Trakya'nın, Diyanet Onaylı En Modern Mezbahası Çorlu'da
reklam
15 Eylül 2017
Trakya'nın, Diyanet Onaylı En Modern Mezbahası Çorlu'da

Trakya'nın, Diyanet Onaylı En Modern Mezbahası Çorlu'da

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin Çorlu Mezbahası’nda başlattığı acısız kesim hizmeti, mezbahada düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı. Büyükşehir Belediyesi’nin yaklaşık 2 milyon TL harcayarak modernize ettiği tesise, Diyanet’ten de onay geldi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu’nun Hıdırağa Mahallesi’nde bulunan Belediye Mezbahası’nda incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Düzenlenen programa; Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka, Başkan Danışmanı Yardımcı Doçent Dr. İpek Elif Atayman, Sağlık İşleri Daire Başkanı Deniz Bozdoğan, Basın, Yayın ve Halka İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Rıfat Poyraz ile belediye çalışanları katıldı.

TESİS İÇİN, DİYANETTEN ONAY ALINDI

Programın başlangıcında, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Gıda Kontrol ve Mezbahalar Şube Müdür Vekili Çisem Okan tarafından mezbahanın bölümleri ve genel çalışma mekanizması hakkında bilgiler aktarıldı. Okan’ın ardından detaylı açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka, “Burada, klasik kesimden çok farklı modern teknikler kullanılıyor. Bu tekniklerin Trakya’da ilk kez Çorlu’da kullanıldığını belirtmek isterim. Bu yöntem dünyada da sayılı acısız kesim yöntemlerinden olduğundan, konu ile ilgili bir heyet Çorlu’ya gelerek mezbahada incelemelerde bulundu ve şu anda Çorlu Mezbahası, acısız kesim yöntemi ile uluslararası arenada örnek gösteriliyor. Bu yöntemle hayvan sersemletiliyor ve hiç acı hissetmeden kesimi tamamlanıyor. Böylece hayvan acı çekmeden, kimse yaralanmadan gayet insanı bir yöntemle kesim gerçekleştiriliyor. Bu yöntem tabi ki kimseye dayatılmıyor. Mezbahamıza gelen vatandaşlara hem klasik yöntem hem de acısız kesim yöntemi anlatılıyor. Vatandaşımız klasik yöntem isterse, kesimi öyle de gerçekleştirebiliyoruz. Acısız Kesim Yöntemi ile ilgili Diyanet’ten de görüş aldık. Kendileri, dinen hiçbir sakınca olmadığını söylediler. Acısız kesim yöntemimizden buradaki kasaplarımız da çok memnun. Biz de Çorlu’da bu uygulamayı hizmete sokmaktan son derece mutluyuz.” diye konuştu.

DAHA MODERN HALİNİ MALKARA’DA GÖRECEKSİNİZ

Dodurka’nın ardından konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, göreve geldiğimiz ilk günlerde almayı arzu ettiğimiz OHSAS (Occupational Health and Safety Assessment Series- İş Sağlığı ve Güvenliği Değerlendirme Serisi) 18001:2007, ISO (International Organization for Standardization- Uluslararası Standartlar Teşkilâtı) 9001:2015 ve ISO 14001:2015 kalite belgeleri vardı. Belgelerler ile ilgili büyük bir çalışma yaptık. Şimdi aynısını TESKİ de yapıyor. Yeni kurulan Büyükşehir Belediyeleri arasında ilk defa Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, bu 3 kalite belgesinin hepsini birden almaya hak kazanan belediye oldu. Ben, Tamer Dodurka ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Bu mezbaha artık kullanılamaz duruma gelmişti ve yenilenmesi gerekiyordu. Biz de bu mezbahayı Trakya’nın en modern ve kaliteli mezbahası haline getirdik. Kurban Bayramı’nı geride bıraktık. Hayvanlarının da dinimize göre hırpalanmadan kesilmesi gerekiyor. Çorlu Mezbahası’nda, hayvan acı çekmeden kesilmiş oluyor. Bu yöntemin daha da gelişmiş halini Malkara’daki et kombinasında göreceksiniz.” dedi.  

Editör : Tuğberk Erdem
1715 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu