Fetih Programı, Kudüs Temasıyla Gerçekleştirildi
reklam
04 Ocak 2018
Fetih Programı, Kudüs Temasıyla Gerçekleştirildi

Fetih Programı, Kudüs Temasıyla Gerçekleştirildi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD)’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Mekke’nin Fethi Programı, bu yıl “Kudüs” temasıyla gerçekleştirildi. Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan program; konuşmalar, mehteran, semazen ve sinevizyon sunumuyla devam etti

Çorlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe; Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Saadet Partisi (SP), Büyük Birlik Partisi (BBP), Müstakil Sanyici ve İşadamları Derneği (Müsiad), İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti (İYC), Memur-Sen, Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Reyyan Derneği’nin ilçe yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

EMPERYALİST KUŞATMAYA CEVAP VERİYORUZ

İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Çorlu Şube Başkanı İbrahim İnci bir konuşma yaptı. İnci “Kâbe, yeryüzünde bütün Müslümanların kıblesidir. Mekke, şehirlerin anasıdır. Biz şehirlerin anası Mekke’nin Fethi’nin önemini özellikle genç nesile her yıl tekrar tekrar hatırlatmak gerektiğine inanıyoruz. Mescid-i Aksa, ilk kıblemizdir. Kudüs, Mekke’den sonra yeryüzünde en eski şehirdir. Etrafı bereketlendirilmiş topraklardır. Peygamberler şehridir. İstanbul’u, Diyarbakır’ı, Kudüs’ü ve Mekke’yi birbirine bağlayan ruh, fetih ruhudur. Bugün Kudüs, işgal altındadır. 100 yıllık bir işgal var ve bu işgalin devam ediyor oluşu canımızı yakıyor. Filistin’in işgal altında oluşu, Suriye’deki iç savaşın bitmemiş oluşu, Yemen, Arakan ve diğer islam coğrafyasındaki gelişmeler, canımızı çokça yakıyor. Genç nesiller; mutlaka fetih kavramını anlamalı, fetih ve işgal arasındaki farkı bilmeli, fetih aşkıyla yaşamalıdır. Diğer taraftan Hz. Ömer döneminde İslamlaşmaya başlamış, Malazgirt Meydan Muharebesi ile İslam yurdu oluşu perçinleşmiş bu coğrafyada, yılbaşı gecesi adı altında her türlü ifsadın ve tahribatın yapılmasının da emperyalist bir işgal olduğu unutulmamalıdır. Ülke genelinde 1 milyon kitap dağıtımı yaparak gerçekleştirdiğimiz Siyer-i Nebi Yarışması, birilerinin ifsat etmeye çalıştığı gençlerimize Efendimiz (sav) en güzel örnek olduğunu hatırlatma gayemizdir. Biz, âlemlere rahmet olarak gönderilmiş bir kutlu peygamberin, önderimiz efendimiz Muhammet Mustafa (sav) komutasında gerçekleşen Mekke’nin fethini her yıl yeniden kutlayarak küresel emperyalist kuşatmaya, kültürel bir kuşatmaya cevap verdiğimizin farkındayız.” dedi.

DÜNYAYI YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ

Program; ortaokul öğrencilerinin okuduğu şiirler, mehteran, semazen ve sinevizyon sunumunun ardından Grup Nezih’in sahne almasıyla devam etti. Daha sonra kürsüye gelen AGD İstanbul eski Başkanı Serhat Akçay, Mekke’nin Fethi ve Kudüs ile ilgili sunumunu gerçekleştirdi. Programa katılan ve emek veren herkese teşekkür eden Akçay “Dünyadaki zulüm düzenini anlatmalı ve çok çalışmalıyız. Önce kendimizden, daha sonra da ailemizden başlayarak dalga dalga dünyayı yeniden inşa edeceğiz. Bu tip programlara gelirken, eşimizin dostumuzun kolundan tutup getireceğiz. Davet edeceğiz ki vebalimiz kalksın. Ahlaki yozlaşmayı, toplumsal çöküntüyü biran evvel ortadan kaldıracak çalışmalar yapmalıyız.” diye konuştu.

Gecede, Türkiye çapında yapılan ve 1 milyon öğrencinin katıldığı Siyer-i Nebi Yarışması’nda Çorlu’da dereceye giren ortaokul ve lise öğrencilerine hediyeleri takdim edildi.
Editör : Tuğberk Erdem
1838 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu