Genel Başkan Yardımcısı Soner Polat: Abd, Türkiye İçin Tehdittir!
reklam
07 Kasım 2017
Genel Başkan Yardımcısı Soner Polat: Abd, Türkiye İçin Tehdittir!

Genel Başkan Yardımcısı Soner Polat: Abd, Türkiye İçin Tehdittir!

Çorlu Belediyesi Memduh Şevket Esendal Sahnesi’nde konuşan ve ABD’nin Türkiye için tehdit olduğunu iddia eden Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı emekli Tümamiral Soner Polat, ‘ABD’nin Türkiye’yi ele geçirerek sömürme emelleri’ olduğunu söyledi.

Geçmişte Deniz Kuvvetleri İstihbarat Daire Başkanlığı görevi yapmış olan ve 2011 yılında Deniz Kuvvetleri’nde görev yaparken Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’nün kumpasına maruz kalarak hapse atılan Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı emekli Tümamiral Soner Polat, konferans vermek üzere Çorlu’ya geldi. Yaptığı konuşmada Türkiye’ye yönelen tehditleri sıralayan Polat, çözüm önerilerini anlattı. Polat “Türkiye’ye tehdit, ABD’den geliyor. Bu, yıllardır süren bir Türkiye-ABD savaşıdır. Amerika, Kuzey Irak’a üsler kuruyor. Barzani’yi, PKK’yı, PYD’yi besliyor, büyütüyor. Silah yardımları yapıyor. 60 bin kişilik terör örgütü mensubunu donatabilecek düzeyde, bin 600 tır dolusu silah yardımında bulunuyor. Rakka’daki IŞID militanı sayısı, 2 bin kişi bile değil. Bu silahlar, Türkiye için geliyor. Herkesin dikkatli olması ve buna göre tavır alması gerekir.” iddiasında bulundu.

İŞBİRLİĞİ, OYNAN KİRLİ OYUNLARI BOZACAKTIR

Konuşmasına devam eden Polat “Suriye’ye yapılan saldırılar, PKK/PYD’nin Suriye’de kantonlar kurması, Irak’ta 2’nci bir ABD-İsrail Koridoru oluşturmak için yapılan kukla Kürdistan ve Barzani Referandumu’nun hepsinin hedefinde, bölge ülkelerinin birliği ve toprak bütünlüğü vardır. Bölge ülkeleri bu sorunların üstesinden, işbirliği içinde mücadele yürüterek kalkabilir. Biz, bu sorunu önceden fark edebildik. Uçak krizi sonrası Rusya’ya giderek, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Baş Danışmanı Aleksandr Dugin ile görüşerek Rusya-Türkiye ilişkilerinin düzeltilmesi gerektiğini söyledik. Genel Başkan’ımız Doğu Perinçek önderliğinde önce Suriye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Beşar Esad ile daha sonra da İran’a giderek Ali Hamaney’in Dış İlişkiler Danışmanı olarak görev yapan Ali Ekber Velayeti ile görüşerek gerekli uyarıları yaptık. Ortak yapılan basın açıklamasında, bağımsız Kürdistan’a ‘Hayır!’ dediler. Bizim girişimlerimiz sonrasında, çok önemli değişimler oldu. İran Genelkurmay Başkanı, Türkiye’yi ziyaret etti. Bölge ülkelerinin işbirliği, oynan kirli oyunları bozacaktır.” dedi.

TÜRKİYE, ABD’NİN KARA GÜCÜNÜ VURDU

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)’nin Fırat Kalkanı Operasyonu ile Sincar ve Karaçok Operasyonu’nu da değerlendiren Polat “TSK, Fırat Kalkanı Operasyonu ile ABD-İsrail Koridoru’na kama sokarak, Karaçok’ta ABD’nin ‘kara gücüm’ dediği PYD’yi vurdu. Dikkat edin! O harekât sonrası ABD tanklarının namluları, Türkiye’ye çevrildi. Bu harekâtları ne Rusya, ne Çin ne de İran yapabilirdi. Açıkça söyleyeyim; bu, Türk Milleti’ne özgü bir şeydir. Egemenliğimize, bağımsızlığımıza bir saldırı veya bir tehdit olduğu takdirde, hesap kitap yapmayız. İstiklal Savaşı’nda olduğu gibi elimize ne geçerse, düşmanın üzerine yürürüz. O yüzden bölge ülkeleri ve düşmanlarımız, Türk’ün gücünün farkındadır.” ifadelerini kullandı.

KOMŞU ÜLKELER, BU OPERASYONU DESTEKLEDİ

Polat “İdlib Harekâtı da çok önemlidir. İdlib Harekâtı’yla bölgede, yeni bir dönem açılıyor. Türkiye, ‘Avrasya Ülkeleri’ diye nitelendirdiğimiz güçler ile birlikte hareket ederek, bu operasyonu gerçekleştiriyor. Fırat Kalkanı Harekâtı’nda olduğu gibi, bölge ülkelerinde yükselen çatlak sesler olmadı. Rusya, İran, Irak ve Suriye, bu operasyonu destekledi. Atlantik ve Avrasya arasındaki zıtlaşma ve ittifaklar, daha bir belirginleşiyor. Çok yakın zamanda diğer sorunlar çözüldükten sonra bölge ülkeleri, PKK/PYD saflaşması ile karşı karşıya gelecektir. Bundan; Rusya da, İran da, Suriye de kaçamaz. Türkiye de artık Esad takıntısından kurtulmalı. Suriye ve Esad ile doğrudan görüşmelere başlamalı.” diye konuştu.

Konuşmasının son bölümünde Türkiye için öngördüğü çözümleri de sıralayan Polat; ‘PKK/HDP ile Mücadele’, ‘Sınır Ötesi Harekât Kantonlarının Dağıtılması’, ‘FETÖ ile Mücadele’, ‘Bölge Ülkeleri ile İşbirliği’, ‘Batı ile Bağımsız İlişkiler’ ve ‘Üretim Ekonomisi’ olarak özetledi.

Editör : Tuğberk Erdem
2135 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu