4'üncü Geleneksel Sünnet Şöleni Ve Boza Festivali Sona Erdi
reklam
15 Eylül 2017
4'üncü Geleneksel Sünnet Şöleni Ve Boza Festivali Sona Erdi

4'üncü Geleneksel Sünnet Şöleni Ve Boza Festivali Sona Erdi

Ergene Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen 4’üncü Geleneksel Sünnet Şöleni ve Boza Festivali, 08 Eylül 2017 Cuma günü başladı. Mevlid-i Şerif okutulması ile başlayan program; çelenk sunumu, kortej yürüyüşü, kına gecesi ve konser ile devam etti.

Ergene Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen organizasyonda, belediyeye kayıt yaptıran toplam 192 çocuğun sünnetleri, geçtiğimiz günlerde tamamlanmıştı. Sünnet işlemlerinin tamamlanmasının ardından Yeşiltepe Mahallesi Tonguçlar Camii’nde okutulan Mevlid-i Şerif ile başlayan şölen programı, Marmaracık Mahallesi’ndeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile devam etti. Çelenk töreninin akabinde, kortej yürüyüşünü gerçekleştirmek üzere Edirne Caddesi Ergene Kent Konseyi önünde toplanıldı. Düzenlenen kortej yürüyüşüne; Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Üyesi ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, CHP Ergene İlçe Örgütü Başkanı Erdinç İrel, Ergene Belediye Başkan Yardımcıları Menderes Yıldız, Hülya İnci ve Ayça Çevikelli, belediye meclis üyeleri, kamu kurum müdür ve amirleri, mahalle muhtarları, kent konseyi başkan ve üyeleri, kardeş şehir Kubrat Belediyesi,  sünnet olan çocuklar ve vatandaşlar katıldı. Ayrıca Lüleburgaz Kent Konseyi Kadın Meclisi Trampet Takımı, Ergene Belediyesi Halk Dansları Ekibi ve Ergene Belediyesi Yaz Okulları’na katılan kurs öğrencilerinin yanı sıra belediye iş makinaları da kortejdeki yerlerini aldılar. Edirne Caddesi Ergene Kent Konseyi önünden başlayan yürüyüş, Sağlık Mahallesi Pazar Alanı’nda son buldu.

ERGENE BÜYÜYOR, GELİŞİYOR, DEĞİŞİYOR

08-10 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen Sünnet Şöleni ve Boza Festivali’nin açılış konuşmasını yapan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Bu yıl festivalimizin 4’üncüsünü düzenliyoruz. Güne dualarla başladık, kortej yürüyüşümüzle devam ettik ve akşama da konser organizasyonumuz var. Geçtiğimiz yıllarda ülkemizce yaşanan üzüntülü durumlar karşısında sünnet şölenlerimizde eğlence kısıtlamasına giderek konser programlarımızı azaltmıştık. Ama bugün, Geleneksel Sünnet Şöleni’mizi ve Boza Festivali’mizi coşkuyla kutluyoruz. Biliyorsunuz; Ergene büyüyor, Ergene gelişiyor, Ergene değişiyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Kadir Albayrak’a teşekkürlerimi sunuyorum. Çünkü 1 yıl gibi kısa bir sürede Sağlık Mahallesi’nin ve Yeşiltepe Mahallesi’nin 100 km’lik su hattı, 116 km’lik alt yapı ve kanal hizmetlerini bitirdik ve halkımızın hizmetine sunduk. Bununla da kalmayarak ‘11 İlçeye 11 Okul Projesi’ kapsamında ilçemize 24 derslikli bir okul kazandırdı. Tabii ki bunlarla da yetinmiyoruz. Büyükşehir Belediyemiz ile ortaklaşa olarak devam ettiğimiz hizmetlerimiz ve projelerimiz devam ediyor. Ergene’mizin girişinde yer alan ve Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan tarafından bize tahsis edilen alanda, Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte yürüttüğümüz Kültür Merkezi Projemiz var. Bununla beraber, Aşevi Projemiz ve Taziyeevi Projemiz de devam ediyor. Allah kısmet ederse, çok kısa bir süre içerisinde bunlar da ihaleye çıkacak ve ortak projelerimizi halkımızın hizmetine sunacağız. Sağlık Mahallesi, Yeşiltepe Mahallesi ve diğer mahallelerimizde, yol çalışmalarımızı, kaldırım düzenleme hizmetlerimizi ve projelerimizi bir bir hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bunun yanında, açık düğün salonu ve park projelerimiz de tüm hızıyla devam ediyor. Daha önce de dediğim gibi; Ergene büyüyor, Ergene gelişiyor, Ergene değişiyor. İlçe Kaymakamımız Fatih Kızıltoprak’a da her alanda bize sağladığı desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Boza Festivali ve Sünnet Şöleni programımıza katılan ve destek veren herkese teşekkür ediyorum, Ergene İlçemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

ÇOK KISA BİR ZAMANDA, GÜZEL İŞLERE İMZA ATILDI

Yüksel’in ardından kürsüye davet edilen Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan da, “Öncelikle, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Buraya her geldiğimde, çok kısa bir zaman içerisinde her şeyin çok daha güzelleştiğini ve çok daha ileriye gittiğini görüyorum. Ayrıca buranın belediye başkanı olan Rasim kardeşimin de insanlara nasıl dokunduğunu ve hizmette nasıl beraber olduğunu, büyük bir gururla seyrediyorum. Kendisini kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum. Eski belediye başkanınız olarak, böyle bir günde ve her zaman Rasim Başkan’a vermiş olduğunuz desteklerden dolayı da sizlere sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun.” diye konuştu.

BUGÜN BURADA, GURURLA GEZDİK

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise yaptığı konuşmada, “Böylesine güzel bir günde hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Ergene’yi seven ve Ergene için hizmetlerinden vazgeçmeyen bir belediye başkanı seçtiği için Ergeneliler’i bir kere daha kutluyorum. Bu yürüyüş boyunca çevreye baktığımda, 3-4 yıl öncesi aklıma geldi. Seçim zamanında, mahallenin yaşadığı sıkıntıları tespit etmek ve çözüm bulmak üzere Rasim Başkan’ım ile gezerken, ‘Burada çok işimiz var!’ demiştim. Bugün burada, gururla gezdik. Geçen süre zarfında çok güzel hizmetler verdiğimizi, bugün bir kez daha gördüm. Yeşiltepe Mahallemizin ciddi alt yapı sorunları, kanalizasyon, yağmur suyu ve içme suyu çalışmaları bitmiş ve üst yapı çalışmalarının startı verilmiş. Birkaç ay sonra da üst yapı çalışmaları bitecek ve Ergene İlçemizin en gözde mahallelerinden biri olacak. Ancak bu yetmiyor! Verdiğimiz söz yerine gelmek üzere. Ergene’ye en kısa sürede bir Aşevi ve bir Kültür Sarayı yapacağız. Ben bu festivalin, güzellikler içerisinde ve coşkuyla geçmesini diliyorum. Her şey, gönlünüzce olsun.” dedi.

ERGENE, ÇOK KISA SÜRE İÇERİSİNDE KABUĞUNU KIRDI

Festivalin açılışında, TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü de bir konuşma yaptı. Köprülü, yaptığı konuşmada, “Ergene’deki değişimi fark etmemek, gerçekten mümkün değil! İlk kuruluşunda 10 köyün mahalle olduğu, bugün içinde bulunduğumuz Sağlık Mahallesi ve hemen karşımızdaki Yeşiltepe Mahallesi’nin merkez mahalleler olarak yer aldığı ve 4 tane beldenin birleşiminden oluşan Ergene, çok kısa süre içerisinde kabuğunu kırdı ve bölgesinin en hızlı gelişen kentlerinden biri haline geldi. Bu değişimi, Ergene’de yaşayan yurttaşlarımızın her biri zaten fark ediyor. Ama sadece Ergeneliler değil, Trakya’da ve çevremizde yaşayan herkes fark ediyor. Neticesinde bizim amacımız bizim yönetsel anlayışımız, hizmet ettiğimiz alanda vatandaşlarımızın daha iyi yaşam koşullarına sahip olabilecekleri bir hayat sürmeleri. Bunun için hem Ergene Belediyesi hem de Büyükşehir Belediyesi olarak birçok projeler geliştirdik. İşte o yollardan birinden geçerek geldik. Biliyorum, biraz sıkıntı yaşadık. Ama alt yapı çalışmaları, kolay çalışmalar değil. Ama şunu söyleyelim ki bu çok maliyetli çalışmalar, kısa zamanda tamamlandı ve Ergene’nin çehresi değişti. Ben bir kez daha hayırlı olsun diyorum ve bu hizmetlerde emeği olan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’e ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a teşekkür ediyorum. Ergene, 81 ilden gelen yurttaşlarımızın barış içerisinde, kardeşçe yaşadığı bir yer. Bu yaşam ortak paydaların çoğaltılması ile güzel. Ortak mutluluklar, ortak sevinçler… Yani bir arada yaşamak, yani caddede ve kaldırımda yürürken birbirine selam vermek. Veya aynı düğünde halay çekmek, aynı cenaze namazında saf tutmak. Ortak mutluluğu, ortak üzüntüyü yaşamak. İşte Ergene’de yaşayan yurttaşlarımız, bu birlikteliği yaşıyorlar. Ve bu birlikteliğin oluşmasında en önemli faktörlerden bir tanesi de festivallerdir. Festivaller, bir kenti birleştirir, bir kenti bir araya getirir. Ortak alanda, ortak mutluluk kaynağı yaratır. Kaynaşmayı sağlar. İşte o festivallerin en güzellerinden bir tanesinin de burada birazdan açılışını gerçekleştireceğiz. Kendi değerimiz olan bozanın ve sünnet şöleninin açılışının, hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

ERGENE, HER ANLAMDA GELİŞİYOR

Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak ise, “Ergene her anlamda gelişiyor ve kalitesi her anlamda artıyor. Eğitimde, sağlıkta, sporda, kültürde ve sanatta bunun örneklerini görüyoruz. Bugün de kültür ve sanat etkinlikleri adı altında Boza Festivali’mizde birlikteyiz. Ben, bu etkinliğe emeği geçen herkesi tebrik ediyorum, kendilerine teşekkür ediyorum. Ergene’de 2-3 gün boyunca, eğlence ile birlikte kültür ve sanata doyacağız. Bu etkinlikte, bozanın tanıtımının yapıldığını da görüyorum. Boza da hem ilçemizi tanıtmakta hem de bölgemize bir değer katmakta. İlçeyle bütünleşmesi noktasında da katkı sunan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Sünnet merasimine katılan çocuklarımıza ve ailelerine, hayırlı uğurlu olsun diliyorum. İyi eğlenceler diliyorum.” dedi.

ETKİNLİKLER, BİRBİRİNİ TAKİP ETTİ

Konuşmaların ardından geleneksel festival ateşi yakıldı. Gece başlayan sünnet şöleni programında; 08 Eylül Cuma Günü Grup Nefes ve Arif Şentürk, 09 Eylül Cumartesi günü Sevda Kaçmaz ve Onur Baytan, 10 Eylül Pazar Günü ise Koray Avcı sahne aldı. Kardeş şehir Kubrat Belediyesi Bisertsi Köyü Halk Oyunları Ekibi ve Ergene Belediyesi Halk Dansları Ekibi’nin gösterileriyle geceye renk kattığı programda, çocuk sanat atölyeleri ve yaz okulu sertifika töreni gerçekleştirildi. Festival boyunca tüm gün satış stantları ve şişme oyun parkları ile ikram çeşmeleri halkın hizmetine açıldı. Çocuklara dağıtılan dondurma ikramı ve birçok hediye de vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.

BAŞARILI SPORCULARIN TAMAMI ÖDÜLLENDİRİLDİ

Ergene Belediyesi Atletizm Spor Kulübü’nün ülke genelinde sağladığı başarılara ve Ergene İlçesi’nde kurulan spor kulüplerinin başarılarına kayıtsız kalmayan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Belediye Meclisi’nin aldığı karar doğrultusunda tüm sporcuları ödüllendirdi. Ödüllerin ve tebrik dileklerinin ilettiği gecede Başkan Yüksel, Ergene’nin adını her alanda duyurmaya devam edeceklerinin mesajını verdi.

Ergene Belediyesi 4’üncü Geleneksel Sünnet Şöleni ve Boza Festivali, 10 Eylül Pazar gecesi gerçekleştirilen Koray Avcı konserinin ardından yapılan plaket töreni ile sona erdi.

Editör : Tuğberk Erdem
1848 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu