Amatör Spor Kulüpleri'ne, 510 Bin Tl'lik Belediye Yardımı
reklam
05 Ocak 2018
Amatör Spor Kulüpleri'ne, 510 Bin Tl'lik Belediye Yardımı

Amatör Spor Kulüpleri'ne, 510 Bin Tl'lik Belediye Yardımı

Çorlu Belediye Meclisi 2018 yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi. Çorlu Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan başkanlığında yapılan Ocak ayı toplantısında, gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Saygı duruşuna müteakiben toplantı gündeminin okunmasıyla başlayan Çorlu Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısı’nda, şu kararlar alındı:

-Gündem gereği toplantının ilk maddesi olan Denetim Komisyonu için üye seçimi gerçekleştirildi. Yapılan oylama neticesinde; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grubu adına Değer Kara, Güner Çetin ve Hasan Eligül, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Grubu adına ise Mustafa Eryılmaz ve Ateş Akdere, Denetim Komisyonu Üyesi olarak oybirliğiyle seçildiler. Çalışma süresi 45 gün olan Denetleme Komisyonu’nun, hazırladıkları raporu Nisan ayında yapılacak olan meclis toplantısına kadar Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan’a sunmak zorunda olduğu kaydedildi.

-Toplantıda, sözleşmeli personel çalıştırılması ve ücret tespiti konusu da görüşülerek karara bağlandı. 9 Eylül Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Erkan Yılmaz’ın, 2 bin 700 TL. karşılığında 1’inci derece mühendis kadrosunda, tam zamanlı ve sözleşmeli personel olarak çalıştırılmasına, oy birliğiyle karar verildi.

-Bakanlık tarafından yapılan Müdürlük Sınavı’nı kazanarak çeşitli müdürlüklere asaleten atanan personeller hakkında, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan tarafından Meclis’e bilgi verildi. Başkan Baysan; Park ve Bahçeler Müdürlüğü Kadrosu’na atanan Erkan Tosun’a, Destek Hizmetleri Müdürlük Kadrosu’na atanan Selim Özkan’a ve İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Kadrosuna atanan Fatma Üzmez Ardalı’ya, görevlerinde başarılar diledi.

-Yeni kurulan İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile Yapı Kontrol Müdürlüğü Yönetmelikleri, oybirliği ile kabul edildi.

-Gündemin 6’ncı Maddesi’nde, Amatör Spor Kulüpleri’ne yardım yapılması hususu görüşüldü. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Baysan; Amatör Spor Kulüpleri’ne yapılacak olan toplam yardımın, yerel bütçenin binde 12’si oranında olabileceğini ve bunun da yaklaşık olarak 630 bin TL’ye tekabül ettiğini söyledi. Bu doğrultuda; Çorlu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’ne 230 bin TL; Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden Çorlu Spor 1947 Futbol Kulübü’ne 140 bin TL; Süper Amatör Futbol Ligi’nde mücadele eden Gençlerbirliği Spor, Kültür Spor ve şampiyon olan Çorlu Spor’a 25’er bin TL; 1’inci Amatör Lig’de mücadele eden Balkan Spor’a 15 bin TL; 2’nci Amatör Lig’de mücadele eden Paşaalan Spor, Yıldız Gençlik, Rumeli Spor, Kore Spor ve Yenice takımlarına 10’ar bin TL maddi yardımda bulunulmasına, oy birliğiyle karar verildi. Böylece 630 bin TL’lik toplam bütçenin, 510 bin TL’lik bölümü dağıtılmış oldu. Yapılan yardım miktarlarının, bir önceki döneme göre düşüş gösterdiği dikkatlerden kaçmadı.

-Mülkiyeti Çorlu Belediyesi’nde bulunan ve Önerler Mahallesi 119 ada, 1 parselde kayıtlı bulunan taşınmazda 2015 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı adına Çorlu İlçe Müftülüğü’ne verilen tahsis kararının kaldırılması hususu, oy çokluğuyla kabulk edildi.

-Çorlu Belediyesi mülkiyetinde bulunan ve vatandaşlarla hisseli olan parsellerin satışı için Belediye Encümeni’ne, oy birliğiyle yetki verildi.

-İmar Planı Değişiklik Talebi konusunda gelen 9 başvuru, görüşülmek üzere oybirliğiyle İmar Komisyonu’na havale edildi.

-Belediye Meclisi ve İmar Komisyonu Üyesi Cihan Gaygusuzoğlu tarafından sunulan 5 maddelik İmar Komisyonu Raporu, komisyon görüşleri doğrultusunda oy birliğiyle karara bağlandı.
Editör : Tuğberk Erdem
2005 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu