Çorlu'nun Ulaşım Filosuna, 5 Milyon Tl'lik Yatırım
reklam
15 Eylül 2017
Çorlu'nun Ulaşım Filosuna, 5 Milyon Tl'lik Yatırım

Çorlu'nun Ulaşım Filosuna, 5 Milyon Tl'lik Yatırım

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Tekirdağ Otopark Ulaşım Nakliyat İmar Plan ve Taahhüt Sanayi ve Ticaret (TekPark) A.Ş. tarafından Çorlu İlçesi’nde hizmete sunulan 10 adet 12 metrelik halk otobüsü, düzenlenen törenle teslim alındı.

Çorlu Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen teslim törenine; Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Fatih Ünsal ve Mehmet Zeki Gürcün, Başkan Danışmanı Yardımcı Doçent Dr. İpek Elif Atayman, Basın, Yayın ve Halka İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Rıfat Poyraz, Çorlu Belediyesi Başkan Yardımcısı Erdoğan Demirci, belediye meclis üyeleri, birim amirleri, belediye personeli ve vatandaşlar katıldı.

TRAKYA’DA, SADECE ÇORLU’DA GÖRÜRSÜNÜZ

Teslim töreninde bir konuşma yapan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, “Trakya’da nereye giderseniz gidin veya yabancı bir kişi Trakya’da herhangi bir şehre gitse, kafede otururken veya yolda gezerken, sadece Çorlu’da bu kadar ciddi, organize olmuş belediye otobüslerini görür. Bu durum sadece Çorlu’da var ve bu da Çorlu’ya ayrı bir değer katıyor. Sorunlarımız var ve bunların büyük bir kısmı da çok fazla yolcu olmasından kaynaklanıyor, otobüsler yetmiyor. Dünyanın hiçbir yerinde sabah ve akşam saatlerinde yeten otobüs sayısı yoktur. Çünkü tam işe gidiş ve dönüş saatleridir. İlçemizde 65 yaş üstü vatandaşlarımızın ulaşımı ücretsiz olarak sağlanmaktadır. Bu da belediyenin artı ve çok önemli bir hizmetidir. Çorlu’muza, yaklaşık 5 milyon TL değerinde 10 adet 12 metrelik araç alınarak, filomuza katılmıştır. Bu konuda; Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Kadir Albayrak’a, Ulaşım Daire Başkanlığı’mıza ve tabi ki de TekPark Yetkilileri’ne teşekkür ediyorum. Bu otobüslerde şoför olarak görev yapan, her türlü haksızlıklara rağmen büyük bir özveri ile vatandaşlarımızı mutlu etmeye çalışan şoför kardeşlerimizi de kutluyorum. Çorlu’da 1-2 tane olay olduğu zaman, kameralardan nelerin sebep olduğunu çok iyi gördük. Biraz da herkesin birbirine saygı ve sevgi göstermesini istiyorum. Çorlu’ya hayırlı olsun.” dedi.

ÇORLU’NUN SORUNLARININ, ÖTELENMEMESİ GEREKİYOR

Baysan’ın ardından konuşmasını yapmak üzere takdim edilen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise “TekPark olarak Çorlu’muzdaki taşıma filomuzu, bu aldığımız 12 metrelik 10 adet araç ile daha da kuvvetlendirmiş olduk. Şunu her zaman söylüyorum; Ergene İlçesi Çorlu’dan ayrılmadan önce Çorlu’nun nüfusu, 260 bin dolaylarındaydı. Ergene’nin ayrılmasıyla birlikte 60 bin dolayındaki nüfus, yeni ilçemize kaydı. Bugün bakıyoruz, Çorlu’nun nüfusu yine 255 bin dolaylarında. Çorlu nüfusu bakımından hem Trakya’nın hem de Türkiye’nin en büyük ilçelerinin başında geliyor. Yaklaşık olarak 50 ilden fazla bir nüfusu var. Bu bakımdan da buranın sorunlarının ötelenmemesi gerekiyor. Bunların başında da taşıma hizmeti geliyor. Kullanılan araçlar bir süre sonra aşınabiliyor. Şu anda 128 aracımız var ve fırsat buldukça bunun arkası gelecektir. Kaptan pilotlarımıza, Allah kazasız belasız yolculuklar nasip etsin. Çünkü can taşıyorlar. Her dini ve milli bayramlarda ücretsiz taşıma yapılıyor. Biz bunu sosyal belediyecilik anlayışı içerisinde yapıyoruz. Bu araçların, Çorlu’ya hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

DİREKSİYON BAŞINDA POZ VERDİLER

Yapılan konuşmaların ardından kurdele kesimi gerçekleştirildi. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, direksiyon başına geçerek basın mensuplarına poz verdi. Öte yandan Çorlu’da otobüs şoförlerine karşı yapılması muhtemel saldırıların önüne geçilmesi amacıyla yeni alınan otobüslerdeki şoför koltuklarının cam yüksekliğinin oldukça fazla olduğu dikkatlerden kaçmadı.

10 ADET ARAÇ YETERLİ OLACAK MI?

Düzenlenen törenin hemen ardından yaşananlar ise kaderin bir cilvesi gibiydi. Emlak Konutları, Orion AVM, Heykel, Belediye, Otogar ve Yeşiltepe Mahallesi güzergâhındaki 1 No’lu hatta hizmet veren 59 ZF 794 (45) plakalı araç, Çorlu Deri Organize Sanayi Bölgesi mevkiindeki trafik ışıklarında arızalandı. Araç, şoförünün tüm uğraşlarına rağmen yeniden çalışmadı. Sıcaktan bunalan yolcular araçtan inerek, gelecek olan yeni otobüsü beklemeye başladılar. Yaklaşık 5 dakika sonra gelen yeni otobüse alınan vatandaşlar, yolculuklarına kaldıkları yerden devam ettiler. Yaşanan bu durum, Çorlu’daki taşıma filosuna katılan 10 adet aracın yeterli olup olmayacağı konusunda soru işaretleri yarattı. 

Editör : Tuğberk Erdem
1492 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu