Çorlu Tso Seçimleri'nden, Hiç Birimizin Çıkarı Yok!
reklam
21 Eylül 2017
Çorlu Tso Seçimleri'nden, Hiç Birimizin Çıkarı Yok!

Çorlu Tso Seçimleri'nden, Hiç Birimizin Çıkarı Yok!

Çorlu TSO Organ Seçimleri öncesinde meslek komitelerindeki adaylık yarışı, her geçen biraz daha hızlanıyor. Çorlu’da görev yapan gazeteciler ile bir araya gelen 14’üncü Meslek Grubu üyesi İlhan Kurt, hiçbir çıkar gözetmeden yola çıktıklarını belirtti

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) Organ Seçimleri’ne sayılı günler kala, 14’üncü Meslek Komitesi’ne mensup bir grup üye, basın mensuplarıyla bir araya geldi. İlhan Kurt önderliğinde bir araya gelen grup, yaklaşan seçimler öncesinde açıklamalarda bulundu.

BİZLER DÜNE DEĞİL, BUGÜNE BAKIYORUZ

Local VIP Restaurant’ta düzenlenen basın toplantısında bir araya gelen grup adına konuşan Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı İlhan Kurt, “Öncelikle, katılımınızdan dolayı 14’üncü Meslek Grubu adına sizlere teşekkür ediyoruz. Bizler; 14’üncü Meslek Grubu içinden gelen, hiçbir beklentisi olmayan, gönüllülük esasına ve düşüncesine dayalı adaylarız. Sözlerimize başlarken; Çorlu’muza ve bölgemize çok büyük katkıları olan, Oda’mıza gurur duyulacak modern bir binanın yapımında en büyük katkıya sahip Sayın Enis Sülün’ü rahmetle anıyor ve kendisine şükranlarımızı sunuyoruz. Çorlu Ticaret ve Sanayi Odamızın yaptıklarını veya yapamadıklarını gündeme getirmek istemiyoruz. Onlar geride kaldı. Bizler düne değil, bugüne bakıyoruz ve neler yapmak istediğimizi sizler aracılığıyla paylaşmak istiyoruz. Bizler 14’üncü Meslek Grubu’nun adayları olarak, kendimize bir hedef seçtik. O hedef doğrultusunda hareket ediyoruz. Hedefi olmayan bir gemiye, hiçbir rüzgâr yardım etmez. Hedefimize ulaşmak için arkadaşlarımız, var güçleriyle çalışıyorlar ve halkımızdan büyük destek alıyorlar. Alınan bu destek, bizlere şevk veriyor. Hiçbir başarı merdivenlerine, elleri ceplerinde ulaşılamamıştır. En büyük özelliklerimizden birisi, bir bütünüz ve tek bir yumruğuz. Taşı delen suyun kuvveti değil, damlaların sürekliliğidir. İnsanın gerçek gücü sıçrayışta değil, sarsılmaz duruşundadır.” dedi.

PEKİ, BİZ NELER YAPMAK İSTİYORUZ?

Yaptığı açıklamaya devam eden Kurt, “Öncelikle belirtmek isterim ki onlarca meslek grubundan oluşan bir grubumuz var. Bu nedenle, liste yapmak oldukça güç oldu. Bizim grubumuzdaki herkes birbirinden değerli ve hepsi bu görevi layıkıyla yapacak kapasiteye sahipler. Ama liste, sadece 7 kişi. Biz ne yapacağız? Bugüne kadar yapılmayanı yapacağız. Meslek Komite Toplantıları’mıza, 14’üncü Meslek Grubu’muzdaki arkadaşlarımızı da davet ederek; onların istek ve arzularını, dilek ve temennilerini, önerilerini bir rapor halinde Meclis’e sunacağız. Kendilerine bizzat iş yerlerinde ziyaret ederek, birer çaylarını içeceğiz. Seçimden seçime oy isteme ziyaretlerine, son vereceğiz.” diye konuştu.

BAŞKAN ADAYLARINDAN NE İSTİYORUZ?

Kurt, yaptığı açıklamada, “Başkan adayı mısın? Kendini, projelerini anlat ki insanlar sana destek versin. Bildiğimiz kadarıyla 3 başkan adayımız var. 3’ü de birbirinden değerli, Çorlu’nun yetiştirdiği güzide insanlar. Kol kola seçime girmelerini, kol kola seçimden çıkmalarını bekliyoruz kendilerinden. Bugüne kadar birçok dedikodu üretildi; ‘Şu adaya, bu adaya destek veriyorlar!’ diye. Bizim grubumuzun bu konuda aldığı halen bir karar yoktur. Durun bakalım sayın adaylar! Önce siz kendi grubunuzdan, sandıktan çıkın. Sonra oturup konuşalım. Çorlu ile ilgili çalışmalarınız nedir? Üyelerinize yapacağınız hizmetleri anlatın. Biz de sizin yanınızda yer alalım. Bu nedenle halen 3 adayımıza da eşit mesafedeyiz. Bir adayımız ile ilgili, sosyal medyada bir yazımız çıkmıştı. Bu yazıda belirtilen adayın Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı İlhan Kurt’u arayarak, ‘Size karşı bir liste yapıyorum. Sizin kazanma şansınız sıfır!’ dediği aynen doğrudur. Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı İlhan Kurt,  üyelerin bizzat aranıp başkan adayı tarafından ‘Biz bir liste yapıyoruz, üye aidatlarınızı ödeyelim.’ teklifi ile ilgili geniş bir çalışma yapmış ve bunun yanlış bir anlaşılmadan kaynaklandığı anlaşılmıştır. Bununla ilgili olarak Dernek Başkanı İlhan Kurt, hiçbir basın açıklaması yapmamıştır. Basında çıkan haber, sadece sosyal medyadan alıntıdır. Sayın başkan adayının, böyle bir günde yani seçim arifesinde yıpranmaması düşüncesi ile kamuoyunu bilgilendirmek istedik. Kaldı ki yapılan sosyal medya açıklamasında isim belirtilmemiş ve yazı sosyal medyadan kaldırılmıştır. 19.10.2015 tarihli ve 29507 sayılı resmi gazetede yayımlanan ulusal meslek standartlarının ve ulusal yeterliliklerin hazırlanması hakkındaki yönetmeliğe göre; Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK), bütün sektörlerde işveren ve işçiye çok kısa zamanda Mesleki Yeterlilik Belgesi alma mecburiyeti getirecektir. Bugüne kadar, hangi kuruluştan olursa olsun alınan her belge kurs belgesi niteliğinde kabul edilecek ve mutlaka Mesleki Yeterlilik Belgesi istenecektir. Bu belgeler, uluslararası niteliktedir. Geçerliliği, 5 yıl olacaktır. Bu belgeyi verecek kuruluşun, mutlaka Akredite olması istenmektedir. Biz de bir ‘Gönül’ adamına şu anda bir adım daha yakınız. Ancak sandığı bekliyoruz. Kimler kazanacaklar, söylemleri ne olacak? Bu durum, son kararımıza etki edecektir.” ifadelerine yer verdi.

MECLİS ÜYELERİ:

-Onur Akçay (Sky Ekspertizlik, Değerleme, Gayrimenkul, Danışmanlık Ticaret Ltd. Şti.)

-Umut Gül (Britishline Yurtiçi Yurtdışı Yabancı Dil Özel Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri Ltd. Şti.)

-Şemsi Turan (Şemsi Gayrimenkul, İnşaat, Taahhüt Sanayi Ltd. Şti.)     

MESLEK KOMİTESİ:

-Kamil Köseoğlu (Başak Emlak Müşavirliği)

-Yelis Ayan (Derim Kimya, Sosyal Hizmetler, Temizlik Ürünleri Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.)

-Erkan İzgi (İzgi Emlak Danışmanlık ve Otopark İşletmeciliği)

-Tahsin Akın (Akın Gayrimenkul Danışmanlığı)          

YEDEK ÜYELER:

-Rıdvan Meriç (Villa Park Emlak)

-Erol Topuz (Topuz Turizm, Reklam ve İnşaat Sanayi Ticaret Ltd. Şti.)

-Doğan Akar (Akar Gayrimenkul, İnşaat)

-Mehtap Doğruöz (Yeni Avrupa Özel Eğitim Hizmetleri Ticaret Ltd. Şti.)

-Erol Yeloğlu (Odak Gayrimenkul Danışmanlığı)

-Sema Çubuk (Semadent Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetleri Ltd. Şti.)

-Serpil Kuşku (Şeref Emlak)

Editör : Tuğberk Erdem
2146 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu