11 İlçeye 11 Okul Projesi'nde, Sona Bir Adım Kaldı
reklam
02 Ocak 2018
11 İlçeye 11 Okul Projesi'nde, Sona Bir Adım Kaldı

11 İlçeye 11 Okul Projesi'nde, Sona Bir Adım Kaldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin 11 İlçeye, 11 Okul Projesi kapsamında inşa ettiği okulların 10’uncusu olan Marmaraereğlisi Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Atatürk İlkokulu’nun devir teslim ve açılış töreni, 26 Aralık 2017 Salı günü gerçekleştirildi

Marmaraereğlisi Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Atatürk İlkokulu’nun devir teslim ve açılış törenine; Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Marmaraereğlisi Kaymakamı Sıtkı Zehin, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekilleri Faik Öztrak ve Candan Yüceer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fuat Asım Arvas, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, Genel Sekreter Yardımcısı M. Zeki Gürcün, siyasi parti temsilcileri, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

3 MİLYON 355 BİN TL’YE MÂL OLDU

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törenin açılış konuşmasını, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı M. Zeki Gürcün yaptı. Gürcün “İlimiz, önemli ölçüde göç alıyor ve nüfusumuz sürekli olarak artıyor. Dolayısıyla okul ve derslikler yetersiz geliyor. Biz de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, bu soruna bir nebze de olsa çözüm olabilmek adına, ‘11 İlçeye, 11 Okul’ projemizi başlattık. Bugün devir teslim törenini gerçekleştirdiğimiz okul, bu kapsamda yaptığımız 10’uncu okuldur. Bir tek Saray İlçemizdeki okulun inşaat çalışmaları devam etmektedir. Onu da en kısa sürede tamamlamayı planlıyoruz. Bugün devir teslim törenini yapmakta olduğumuz Atatürk İlkokulu’muz, geçen yıl bu tarihlerde yer teslimi yapılarak inşaat çalışmaları başlatılmıştı. Okulumuz; bodrum, zemin ve 3 kattan meydana geliyor. 3 bin 350 metrekare kapalı alanı bulunan okulumuz, 3 milyon 355 bin lira bedelle tamamlanmıştır. Buradaki önemli konu; alanı 5 bin 795 metrekare olan arsa, İlçe Belediye Başkanı’mız Sayın İbrahim Uyan ve Meclisi’nin desteği ile Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devredilerek buraya yapıldı. Kendisine teşekkür ediyorum. Okulumuz 21 derslikli olup; öğretmenler odası, 2 müdür yardımcısı odası, 1 müdür odası, 2 idari büro, 1 fizik laboratuarı, 1 kimya laboratuarı, 1 işlik dersliği, kütüphane ve resim dersliğinden oluşmaktadır. Bugün bu okulla birlikte genel bir değerlendirme yaparsak, 40 derslikli Saray Endüstri Meslek Lisesi ile birlikte toplam olarak 254 derslik, 2 tane de kapalı spor salonu tamamlamış oluyoruz. Bu yatırımların eğitime hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

EĞİTİMDE, BİR DEVRİM YAŞIYORUZ

Törende, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan da bir konuşma yaptı. Başkan Uyan, yaptığı konuşmada “Bugün, gerçekten çok mutluyuz. İlçemizde, çok güzel bir açılış gerçekleştiriyoruz. Eğitim, olmazsa olmazımız. 20 yıldır bu görevdeyim. 20 yıl önce göreve geldiğimde, burada 2 tane ilköğretim ve 1 tane de lise vardı. Yaptığımız araştırmalar sonucunda ilçemizde, ivedilikle eğitimde bir açık olduğu sonucuna vardık. Bu sene, eğitimde bir devrim yaşıyoruz. Marmaraereğlisi Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Atatürk İlkokulu, 1 senede yapıldı. Bu okul ile birlikte, ilçemizdeki okul sorunu çözülmüş oldu. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. 2018 yılının, geçmiş yıllardan çok daha iyi geçmesi ve ülkemize barış getirmesi dileğiyle tüm vatandaşların yeni yılını kutluyorum. Bugün devri yapılacak okulun ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

PROJE, 4 AY SONRA TAMAMLANACAK

Konuşma yapmak üzere kürsüye davet edilen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise "Marmaraereğlisi ve Şarköy ilçelerimizin ortak bir özelliği var. Yaz ve kış nüfusları arasındaki farklılıkları. O yüzden hizmetlerimizde bu ilçelere ağırlık vermek durumunda kalıyoruz. Marmaraereğli’mizin kıymetli Belediye Başkanı İbrahim Uyan ile koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Kendisi tam bir Marmaraereğlisi aşığı. O’nu ve Meclisi’ni seçen Marmaraereğlisi vatandaşlarını yürekten kutluyorum. Bu hizmetlerimizin temelini atarken yüzde 30 mutluluk duyuyoruz, açarken yüzde 100 oluyor bu mutluluğumuz. Önümüzdeki aylarda otogarımızın da açılışını gerçekleştireceğiz. Bütün sosyal demokrat belediye başkanlarımızla birlikte gecemizi gündüzümüze katarak Tekirdağ’a hizmet götürmek için çaba gösteriyoruz. ‘11 İlçeye, 11 Okul’ projesi, bizim gurur projemiz. 4 ay sonra Saray’daki okulumuzu da açtıktan sonra projemizi tamamlamış olacağız. Ama maalesef çok hızlı göç alan bir şehiriz. Yeni yıl ile birlikte nüfus rakamları açıklandığında Tekirdağ’ımız, nüfus olarak 1 milyonu aşan büyükşehirler arasına girecek. Tekirdağ, her sene 30-32 bin civarında nüfusu artan bir kent. Tekirdağ’ın, her yıl 5 bin derslik ihtiyacı oluyor. Bununla birlikte bu yatırımımızın ne kadar isabetli bir karar olduğunu gördük. Bu hizmetlerimizin yanı sıra 100’e yakın okulun doğalgaz dönüşümünü, su deposu yenilemelerini, boya ve badana ihtiyaçlarını, mantolama sistemlerini, teknik yardım gibi ihtiyaçlarını da karşılıyoruz. Bunu yaparken de büyük bir keyif ve mutluluk duyuyoruz. Yüzlerce caminin bakım ve onarımını yaptık. Bunları sosyal demokrat belediyeciliğin gereği olarak yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Bütün yatırımlarımız da bize destek olan herkese teşekkür ederken, bu yatırımların hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

BUNDAN SONRA GÖREV BİZDE

Törenin son konuşmasını, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan gerçekleştirdi. Vali Ceylan “Bir sene önce okulumuzun temelini birlikte atmıştık. Açılışını da yapmak bize nasip oldu. Kısa bir süre içinde okulumuzu tamamlayarak bize teslim ediyorlar. Artık bundan sonra görev bize düşüyor. Burada yetişecek olan çocuklarımızı, okulumuzun adına yakışır şekilde Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün İlke ve İnkılâpları doğrultusunda gerçekten önemli bir eğitim yuvası haline dönüştürmek, bizim en önemli görevimiz. Ben bu okulu bize kazandıran, başta Büyükşehir Belediye Başkanı’mız olmak üzere Büyükşehrimizin çok değerli Meclis Üyeleri’ne teşekkür ediyorum. Okullarımızın 10’uncusunu teslim alıyoruz. Kısa süre sonra Saray’daki okulumuzu da teslim ederek, Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz verdiği sözü tamamlamış olacak. Biz, geleceğimiz olan çocuklarımızın geleceği için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ben tekrar okulumuzun hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından devir teslim protokolü imzalandı ve kurdele kesim töreni gerçekleştirildi.

Editör : Tuğberk Erdem
1720 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu