El Ele Geleceğe Projesi, Kapanış Töreniyle Son Buldu
reklam
07 Kasım 2017
El Ele Geleceğe Projesi, Kapanış Töreniyle Son Buldu

El Ele Geleceğe Projesi, Kapanış Töreniyle Son Buldu

Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Edirne İl Özel İdaresi ortaklığında, Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA)’nın 2016 Yılı Sosyo Ekonomik Mali Destek Programı kapsamında desteklenen “El Ele Geleceğe” Projesi, düzenlenen kapanış toplantısıyla sona erdi.

Serhat İMKB Mesleki Teknik Anadolu Lisesi tarafından yürütülen “El Ele Geleceğe” Projesi’nin kapanış toplantısına; TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Serhat İMKB Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Sefer Yaşar, davetliler ve basın mensupları katıldı.

EĞİTİM ANLAYIŞI, BİR BASAMAK ÖNE KAYDI

Saygı duruşuna müteakiben okunan İstiklal Marşı ile başlayan programda, Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt bir konuşma yaptı. Milli Eğitim Müdürü Cırıt “Çocuklarımızın yetişmesinde, önceleri sınıf öğretmenleri çok önemli bir yer tutuyordu. Artık bu durum, bir basamak öne geldi. Okul öncesi öğretmenlerimiz, çocuklarımızın gelişimine büyük katkı sağlamaya başladılar. Okul öncesi öğretmenlerimiz, çocuklarımızı ilkokula hazırlıyorlar. Onlara, gerekli el becerilerini kazandırmaya çalışıyorlar. Bu anlamda anaokulları çok önemli… ‘El Ele Geleceğe’ Projesi kapmasında okulumuzda çok verimli işler yapılmış ve okul öncesi öğrencilerimize çok güzel bir yer kazandırılmış. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

DAHA GÜÇLÜ, DAHA ZENGİN TÜRKİYE

Ajans olarak eğitime destek verdiklerini belirten TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin ise “Edirne Serhat İMKB Mesleki Teknik Anadolu Lisesi tarafından yürütülen ve TRAKYAKA 2016 Yılı Sosyo Ekonomik Mali Destek Programı’na yazılan “El Ele Geleceğe” adlı projede yapılan faaliyetleri tanıtmak amacıyla düzenlenen kapanış toplantısına, hepiniz hoş geldiniz! Oldukça önemli bir projenin hayata geçmiş olduğunu, mutlulukla görüyoruz. Bugün burada; mesleki eğitim alan öğrencilerimizin kendilerini daha iyi geliştirmeleri ve mezuniyetten sonra istihdamlarının artması için, okul yönetimi tarafından hayata geçirilen bir proje ile karşı karşıyayız. Bilindiği üzere meslek liseleri, ülkemizin kalkınması için kritik önemi olan eğitim kurumları ve buraya yapılacak her bir kuruş yatırım, bizlere fazlasıyla geri dönecek. Sanayi ve topluma meslek sahibi ara eleman ve uzman yetiştiren meslek liselerine verilen destekleri, stratejik destekler olarak görüyoruz ve inşallah bu desteklerin artarak devam etmesini umuyoruz. Projeyle birlikte, mekân düzenlemeleri ve eğitim çalışmaları yapıldı. Atölyeler kuruldu ve birçok alanda eğitimler verildi. 117 öğrencimiz, bu projeden direkt olarak yararlandı. Onların, yarın mezun olduklarında istihdam edilme oranları artacak ve iş bulmaları kolaylaşacak. Peki, tüm bu çalışmalar neden yapıldı? Bu emek neden verildi? Ülkemizin geleceğini garanti altına alacak, bizi hedeflerimize ulaştıracak çocuklarımıza yatırım için… Burada; müdüründen öğretmenine, öğrencisinden çalışanına, hepimizin hedefi tektir. Bu hedef de şu: Daha müreffeh, daha güçlü, daha zengin ve daha üretken bir Türkiye. Hedefimiz bu. Sözlerimi bitirirken, projede emeği geçen herkese teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.” dedi.

YÜZDE 90’INI, TRAKYAKA KARŞILADI

Protokol konuşmalarından sonra proje kapsamında yenilenen anaokulunun açılışı yapıldı. Ardından protokol üyeleri oluşturulan atölyeleri ve fiziki yapısı güçlendirilen sınıfları gezdiler. Projenin faaliyetleri arasında yer alan mekân düzenleme çalışmaları kapsamında uygulama anaokulunun giriş kapısı ve girişi ile yemekhane ve merdivenler düzenlenirken akıl oyunları atölyesi, hareket ve oyun eğitimi atölyesi ile drama ve müzik atölyesi yenilendi. Eğitim çalışmaları kapsamında ise çocuk gelişimi ve eğitimi bölümü öğrencileri için üniversiteye yönelik alan-dal tanıtımı, ÖSYS ve sınav stresi eğitimi ile 36-66 aylık çocukların gelişim özellikleri gibi konularda eğitimler verildi. Toplam bütçesi 147 bin 840 TL olan projenin yüzde 90’ına denk gelen 132 bin 677 TL’lik kısmı, TRAKYAKA tarafından karşılandı.

Editör : Tuğberk Erdem
1632 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu