Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İddiaları Yalanladı
reklam
02 Ocak 2018
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İddiaları Yalanladı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İddiaları Yalanladı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı, yaptığı basın açıklamasıyla, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel’in katı atık transferi ile kültür gezileri ihalelerinde usulsüzlük yapıldığı yönündeki iddialarının gerçek dışı olduğunu ileri sürdü.

Yapılan açıklamada “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan aktarma alanlarına ilçeler tarafından getirilecek katı atıkların Demirli Düzenli Depolama Alanına taşınması amacıyla 2017/348660 kayıt numaralı ihale yapılmıştır. İlimizde ilk kez yapılacak bu uygulama için ilgili diğer illerde yapılan uygulamalar incelenip, deneyimler hakkında belediye yetkililerinden bilgi alınmış; tüm şartnameler ilimiz koşullarına özel ve mevzuata uygun bir şekilde oluşturulmuştur… Yaklaşık maliyet hesabı 4734 sayılı Kanun’da belirlenen esaslar çerçevesinde, adil bir piyasa araştırması yapılarak belirlenmektedir. Bunu arttırmak ya da azaltmak hiçbir idarenin elinde değildir ve piyasadan alınan fiyatlandırmalar asıldır… Gazete haberinde de belirtilen yaklaşık 27 trilyonluk bu milletin parası bir zeyilname sayesinde bu milletin cebinde kalmıştır ve bu da Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği koşullar sayesinde sağlanmıştır. Sonradan açıklanan yaklaşık maliyet ile gelen teklifleri kıyaslamak abesle iştigaldir…” ifadeleri yer aldı.

KARALAMA GİRİŞİMLERİ SONUÇ VERMEZ

Açıklamada, ayrıca “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde ikamet eden vatandaşlarımız için düzenlenecek tarihi ve turistik alanlara kültür gezisi organizasyonu için 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 19’uncu Maddesi’ne göre 02.05.2016 tarihinde açık ihale usulü ile hizmet alımı yapılmıştır. İhale şartnamesinde yer alan 2 adet öz mal otobüs olması şartının, adrese teslim ihale olarak nitelendirilmesi, kurumumuz aleyhinde kamu nezdinde siyasi anlamda olumsuz algı oluşturmaya yönelik, hiçbir dayanağı olmayan ve tamamen gerçek dışı bir iddiadır… Sözü geçen ihalelere herhangi bir itirazda bulunulmamıştır. Yapılan bu ihaleler herkese açık, şeffaf ve tüm yasal mevzuatlara uygun bir biçimde yapılmaktadır. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ni karalamaya yönelik her türlü gerçek dışı itham sonuçsuz kalacaktır...” denildi.
Editör : Tuğberk Erdem
1615 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu