Ergene Halkı, Cumhuriyet Bayramı'nı Coşkuyla Kutladı
reklam
07 Kasım 2017
Ergene Halkı, Cumhuriyet Bayramı'nı Coşkuyla Kutladı

Ergene Halkı, Cumhuriyet Bayramı'nı Coşkuyla Kutladı

Atatürk’ün “Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, cumhuriyet idaresidir.” dediği Cumhuriyet’in kuruluşunun 94’üncü yıl dönümünü kutlamanın mutluluğu ve gururu, tüm ülke genelinde olduğu gibi Ergene’de de coşkuyla kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Programı kapsamında Ergene Belediye Başkanlığı tarafından Ulaş Mahallesi’ndeki Kapalı Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen kutlama etkinlik programının açılış konuşmasını yapan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel “Cumhuriyetimizin ilanının 94’uncu yıl dönümünü, milletçe büyük bir gurur ve coşku içinde kutladığımız bu anlamlı günde, öncelikle tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, sizlere sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

19 Mayıs 1919’da, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak, büyük fedakârlıklarla başlattığı Milli Mücadele, Türk Milleti’nin inanç ve azmiyle başarı ile sonuçlanmış; 29 Ekim 1923 tarihinde de Cumhuriyet’in ilanıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulmuştur. Atatürk’ün “Türk Milleti’nin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, cumhuriyet idaresidir.” diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Milleti’ne bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Cumhuriyet, aydınlanmanın adıdır. 94 yıl önce bugün yakılan bir meşaledir Cumhuriyet.

Türkiye Cumhuriyeti’ni kurup bizlere armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve Cumhuriyet’imizi korumak için canlarını feda eden şehitlerimizi saygıyla anıyor, Allah’tan rahmet diliyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’mizin 94’üncü yaşı kutlu olsun.” dedi.

Kutlama Programı, geleceğin mimarları çocuklardan oluşan Ergene Belediyesi Çocuk Korosu Trakya Brass Konseri ile devam etti. Ergene Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun muhteşem danslarının sergilendiği gecede, İstiklal Marşı’nı duygu yüklü okuyan İrem Durgut’un performansı geceye damga vurdu. İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını hatasız ezbere okuyan küçük kız içtenliğiyle dikkat çekerken, katılımcılar tarafından uzun süre alkışlandı. Gecenin sonunda fener alayı yürüyüşünde genç, yaşlı, çoluk, çocuk çok sayıda kişi tarafından tutulan meşaleler renkli görüntüler oluştururken, etkinlik hava fişek gösterisi ile sona erdi.

Editör : Tuğberk Erdem
1625 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu