Sendikalı Tekstil İşçilerine, İstifa Dayatması Mı Yapılıyor?
reklam
02 Ocak 2018
Sendikalı Tekstil İşçilerine, İstifa Dayatması Mı Yapılıyor?

Sendikalı Tekstil İşçilerine, İstifa Dayatması Mı Yapılıyor?

Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası (Dev-Tekstil)’na bağlı emekçiler, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi içerisinde faaliyet gösteren bir firmada çalışan sendika üyesi işçilerin ‘baskı altında tutulduğu’ iddiasıyla basın açıklamasında bulundu.

Hazırlanan basın açıklamasını okuyan Dev-Tekstil Trakya Temsilcisi Gönül Doğan “Son günlerde duyduk ki patron, işçiler arasında sendikalı avına çıkmış. ‘Çalışmak isteyen varsa, sendikadan uzak dursun!’, ‘Sendika üyesi olan varsa, istifa etsin!’ diyormuş. Patronun bu beyhude çırpınışları niye? Çünkü birlik olup hak aramamızdan, örgütlenmemizden korkuyorlar. Sendikalı olmak, anayasal bir haktır. Bizler, birliğimizi kurup mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz. Buradan bir kez daha belirtiyoruz. Bizleri baskılarla engelleyemezsiniz!” dedi.

Sendika üyesi işçilerin baskı altında olduğunu iddia eden Doğan “Patron kâr ederken, bizler kölece çalışma koşullarında çalışmaktayız. Herkes fabrikanın bir köşesinde, yaşanan bu duruma isyan ediyor. İçerideki kirli hava, düşük ücretler, ağır iş yükü ve baskılar bizleri bunaltmış durumda. Artık bu sorunlara bir ‘Dur!’ demenin vakti geldi. Bütün işçileri birlik olmaya ve direnmeye çağırıyoruz.” diye konuştu.

Basın açıklamasına; Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK)’na bağlı Özel Güvenlik İşçileri Sendikası (Güvenlik-Sen) İşçi Meclisi ile Güvencesiz İşsiz İşçiler Sendikası (Umut-Sen) da destek verdi. Yapılan açıklamanın ardından bir süre daha işçilere seslenen grup, olaysız bir şekilde dağıldı.
Editör : Tuğberk Erdem
1730 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu