Belediye Başkanı Eşkinat İçin Hukuki Süreç Başladı!
reklam
07 Kasım 2017
Belediye Başkanı Eşkinat İçin Hukuki Süreç Başladı!

Belediye Başkanı Eşkinat İçin Hukuki Süreç Başladı!

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel, CHP Süleymanpaşa İlçe Kongresi’nde konuşan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için “Faşist” ve “Diktatör” sözlerini sarf eden Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat için hukuki sürecin başladığını söyledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Süleymanpaşa İlçe Kongresi’nde konuşan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için “Faşist” ve “Diktatör” sözlerini sarf eden Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat için hukuki sürecin başladığını ifade etti.

Konuya ilişkin olarak yapılan yazılı kamuoyu açıklamasında “Sayın Ekrem Eşkinat, CHP Süleymanpaşa İlçe Kongresi’nde desteklediği ilçe başkanını seçtiremediğinden dolayı, teşkilatları içerisinde büyük bir itibar kaybına uğramıştır. Kaybettiği itibarını, Cumhurbaşkanı’mız ve Genel Başkan’ımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a iftira atarak, hakaretler ederek tekrardan kazanmaya, gündemde kalmaya, kendince üst yönetimine şirin gözükmeye çalışmaktadır. 3,5 yıllık Belediye Başkanlığı döneminde aldığı kararlar ve uygulamalar, tam bu iki kelimeyi hak edecek icraatlar ile doludur.

Aldığı kararlarla, Süleymanpaşalı hemşerilerimizin milyonlarını çöp ihalesinde çöpe atmıştır. Büyükşehir Belediyesi’nin şehir içerisindeki trafik düzenlemesine ses çıkarmayarak, esnafımızı kepenk kapatma noktasına getirmiştir. Süleymanpaşa İlçesi’nde yaptığı -daha doğrusu yapamadığı- uygulamalarla, ilçemizin neredeyse her yerini ‘çamur’ ve ‘çukur’ deryasına dönüştürmüştür. Yüksek gönüllülüğü, çirkin üslubu ile belediye personelimize kan kusturmuştur.

Ne olduğuna bakmadan hala ‘Diktatör’ ve ‘Faşist’ arıyorsa; öncelikle kendi mensubu olduğu, Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’sinde bu kelimelerin muhataplarını aramalıdır. CHP’li Çanakkale Belediye Başkanı’nın yönettiği Belediye Meclisi’nde aramalıdır. Gürsel Tekin’in, ‘Bu gazetelere el koyacağız. İş adamlarına hesap soracağız.’ sözlerinde aramalıdır. Partisinin Genel Başkanlığını yaptığı süre içerisinde girdiği tüm seçimlerde, CHP’yi sandığa hapseden Kemal Kılıçdaroğlu’nda aramalıdır. Her iki vatandaşımızdan birinin oyunu alarak Türkiye Cumhuriyeti’nin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olan ve aynı zamanda partimizin Genel Başkanı olan Liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’da aramamalıdır.

Son olarak Cumhurbaşkanı’mıza, Genel Başkan’ımıza yapılan bu hakaretler nedeni ile Partimizin yetkili organları, gerekli hukuki süreci başlatmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.” ifadeleri yer aldı.

BAŞKAN EŞKİNAT NE DEMİŞTİ?

CHP Süleymanpaşa İlçe Kongresi’nde konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat “1980’den sonra, bu ülkenin demokrasisinin üzerinden ciddi bir tren geçti, paramparça ettiler. 1980 sonrası yeniden oluşuyormuş gibi olan siyasette, baktık ki tematik kurultaylar yerine liderlerin kamplaşması kurultayları yaşanıyor. Hiç plan, program önemli değil. Sizinkiler, bizimkiler… Yahu sizinkiler de Cumhuriyet Halk Partili, bizimkiler de Cumhuriyet Halk Partili. Ama karşımızda, hele bugün, bir faşist diktatör var. Altını çizerek söylüyorum. Bedeli neyse bunun suçuna katlanarak söylüyorum. Bir faşist diktatöre karşı bu halkın ayaklanmasını, bu halkın şahlanmasını sağlayacak tek güç Cumhuriyet Halk Partisi’dir, onun yerel yöneticileridir, milletvekilleridir, onun Genel Başkanı’dır. Ama her şeyden önce Cumhuriyet Halk Partili üyeleridir.” ifadelerini kullanmıştı.

ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDI

23 Ekim 2017 tarihinde yayınlanan yerel bir gazetede çıkan haber üzerine Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat hakkında, “Cumhurbaşkanı’na Alenen Hakaret” suçlamasıyla soruşturma başlatıldı. Başkan Eşkinat, yaşananların hemen akabinde Tekirdağ Adliyesi’ne ifade vermeye çağrıldı. Adliye çıkışında kısa bir açıklama yapan Eşkinat “Savcımız, ifadeye çağırdı. Savcımıza ifademizi verdik. Görevimizin başına dönüyoruz.” demekle yetindi.

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Güngör Karakoç’un talimatıyla 2’nci kez ifadeye çağırılan Eşkinat, başsavcının çağrısı üzerine yeniden Tekirdağ Adliyesi’nin yolunu tuttu. Adliyeye gelen CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Öktem, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, belediye çalışanları ve çok sayıda partili, Eşkinat’a destek verdi. İfadesi alınan Eşkinat, “Adli Kontrol ve Yurtdışı Yasağı Konulması” talebiyle Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk edildi. Savcının talebini uygun gören Sulh Ceza Hâkimliği, adli kontrol şartı ve yurtdışı yasağı koyarak Eşkinat’ı serbest bıraktı.

Yaşanan tüm bu gelişmeler kamuoyunda büyük yankı uyandırırken, bundan sonraki süreçte neler olacağı da merak konusu oldu.

Editör : Tuğberk Erdem
1690 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu