Başkan Baysan: Benim Gibi Dinozor Olma Şerefine Erişsinler!
reklam
04 Aralık 2017
Başkan Baysan: Benim Gibi Dinozor Olma Şerefine Erişsinler!

Başkan Baysan: Benim Gibi Dinozor Olma Şerefine Erişsinler!

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, 25 Kasım 2017 Cumartesi günü gerçekleştirilen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorlu İlçe Başkanlığı 5’inci Olağan Kongresi’nde sarf edilen ve kongrenin önüne geçerek gündem yaratan “Dinozor” söylemlerine cevap verdi.

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Yenice Mahallesi’nde yapımı tamamlanan İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’nin açılışı sonrasında, gazetecilerin sorularını cevapladı.

Geçtiğimiz hafta sonu yapılan CHP Çorlu İlçe Kongresi’ni değerlendiren ve sarf edilen “Dinozor” sözlerinin hiç de hoş olmadığını ifade eden Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan “Kongre ve kongrede yapılan konuşmalar hakkında bir değerlendirme yaparsam, belki yaşanan duygusallık içinde ağzımızdan bir, iki yanlış cümle çıkabilir. Ama önemli olan, benim değerlendirmem dışında, oradaki vatandaşlarımızın ve partililerimizin değerlendirmesidir. Ben 64 yaşındayım ve yaklaşık 44 seneden beri siyaset yapıyorum. Öyle solculuğuma da sosyal demokratlığıma da kimsenin laf söyleyecek hali yok. Birçok insan daha dünyada yokken, 70 İhtilali’ni ve 80 İhtilali’ni yaşamış, görmüş bir kişiyim. 1992’lerde CHP yeniden kurulurken, hiç tereddüt etmeden SHP’den istifa edip CHP’yi kurmuşum. CHP’nin en zor döneminde de 1994’te, belediye başkanı olmuşum. Sonra tekrar seçilmişim. Sonra 10 sene hiç seçilememişim. Ve hatırlarsanız o zamanlar da benim için ‘Ölü dirilir mi?’ diye bir sürü laflar vardı. Ama ölü de dirildi ve siyasi hayatı daha da hızlandı. Ben şunu diyorum; Allah herkese, siyasette böyle 44 sene ayakta kalmayı nasip etsin. Böyle benim gibi dinozor olma şerefine erişsinler. Önemli olan o! Yani ne mutlu, ben hala belediye başkanıyım. Kendime göre de tahmin ediyorum, fena da işler yapmadık. Seviliyoruz da… Ama birçok vatandaşımın da bu konudan rahatsız olduklarını biliyorum, telefon açtılar. Önemli değil, artık kongre bitti ve onu, orada bırakmak lazım diye düşünüyorum ben.” dedi.

Bundan sonraki siyasi hedefinin sorulması üzerine ise Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan “Gelecek insana ne gösterir bilemeyiz. Bu zamanda, geleceğin insana ne göstereceği hiçbir şekilde belli değildir. Ben öncelikle Allah’tan şunu diliyorum, sağlık ve sıhhat versin. Başka bir şey istemiyorum. Ha gelecekte oluruz, olmayız. O önemli değil. Ben, 4 dönem belediye başkanlığı yapmışım. Ve en zor yer olan Çorlu’da yapmışım. Allah herkese 4 dönem belediye başkanlığı yapma şerefini versin. Sizlerin yaşları genç! İlerde, Çorlu’da 4 dönem belediye başkanlığı yapmış bir 2’nci kişiyle de tanışma zevkine erişirsiniz.” diye konuştu.

Editör : Tuğberk Erdem
1963 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu