Türkiye Teknoloji Buluşmaları'na Ev Sahipliği Yaptık
reklam
02 Ocak 2018
Türkiye Teknoloji Buluşmaları'na Ev Sahipliği Yaptık

Türkiye Teknoloji Buluşmaları'na Ev Sahipliği Yaptık

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Eticaret SEM ve Türk Ekonomi Bankası (TEB) iş ortaklığı, Turkcell ana sponsorluğu ve Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) ev sahipliğinde düzenlenen “Trakya Teknoloji Buluşmaları” etkinliği, Çorlu’da yapıldı.

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, Çorlu TSO Başkanı İbrahim Gönül, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Turkcell Kurumsal Satış Direktörü Barbaros Özdemir, Trakya Bölgesi’ndeki diğer oda ve borsaların temsilcileri, KOBİ’ler, akademisyenler, öğrenciler ve basın mensupları katıldı.

BU REKABETTE YERİMİZİ ALALIM

Bu yılki teması ‘dijitalleşme’ olan etkinliğin açılışında bir konuşma yapan TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin “Biz Trakya Kalkınma Ajansı olarak dünyanın gittiği veya gitmeye çalıştığı yöne Türkiye ile beraber Trakya’mızı, dünyanın gittiği rekabet ortamında, küreselleşen ortamda geleceğin Türkiye’sini ve Trakya’sını hazırlamak istiyoruz. Tokyo’da, Paris’te, Newyork’ta neler yapılıyorsa onu yapmak, hatta daha fazlasını yapmak ve yaptırmak istiyoruz. Tabii ki el birliği ile iş birliğini bir şekilde organize ve buraya kanalize etmek istiyoruz. Biliyoruz ki Türkiye ve dünya; teknoloji ağırlıklı ilerliyor, dijitalleşiyor. Bununla beraber ticaret de dijitalleşiyor. Klasik, rutin satın almadan daha ziyade internet üzerinden alışveriş yapıldığını bizlere gösteriyor. Görmeden ceket alma, görmeden ayakkabı alma, görmeden fatura ödeme, görmeden araba alma, internet üzerinden her şeyi yapma imkanı sağlıyor ve dünya buraya gidiyor. Biz de tüm dünyayla yarışalım, hatta onlardan daha iyi olalım. Bu rekabette yerimizi alalım istiyoruz.” diye konuştu.

AYNI SEVİYEYE GETİRMEK ZORUNDAYIZ

Gerçekleştirdiği konuşmaya devam eden Şahin “Bu anlamda ne gerekiyorsa yaparak Trakya’nın müreffeh bir bölge, ülkemizin de 30 bin, 40 bin dolarlık gelir seviyesiyle müreffeh, gelişmiş bir ülke olması için elimizden gelen çabayı göstermek zorundayız. Bu bir zorunluluk. Biz de herkes gibi dünyanın neresinde olursa olsun hangi işlemler yapılıyorsa, onun aynısını Çorlu’da, Lüleburgaz’da, Keşan’da, Edirne’de, Kırklareli’nin farklı yörelerinde, Saray’da, Şarköy’de, küçük olsun büyük olsun bütün ilçelerimizde, köylerimizde, kasabalarımızda aynı seviyeye getirme, aynı ticareti yaptırmak zorundayız. Bu anlamda sizlere de bizlere de görevler düşüyor. El birliği ile inşallah bu işi başarmış olacağız.” dedi.

BİR GÜNÜMÜZÜ, BU İŞE AYIRALIM

Teknoloji konusunun özellikle altını çizen Şahin “Gerçekten bu teknoloji meselesi önemli! Gündemimize almamız lazım, önümüze koymamız lazım. Gece gündüz bu meseleyle çalışmamız lazım. Bu siyasi, ekonomik ve diğer alanlardaki sıkıntıların arasında, bir günümüzü bu işe, teknolojiye, e-ticarete ayırabiliyor olmamız lazım. Ayırmamız ve bunu şimdiden yapmamız durumunda, 10 sene sonra ‘Eyvah!’ dememiş oluruz. Bu yüzden bu önemi ve değeri anlayan iş adamlarımıza, iş kadınlarımıza teşekkür ediyoruz. İnşallah Türkiye’nin geleceğini inşa edecek sizler, bu etkinliğe katıldığınız ve emek verdiğinizden dolayı teşekkür ediyorum. Demek ki Trakya iyi noktada duruyor, iyi yerde duruyor, bu meseleyi anlamış gözüküyor.” açıklamasında bulundu.

4’ÜNCÜ SANAYİ DEVRİMİNİ YAŞIYORUZ

Genel Sekter Şahin’in ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, dijital fırsatların KOBİ’lere aktarılması amacıyla düzenlenen bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. Başkan Günay “Bulunduğumuz çağın teknolojilerinin tüm Türkiye’ye yayılması için, 81 il ve 162 ilçede faaliyet gösteren oda ve borsalarımızla birlikte durmaksızın çalışıyoruz. Büyük metropoller dışında kalan yerlerde de sahip olduğumuz teknolojinin yaygınlaştırılmasında en önemli aktörlerimiz, yine oda ve borsalarımız. Bildiğiniz üzere girişimcilik, günümüzün en önemli zenginleşme, kalkınma ve toplumsal refahı yükseltme aracı. Geçtiğimiz yüzyıl, 3’üncü sanayi devrimiydi. Bu yüzyılda ise 4’üncü sanayi devrimini yaşıyoruz. Bu devrimin kaynağı da insan. İçinde yaşadığımız yüzyılda amaç, insan kalitesini artırmak. Zenginlik de fikir üreterek geliyor. İçinde yaşadığımız dönemin avantajlarından yararlanabilmek için, ilk olarak girişimci sayımızı artırmalıyız. 2’nci olarak ise, mevcut işletmelerimizde teknoloji kullanım kapasitelerini artırmalıyız.” dedi.

Etkinlik ana sponsoru olan Turkcell Kurumsal Satış Direktörü Barbaros Özdemir de “Dijital Girdapta Hayatta Kalmak” temalı sunumunda, dijitalleşmeyle birlikte sektörde yaşanan değişimleri ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı. Etkinlikte ayrıca moderatörlüğünü Sami Altınkaya’nın yaptığı “Dijital Güvenlik” temalı bir panel de düzenlendi.

Türkiye’nin dijitalleşmesi yolunda en önemli parçalardan biri olan KOBİ’lerin, işlerini dijital dünyaya tam ve eş zamanlı olarak entegre edebilmesi amacıyla yola çıkan Türkiye Teknoloji Buluşmaları Trakya Etkinliği’nde, alanında uzman konuşmacılar “Endüstri 4.0”, “Dijital Ekonomi ve Güvenlik”, “Akıllı Ödeme Sistemleri” ve “IoT” gibi konularda tecrübelerini paylaştı.

Editör : Tuğberk Erdem
1745 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu