Kırsal Mahallelerin Altyapı Sorunları Çözülüyor
reklam
15 Eylül 2017
Kırsal Mahallelerin Altyapı Sorunları Çözülüyor

Kırsal Mahallelerin Altyapı Sorunları Çözülüyor

Hayrabolu İlçesi’nin kırsal mahalleleri olan Kabahöyük, Kadriye, Tatarlı ve Çene Mahalleleri’nde içme suyu ve kanalizasyon altyapı çalışmaları hızla devam ediyor. TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, yapılan altyapı çalışmalarını yerinde inceledi.

Yatırım yapılan mahallerde yaşayan vatandaşlarla bir araya gelen ve onların görüşlerini dinleyen Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, “20 Temmuz 2017 tarihinde temel atma töreninin yapılmasıyla birlikte başlanılan altyapı çalışmaları, tüm hızıyla devam ediyor. Kısa bir süre geçmesine rağmen işin yüzde 40’ı tamamlanmıştır. Şu ana kadar iş kapsamında yapılacak olan 21 bin 900 metre kanalizasyon hattının 10 bin 300 metresi, 6 bin 150 metre içme suyu hattının da 600 metresi tamamlanmıştır. Ayrıca Tatarlı Mahallesi’ne 100 metreküplük 1 adet içme suyu deposu inşa edilecektir.” dedi.

Hızla devam eden Hayrabolu İlçesi Muhtelif Mahalleler (Kabahöyük, Kadriye, Tatarlı ve Çene) İçme Suyu ve Kanalizasyon İnşaatı’nın sözleşme üzerindeki bitiş tarihinin 13 Ocak 2018 olmasına rağmen, 2017 yılının Kasım ayı içinde bitirilmesinin planlandığını ifade eden Başa, “Bu iş haricinde TESKİ Genel Müdürlüğü olarak Hayrabolu İlçesi Kadriye Mahallesi’nin de içme suyu problemini çözdük. Kadriye Mahallesi’nin içme suyu, Ergene Havzası’ndan temin ediliyordu. Temin edilen su, standart değerler arasında değildi. Bu sorunu ortadan kaldırmak ve Kadriye Mahallesi’ne sağlıklı içme suyu vermek amacıyla, Tekirdağ Geneli Muhtelif Mahalleler İçme Suyu, Kanalizasyon, Yağmur Suyu ve Yol Kaplama Yapım İşi kapsamında 8 bin 300 metre içme suyu ana isale hattı imalatı yapıldı. İçme suyu ana isale hattı Danişment ve Kadriye Mahallesi arasına döşendi. Danişment Mahallesi’nden temin edilen sağlıklı içme suyu, yapılan ana isale hattı ile Kadriye Mahallesi’ne iletilmiş oldu.” diye konuştu.

Editör : Tuğberk Erdem
1572 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu