Lisanslı Depolar, Çiftçiye Büyük Avantaj Sağlayacak
reklam
02 Ocak 2018
Lisanslı Depolar, Çiftçiye Büyük Avantaj Sağlayacak

Lisanslı Depolar, Çiftçiye Büyük Avantaj Sağlayacak

Tekirdağ açısından büyük önem taşıdığı ifade edilen, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Tekirdağ Şube Müdürlüğü hinterlandında uzun süreli kiralama garantili lisanslı depoculuk işlemleri ile ilgili çalışmalar hızla devam ediyor.

Konuya ilişkin olarak açıklamalarda bulunan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel “Üreticilerin buğdaylarını lisanslı depolara sıra beklemeden teslim edebilmesi tercih edilmesinde önemli etkenlerden biri olmaktadır. Bu amaçla Çiftçilerimizin hizmetine sunulmak üzere, faaliyete geçmesi için yoğun bir şekilde çalıştığımız Süleymanpaşa Mahramlı Mahallesi’ndeki 50 bin ton kapasiteli lisanslı depo ve Hayrabolu Çene Mahallesi’ndeki 70 bin ton kapasiteli lisanslı depo ile ilgili arsalar bulunmuş olup, arazi birleştirme ve imar değişikliği çalışmaları devam etmektedir. Saray Beyazköy Mahallesi’nde yapılacak 70 bin ton kapasiteli uzun süreli kiralama garantili lisanslı depo ile ilgili arazi arama çalışmaları ise devam etmektedir. Hayrabolu Çene mahallesindeki lisanslı deponun ruhsat ve imar planı hazırlanması işlemleri, yaklaşık 4 ay içinde tamamlanacaktır.” dedi.

Milletvekili Yel “Faaliyete geçmesini planladığımız bu 3 lisanslı depo ile hiçbir üreticimizin mağduriyetine meydan verilmeyecektir ve üreticilerimiz açısından da birçok avantaj sağlanacaktır. Lisanslı depolara ürün teslim eden üreticiler; ürünlerini sıra beklemeden hızlı bir şekilde teslim edebilecek, yüzde 2 stopaj ve SGK kesintisinden muaf tutulacak ve ürününü teminat göstererek kredi kullanabilecekler. Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerince faizin yüzde 50’si devlet tarafından karşılanmak koşuluyla ürün bedelinin yüzde 75’ine kadar kredi imkânı sunulmaktadır.” diye konuştu.
Editör : Tuğberk Erdem
1701 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu