Trakya'nın En Büyük Spor Salonu Çorlu'da Olacak
reklam
07 Kasım 2017
Trakya'nın En Büyük Spor Salonu Çorlu'da Olacak

Trakya'nın En Büyük Spor Salonu Çorlu'da Olacak

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Çorlu’da yapımına başlanan Çorlu Spor Kompleksi’nin temel atma töreni gerçekleştirildi. Yaklaşık 30 milyon TL’ye mâl olacak proje tamamlandığında Çorlu, Trakya’nın en büyük kapalı spor salonuna sahip olacak.

2018 yılı sonunda tamamlanması planlanan, ulusal ve uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapabilecek nitelikte olan 2 bin 500 kişi kapasiteli Çorlu Spor Kompleksi’nin temeli, düzenlenen törenle atıldı. Çorlu’da Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Hatip Mahallesi’nde inşa edilecek olan Çorlu Spor Kompleksi Temel Atma Töreni’ne; Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Güçlü, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Gönül, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka, Çorlu Belediye Başkan Yardımcıları Serhad Çatalkaya, Erdoğan Demirci ve Kemaleddin Avcı, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.         

TRAKYA BÖLGESİNİN EN BÜYÜĞÜ OLACAK

Temel atma töreninin açılış konuşmasını yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya “Temelini atacağımız Çorlu Kapalı Spor Salonu, toplam 14 bin m² kapalı inşaat alanına sahiptir. Salonumuz, 2 bin 500 kişilik tribün kapasitesi ile hizmet verecek olup, ek bir antrenman sahası da projenin içerisinde yer almaktadır. Projemiz 2018 yılı sonunda tamamlanacaktır. Trakya bölgesinin en büyük kapalı spor salonu olacak bu projemiz, Uluslararası Basketbol Federasyonu standartlarına uygun olarak hazırlanmıştır. Dolayısıyla proje ulusal ve uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapabilecek niteliktedir. Proje ile Çorlu ilçemizdeki Gençlik ve Spor Hizmetleri’ne bir kat yapmayı amaçlarken, aynı zamanda ulusal ve uluslararası spor müsabakaları, kongre ve diğer etkinliklere ev sahipliği yapma avantajı ile de Çorlu ilçemizin sosyal ve kültürel yaşamına da çok ciddi bir katkı yapacağını düşünüyoruz. Projemizin bu aşamaya gelmesinde katkısı bulunan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı’mıza, projeyi hazırlayarak belediyemize ileten Çorlu Belediye Başkanı’mız ve ekibine, Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde projenin gerçekleşmesi için kararın altına imza atan tüm Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri’ne, projede birlikte çalıştığımız Büyükşehir ve Çorlu Belediyesi’nin idari ve teknik personeline ve bundan sonraki aşamada projeyi sahada uygulayacak olan yüklenici firma ve emekçilerine şimdiden teşekkür ediyor, projemizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

ÇORLU’DA BAŞKAN OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya’nın ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ise konuşmasında “Öncelikle Çorlu’ya böyle bir tesis kazandıracağı için Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Albayrak’a huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Trakya’nın en modern ve en büyük kapalı spor salonunun temelini atmak için burada toplanmış olmanın gururu ve mutluluğunu yaşıyorum. Neden spora bu kadar destek verdiğimizi, yakında teslimini gerçekleştirdiğimiz spor lisesinin töreninde ifade etmiştim. Çorlu Belediyesi olarak bu konuda yaptıklarımız ortada. Hatip Mahallemizde; Futbol Federasyonu tarafından resmi maçların oynatıldığı, Trakya seçmelerinin yapıldığı bir futbol sahamız ve Zafer Mahallemizde 500 kişilik kapalı spor salonumuz var. Özellikle bu salonun yapımının ardından gençlerimizin gösterdiği başarılar, aslında bu salonun yapılmasına vesile oldu. Hürriyet Mahallemizdeki Mustafa Kemal Atatürk Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’muzda, Türkiye ve bölge şampiyonları yetişiyor. 3’ü açık, 1 tanesinin üstü kapanan, toplam 4 adet tenis kortumuz var. İlçemizdeki amatör futbol, basketbol, voleybol, tenis, atletizm, yüzme, güreş, dövüş sporları, satranç ve briç branşlarındaki yatırımlarımızın karşılığını, sporcularımızın elde ettiği başarılarla alıyoruz. Ülkemizde ve bölgemizde, belki de ilk 3 içerisine girebilecek bir Trap ve Skeet sahamızı inşa ediyoruz. Tekirdağ Büyükşehir Belediyemizin yaptığı Gazi Mustafa Kemal Atatürk Spor Lisemiz var. Şimdi de Trakya’nın en modern ve büyük kapalı spor salonunu inşa ediyoruz. 2 bin 500 kişi kapasiteli, özel locaları, özel basın tribünü, özel hakem ve doktor odaları, ayrıca bir tane daha antrenman salonu bulunan yaklaşık 30 milyon TL’lik bu proje tamamlandığında, amacımıza ulaşmak için bir adımı daha atmış olacağız. Buradan yetişecek sporcularımız; Çorlu’yu, Tekirdağ’ı ve ülkemizi temsil edeceklerdir. Çorlu Belediyesi olarak tüm mahallelerimize yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki ay ise Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’müzün hemen yanı başında, Trakya’nın en büyük Gösteri ve Kongre Merkezi’nin temel atma törenini hep birlikte gerçekleştireceğiz. 81 ilden 300 bine yaklaşan nüfusumuzla, vatandaşlarımızın birbirini severek, düğünlerinde birlikte halay çektiği, iyi günde ve kötü günde birbirlerine destek olarak yaşadığı Çorlu’muzda belediye başkanı olmaktan büyük bir onur ve gurur duyuyorum. Bu proje, şu ana kadar Çorlu’da yapılan en büyük eserlerden biridir.” ifadelerini kullandı.

ÇORLU, HAK ETTİĞİ YATIRIMLARI ALIYOR

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan’ın ardından, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da bir konuşma yaptı. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak “Projenin Trakya’nın en büyük kapalı spor salonu olması ve geçtiğimiz ay ‘11 İlçeye, 11 Okul’ Projesi kapsamında devir teslim törenini gerçekleştirdiğimiz Çorlu Spor Lisesi’ni göz önünde bulundurduğumuz zaman, Çorlu ilçemizdeki yatırımların önemini bir kez daha ortaya koymuş bulunuyoruz. Bugün beni en çok mutlu eden husus, 20 yılını Çorlu’ya vermiş olan değerli Belediye Başkanı’mız Sayın Ünal Baysan’ın konuşmasındaki heyecan ve enerji oldu. Bu durum, sosyal demokrat belediye başkanları 30 yıllık da olsa; ne fikir, ne heyecan ne de metal yorgunluğu olmayacağının en güzel kanıtıdır. Çorlu ilçemiz, her şeyin en iyisine lâyıktır. Çorlu ilçemiz hak ettiği yatırımları alıyor ve almaya da devam edecektir. Hizmet için geldik, hizmet için varız. Çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek. 30 Mart 2019’da, vatandaşlarımızın karşısına gururla çıkacağız. Ben bu yatırımın hayırlı olmasını diliyor, herkese sevgilerimizi sunuyorum.” dedi.

ÇORLU, 3,5 YILDA KABUK DEĞİŞTİRDİ

Temel atma töreninin son konuşmasını, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç gerçekleştirdi. Tören alanında bulunan katılımcılara hitaben kısa bir konuşma gerçekleştiren Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Çorlu’nun son 3,5 yılda kabuk değiştirdiğini belirtti. Şehrin, Çorlu Belediyesi ile devletin yapmış olduğu yatırımlarla değiştiğini kaydeden Çorlu Kaymakamı Kılıç, ilçenin sürekli olarak geliştiğini söyledi. Genç nesillere emek verilmesi gerektiğini düşündüğünü söyleyen Kaymakam Kılıç, çocukları kötü alışkanlıklardan kurtarmanın en önemli yolunun, onları spora yönlendirmek olduğunu ifade etti. Kaymakam Kılıç, bu tesisi ilçeye kazandıran Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çorlu Belediyesi ile emeği geçen tüm personele teşekkürlerini iletti.

Konuşmaların ardından projenin temel atımı, butona basılarak gerçekleştirildi.

Editör : Tuğberk Erdem
1782 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu