Sel Felaketinde Kaybolan Askerden Acı Haber Geldi
reklam
07 Kasım 2017
Sel Felaketinde Kaybolan Askerden Acı Haber Geldi

Sel Felaketinde Kaybolan Askerden Acı Haber Geldi

Saray’da etkili olan şiddetli yağış sonrasında mahsur kalan vatandaşları kurtarmaya giden zırhlı personel taşıyıcı, Kiremithane Mevkii’nde devrildi. Sel sularına kapılarak kaybolan Topçu Onbaşı Sefanur Parhan’dan, sabah saatlerinde acı haber geldi.

Saray’da etkili olan sağanak yağmur sırasında Kiremithane Mevkii’nde ahırları bulunan vatandaşlar, Galata Deresi’ndeki suların yükselmesi üzerine mahsur kaldılar. Mahsur kalan vatandaşların yetkilileri arayıp yardım isteminde bulunması üzerine bölgeye, İlçe Garnizon Komutanlığı’ndan zırhlı personel taşıyıcı çıkarıldı. 4 asker, 2 polis ve 1 sivili taşıyan askeri araç, sel sularına kapılarak devrildi.

Araç içerisinde bulunan askerlerden biri sel sularına kapılarak gözden kaybolurken; diğer 3 asker, 2 polis ve 1 sivil, kendi çabaları ve çevreden yetişenler tarafından kurtarıldı. Kayıp askeri bulmak için bölgeye sevk edilen ekipler, arama çalışması başlattı. Gece ara verilen arama çalışmalarına, sabahın erken saatlerinden itibaren yeniden başlandı. Aramalar sonucunda; askeri aracın sel sularına kapıldığı yere yakın bir noktada hayatını kaybeden Topçu Onbaşı Sefanur Parhan’ın naaşına ulaşıldı.

Kayıp askerin bulunmasının ardından 3’üncü Kolordu Komutanı Korgeneral Mehmet Daysal ve Saray Kaymakamı Alp Arslan da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Kayıp askerin cenazesi, olay yerine gelen Cumhuriyet Başsavcısı’nın incelemelerinin ardından otopsi için Saray Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Şehit olan Topçu Onbaşı Sefanur Parhan’ın cenazesi Saray Devlet Hastanesi’nden alınarak, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Şehit Topçu Onbaşı Sefanur Parhan’ın naaşı, İzmir’in Karşıyaka İlçesi’nde bulunan Hacı Mustafa Beşikçioğlu Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Kadifekale Hava Şehitliği’nde toprağa verildi.

Editör : Tuğberk Erdem
1541 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu