim günü mutlaka gelerek oyumuzu kullanacağız. Çorlu TSO’nun bu seçimlerinde, birkaç tane başkan adayımız var. Biz kimsenin yanında yer almıyoruz, kimseye destek vermiyoruz. Bu seçim, çok zor bir seçim. Adaylar önce kendi gruplarından çıksınlar, bunu daha sonra düşüneceğiz. Öncelikle biz emlakçılar olarak yüzümüzün akıyla kendimiz sandıktan çıkmalıyız. Sizlere bu katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Güzel, huzur dolu, aydınlık yarınlarda buluşmak üzere hoşça kalın, sağlıcakla kalın.” dedi.

Editör : Tuğberk Erdem
2188 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu