Başkanların Doğalgaz Pozu, Mustafa Yel'i Kızdırdı
reklam
04 Ocak 2018
Başkanların Doğalgaz Pozu, Mustafa Yel'i Kızdırdı

Başkanların Doğalgaz Pozu, Mustafa Yel'i Kızdırdı

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel; Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban’ın, Saray’a yapılan doğalgaz yatırımını kendisinin ve Belediye Meclisi’nin aldığı karar doğrultusunda yapılan bir icraatmış gibi göstermesine sert tepki gösterdi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel “Bazı basın yayın organları ve sosyal medyada ilçelere doğalgaz arzı ile ilgili yer alan haberlerde; Hükümet’imizin bir program dâhilinde yürürlüğe koyduğu projelerin, sanki ‘ilçe belediye başkanları tarafından gerçekleştiriliyor’ algısı oluşturulmaya çalışılmaktadır. Yapılan açıklamalarla; Hükümet’imizin “Doğal Gazın Ülke Genelinde Yaygınlaştırılması” hedef ve politikaları ve bu amaçla alınan, 2013 ve 2016 yıllarında 2 ayrı Bakanlar Kurulu Kararı göz ardı edilmekte, sanki bir ilçe belediye başkanı ve Belediye Meclisi kararı ile bu yatırımlar yapılabiliyormuş görüntüsü verilmektedir. Hâlbuki hangi ilçeye ve hangi beldeye doğal gaz arzı yapılacağı, hangi ilçenin yatırım programına alınacağı, siyasi iradenin alacağı kararlar doğrultusunda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın koordinasyonunda, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) öncülüğünde, Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ) ve ilgili doğal gaz dağıtım şirketleri ile yapılan toplantılar neticesinde belirlenmekte ve yatırım programına alınmaktadır.” dedi.

TÜM KONULAR, YAKINDAN TAKİP EDİLİYOR

Milletvekili Yel “AK Parti Milletvekilleri olarak her zaman Tekirdağ ve ilçelerimizde yürütülen projeler, programa girmesi gereken, ödenek sıkıntısı olan, Tekirdağ’ımız için aciliyet ve önem arz eden projelere ilişkin, ilgili Genel Müdür veya Bakan, hatta Sayın Başbakan ve Sayın Cumhurbaşkanı’mız ile görüşülmekte ve tüm konular yakından takip edilmektedir. Hal böyle iken Tekirdağ’ımız için önemli gördüğümüz doğal gazın tüm ilçelere arzedilmesi konusunda yaptığımız çalışmalar ve girişimler göz ardı edilip, bazı basın yayın organları ve sosyal medyada  “AK Parti Milletvekilleri’nin ilçelere doğal gaz arzı ile ilgili hiçbir müdahalesi olmamıştır.” yönündeki açıklamalar, gerçekleri kamuoyuna yanlış aksettirmeden başka bir şey değildir. Gerek Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı, gerekse EPDK Başkanlığı ve BOTAŞ Genel Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmeler neticesinde; ilgili Kurumlarca yapılan teknik ve ekonomik analizler soncunda Saray İlçemiz de 2017 yılında doğal gaz ulaştırılacak ilçeler arasına dâhil edilmiştir. Bunun üzerine, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun 02.03.2016 tarihli ve 6134-6 sayılı Kararı ile Saray İlçemiz doğal gaz dağıtım lisansı kapsamına alınmıştır. Alınan EPDK kararı gereğince, İlimizde doğal gaz dağıtım yetkisine sahip olan ilgili dağıtım şirketi Zorlu Trakya Gazdaş A.Ş. tarafından gerekli yatırımlar gerçekleştirilerek, Saray İlçemize Aralık 2017 içerisinde doğal gaz arzı sağlanmıştır.” diye konuştu.

DOĞAL GAZ YATIRIMLARI DEVAM EDECEK

Yel, yaptığı açıklamada “Hükümet’imizin söz konusu projesi kapsamında, İlimizin Marmara Ereğlisi ve Şarköy İlçelerimiz de yatırım programına alınmıştır. Yapılan programa uygun olarak Marmara Ereğlisi İlçesimize de Temmuz 2017 içerisinde doğal gaz arzı sağlanmış olup, Şarköy ilçemize ise 2018 yılı içerisinde doğal gaz arzının sağlanması planlanmaktadır. Hükümet’imizin “Doğal Gazın Ülke Genelinde Yaygınlaştırılması” politikası çerçevesinde 2019 yılı ve sonrası için de planlamalar devam etmektedir. Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.” ifadelerini kullandı.

Editör : Tuğberk Erdem
1657 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu