Ergene Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı
reklam
15 Eylül 2017
Ergene Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı

Ergene Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı

Ergene Belediye Başkanlığı’nın Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’in başkanlığında gerçekleştirildi. Ergene Belediyesi Ulaş Hizmet Binası’nda yapılan toplantıda, 5 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın açılış konuşmasını yapan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, alınacak kararların ilçeye ve ülkeye hayırlı olmasını diledi. Yoklama, mazeret dilekçeleri ve önergelerin ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

-Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 17.08.217 tarih ve 771 sayılı yazısına konu olan Vakıflar (101 Adet), Ahimehmet (23 Adet) ve Kırkgöz (9 Adet) Mahallelerinde bulunan toplam 133 adet belediye taşınmazının satılması, AK Partili Meclis Üyeleri’nin “Red” oyu kullanmasına rağmen oy çokluğuyla kabul edildi. Taşınmazların satış gerekçesi olarak, köylerin konut gelişimine açılması ve belediye bütçesine maddi kaynak sağlanması gösterildi.

-Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 21.08.2017 tarih ve 540 sayılı yazısına konu olan belediye müdürlüklerinin 2017 yılı bütçesi kalemlerine ek ödenek verilmesi hususu görüşüldü. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün 15.08.2017 tarihli yazısına istinaden hizmet alım bütçesine 1 milyon 100 bin TL. ve diğer sosyal amaçlı transferler bütçe koduna 400 bin TL. ek ödenek isteği, Fen İşleri Müdürlüğü’nün 18.08.2017 tarihli yazısına istinaden toplamda 5 milyon 940 bin TL. ek ödenek isteği (Toplamda 7 milyon 440 bin TL.) görüşülmek üzere Plan Bütçe Komisyonu’na havale edilmesine oy birliği ile karar verildi.

-Tekirdağ Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün talebi doğrultusunda Marmaracık 1’inci Etap Uygulama İmar Planı Revizyonu’nda yapılan Uygulama İmar Planı Değişikliği’nde gerekli düzenlemelerin yapılması adına İmar Komisyonu’na havale edilmesine oy birliğiyle karar verildi.

-İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 21.08.2017 tarih ve 2854 sayılı yazısına konu olan, Tekirdağ Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün talebi doğrultusunda Sağlık Mahallesi 1085 parselde yapılan Uygulama İmar Planı Değişikliği’nde gerekli düzenlemelerin yapılmasının görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na gönderilmesine oy birliğiyle karar verildi.

-İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün 18.08.2017 tarih ve 571 sayılı yazısına konu olan kadro ihdas edilmesi (1 adet 4 derecelik Proje Müdürlüğü kadrosu) hususu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

Komisyondan gelen raporların görüşülüp karara bağlanmasının ardından, 12 Eylül Salı Günü Saat 11.00’de Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 2’nci Oturumu’nun yapılmasına karar verildi.

Editör : Tuğberk Erdem
1591 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu