Ak Parti'den, Belediye Başkanı Yüksel'e Sert Tepki
reklam
15 Eylül 2017
Ak Parti'den, Belediye Başkanı Yüksel'e Sert Tepki

Ak Parti'den, Belediye Başkanı Yüksel'e Sert Tepki

AK Parti Ergene İlçe Teşkilatı’nda bir araya gelen ve Ergene Belediyesi’nin Ağustos Ayı Meclis Toplantısı’na ilişkin açıklamalarda bulunan AK Partili Meclis Üyeleri, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’i oldukça sert bir dille eleştirdiler.

06 Eylül 2017 Çarşamba günü gerçekleştirilen ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Ergene İlçe Teşkilatı’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Grup Sözcüsü Selçuk Gündoğan, “Ağustos ayında yapılan meclis toplantısında AK Parti Meclis Grubu tarafından verilen önergelere ilişkin Belediye Başkanı’nın kamuoyunu yanıltıcı ve yakışıksız bir üslup ile yaptığı konuşmalar neticesinde, Ergeneli vatandaşlarımızı doğru bilgilendirmek amacıyla bu basın açıklamasının yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Velimeşe Mahallesi Kirazdere Mevkii’ndeki Sn. Erdinç Uzan’a ait ayçiçeği tarlasının belediye personeli ve belediyeye ait iş makinası ile talan edilmesi konusunda Belediye Başkanı vatandaşa karşı kin ve nefret duygusu ile hareket etmiş, vatandaşın kendini ifade etmek için söz istemesini duymazdan gelmiş, suçluluk psikolojisi ile hareket ederek salonu terk etmiştir. Bu davranış ile konunun açıklığa kavuşması engellenmiştir.” dedi.

EVRAKTA SAHTECİLİK, HAKSIZ MENFAAT, KAYBOLAN 1,2 MİLYON

AK Partili Belediye Meclis Üyeleri’nin ortak imzasını taşıyan basın açıklamasını okumaya devam eden Grup Sözcüsü Selçuk Gündoğan, “Kızılay Ergene Şubesi Seçimlerine Hile Karıştıran ve evrakta sahtecilikten hüküm giyen şahıslar arasında bulunan ‘Özel Kalem Müdürü’ne 6 Ay Hapis Cezası Verilmesi’ konusunda Belediye Başkanı suçlulara anlamsız bir cesaretle sahip çıkarak adaletsizlik örneği göstermiştir. Ancak CHP Genel Başkan Yardımcısı’nın Yeşiltepe Mahallesi’ndeki arsalarına haksız menfaat sağlanması konusunda, bu kadar cesur (!) cevap verememiştir. Evrakta sahtecilik örneğinin bir göstergesi olan belediye kasasından kaybolan 1,2 milyon paranın ardından yaşanan son olay, Ergeneli vatandaşlarımızın belediyeden çıkan her evraka şaibe ile bakmasına sebep olacaktır.” diye konuştu.

ÖLÜMLÜ KAZADA, BELEDİYENİN SORUMLULUĞU MU VAR?

Selçuk Gündoğan, “Yulaflı Mahallesi Düğün Salonu’nda meydana gelen ölümlü kazada, belediye yönetiminin sorumluluğu konusunda kameralar önünde şov yaparak ölüm olayını sadece ‘Kader’ (!) diye açıklaması, Ergene halkı ile dalga geçme (!) anlamını taşımaktadır. Bizim amacımız kendisine ait olmayan bir mülkü nasıl kiraya verdiklerini ve belediye yönetiminin bu elim kazadaki sorumluluğunu ortaya çıkarmaktır.” dedi.

BAYAN MECLİS ÜYEMİZDEN ÖZÜR DİLENSİN!

Gündoğan, “Belediye Başkanı tarafından Bayan Meclis Üyemize karşı uygulanan çirkin tavır ile konuşmasının engellenmesi konusunda AK Parti Grubu olarak Ergene Belediye Meclisi’nin, Ergene’nin en üst organı olduğunu biliyoruz. Bu yüce Meclis’te Ergene ve Ergeneliler için her meclis üyesinin fikirlerini açıkça ifade etme özgürlüğünü kullanması gerektiğine inanıyoruz. Kaldı ki bayanlara söz önceliğinin verilmemiş olması, kendi medeni ölçülerinin tezahürüdür. Keşke CHP Meclis Üyeleri de hür iradeleri ile Meclis’te fikirlerini sunabilme cesaretini gösterebilseler. Belediye Başkanı’nın Bayan Meclis Üyemizden özür dilemesini istiyor ve bu olayın bir daha hiçbir meclis üyesi için yaşanmamasını temenni ediyoruz. Bu durumun tekerrür etmesi halinde; AK Parti Grubu olarak tepkimizi daha farklı kullanacağımızı, kamuoyunun dikkatine sunuyoruz.” diye konuştu.

KREŞİN YAPILMASINA DEĞİL, YERİNE KARŞIYIZ!

Gündoğan, “Göreve geldiği günden bugüne kadar hiçbir vaadini yerine getirmeyen bir Belediye Başkanı’nın konuyla ilgili yaptığı açıklama tam bir faciadır. Arsaların maliklerini bilmek için Belediye Başkanı olmaya gerek olmadığı gibi, bunu bahane olarak sunmak da abesle iştigaldir. Kreş yeri ile ilgili ‘Red’ gerekçemizi burada tekrar açıklamak isteriz. Hali hazırda itfaiye alanı olarak görülen yerin kreş alanına çevrilme isteğinin, dört tarafı sanayi tesisleri ile çevrili olan ilçemiz için zafiyet doğuracağına inanıyoruz. Bu açıklamadan da anlaşılacağı gibi; Belediye Başkanı’nın çocuklar üzerinden siyaset yapmasını engellemek amacıyla Meclis Üyelerimiz bu maddeye ‘Red’ oyu kullanmıştır. Kreş ihtiyacının varlığı tarafımızdan bilinmekte olup, yer seçiminin son derece yanlış olduğunu tekrar vurgulamak isteriz. Halen arsalar konusunda Belediye Başkanı’nın bilgisi yok ise kendisini aydınlatalım; teklif edilen itfaiye arsasının 2 sokak ilerisindeki Çinili Sokak’ta mülkiyeti belediyeye ait olan 5 bin 55 m² arsa mevcuttur ve okul öncesi eğitim tesis alanı-kreş alanı olarak değerlendirilebilir.” dedi.

HAK VE HALK YOLUNDAN AYRILMAYACAĞIZ

Basın açıklaması, “AK Parti Grubu olarak, Ergene İlçemiz ile Ergeneli hemşerilerimizin menfaatleri doğrultusunda yalandan ve talandan uzak siyaset yapmaya devam edeceğiz. Bu güne kadar olduğu gibi, bundan sonraki zaman içinde de Ergene Belediyesi tarafından yapılan veya yapılacak olan uygulamaların Hak ve halk yolundan ayrılmadan takipçisi olacağız.” ifadeleriyle son buldu.

Editör : Tuğberk Erdem
1820 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu