Chp'liler Park, Ak Partililer Okul Olmasını İstiyor!
reklam
05 Ocak 2018
Chp'liler Park, Ak Partililer Okul Olmasını İstiyor!

Chp'liler Park, Ak Partililer Okul Olmasını İstiyor!

Çorlu Hükümet Konağı eski Hizmet Binası’nın olduğu alana ne yapılacağı, meclis toplantısında tartışmalara yol açtı. CHP Grubu söz konusu arazinin park alanı olarak değerlendirilmesi gerektiğini savunurken, AK Parti Grubu okul yapılmasını istiyor.

Çorlu Belediye Meclisi Ocak Ayı Olağan Toplantısı’nda, 2 ek gündem maddesi görüşmeye açıldı. CHP’li Meclis Üyeleri Hasan Toprak, Ahmet Sarıkurt, Değer Kara, İskender Coşkun, Hülya Perin, Zarife Atik Geylan, Umut Azgüler, Ayşe Eroğlu ve Feray Karagöz tarafından imzalanarak dilekçeyle talep edilen gündem maddesi, CHP’li Meclis Üyeleri ile Ak Partili Meclis Üyeleri arasında tartışmaya neden oldu.

KURUMLAR ARASI İLETİŞİM NE OLACAK?

Kamuoyunda sıkça bahsedilen ve Eski Hastaneler Bölgesi olarak bilinen; içerisinde Erken Cumhuriyet Mimarisi’nin Trakya’daki en büyük temsilcisi Eski Asker Hastanesi bulunan, Salih Omurtak Caddesi, Şinasi Kurşun Caddesi ve Atatürk Bulvarı arasında kalan 18, 277 ve 1029 adaların içerisinde kalan parsellerin “Kent Parkı” olması için; ayrıca Çorlu’daki en eski Osmanlı yapısı olan Fatih Camii, Tarihi Belediye Binası ve Erken Cumhuriyet Dönemi 1’inci Grup Anıt Eserler’in bulunduğu alana komşu olan Eski Hükümet Binası olarak kullanılan Camiatik Mahallesi 60 ve 664 adaların içerisindeki parsellerin “Kent Meydanı” ve “Yeraltı Otoparkı” olması için, Plan ve Proje Müdürlüğü’nce söz konusu bölgelere ait 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliklerinin hazırlanarak ilgili kurum görüşlerinin tamamlanıp Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na gönderilmesi hususunda verilen dilekçeye, AK Parti Grubu’ndan itiraz geldi. Konuya ilişkin olarak söz alan AK Partili Meclis Üyesi Kurtuluş Ay “Burasının okul olacağı, Kaymakamlık ve Milli Eğitim tarafından sizlerle istişare edilmiştir. Okul olacak alanı yeşil alana çevirmek için neden karar alıyorsunuz? Bu durum, kurumlar arası iletişimi olumsuz olarak etkilemeyecek mi? Siz, buraya okul yapılmak istendiğini biliyorsunuz. Çorlu’da, 55 bin öğrenci var. Okul sıkıntısıyla birlikte her türlü sıkıntı var. Bunu bildiğiniz halde popülist bir yaklaşım sergiliyorsunuz.” dedi.

TRAFİK ve ULAŞIM DİKKATE ALINMALI!

Yapılan itirazların ardından söz alan ve oldukça ikna edici gerekçeler sunan Çorlu Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt ise “Bu alanda okul yapılacağına dair herhangi bir resmi yazı, benim bildiğim kadarıyla henüz Belediye Başkanlığı’mıza ulaşmış vaziyette değil. Normalde bilindiği üzere kamu kurumları şehir içerisinde yatırım yaparken, bu bölgede seçilmiş olan meclis üyelerinin kararlarıyla oluşan imar planlarına uygunluk gösterirler. Zaten imar planları, bu gayeyle yapılır. İlçemizdeki okul ve derslik sayısının yetersiz olduğu konusunda, hepimiz hem fikiriz. İmar planları doğrultusunda bu alana baktığımızda, bin m² civarında bir park ve 2 bin m² civarında da resmi kurum alanı gözüken bir düzenleme var. Normalde bu alanda okul yapmak için, zaten plan niteliğinin de değişiyor olması lazım. Bir de bunun haricinde bu alan, şehrimizde trafik anlamında sıkıntı olarak tabir ettiğimiz Kumyol Caddesi’ni ve Omurtak Caddesi’ni kesen bir konumda bulunuyor. Bununla birlikte bu alan için hazırlamış olduğumuz trafik ve otopark planlarımız da ortada. Kaldı ki söz konusu alana yürüme mesafesinde olan ve okul yapılabilecek olan alternatif alanlarımız da mevcut. Biz bu alanları da sunduk. Az önce aktarılan ‘Okul yapılacağı’ yönündeki bilgi, resmi olarak tarafımıza ulaşan bir bilgi değildir. Sadece kamuoyunda konuşulan bir bilgidir. Bizim konuya itirazımız, okul yapılması konusunda değildir. Trafik ve ulaşımın dikkate alınması yönünde bir beklentimiz ve talebimiz var.” diye konuştu.  

KAYMAKAMLIK AÇIKLAMASI, RESMİ SAYILIR!

Bu yönde resmi bir yazının Çorlu Belediyesi’ne iletilmediği yönünde Ahmet Sarıkurt’un yaptığı açıklamanın ardından söz alan bir diğer AK Partili Meclis Üyesi İbrahim Halil Yerlioğlu da “Resmi açıklama olarak sayılırsa, Kaymakam Bey’in bu konuda basın mensuplarına verdiği bir bilgi var. Kaldı ki mülki amir olarak ve eski hükümet konağı olarak kullanılan bir yer hakkında yaptığı açıklama, herhalde resmi bir açıklama sayılır. Okul yapılması yönündeki bir kararı, Kaymakam Bey’in kendisi belirtmiştir.” dedi.

KENT MEYDANI OLUŞTURMAK İSTİYORUZ

Söz konusu hususun Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan’a da iletildiğini aktaran Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ise “Bu alandaki durumu, geçen hafta yaptığımız görüşme ile Sayın Valimize de anlattık. Bu alanda bir okul yapılması söz konusu olabilir, ama bu konuda alternatif alanlar da gösterebiliriz. Orada okul yapılması demek, nereden bakılırsa bakılsın 500-600 öğrencinin oraya gelmesi ve muazzam bir trafik sıkışıklığının oluşması anlamına geliyor. Bu konuşmalar doğrudur, ama şu ana kadar elimize gelen resmi bir yazı yok. Bizim derdimiz, orasını yeşil alan olarak bırakmaktır. Bu alanı başka bir çalışma ile birleştirerek, orada bir kent meydanı oluşturmak istiyoruz. Bu alanın, ciddi anlamda rahatlatılması ve halkımızın nefes alması gerekiyor. Hangi planlamanın daha doğru sonuçlar getireceğini zaman gösterecektir. Önemli olan, en doğru çözüme ulaşmaktır.” diye konuştu. 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliklerinin hazırlanarak ilgili kurum görüşlerinin tamamlanıp Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na gönderilmesi hususu, yapılan itirazlara rağmen oy çokluğu ile kabul edildi.

ÇERKEZKÖY GİRİŞİNDE, REVİZYON YAPILACAK

Plan ve Proje Müdürlüğü dilekçesiyle; Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 2018 yılında yapılacak olan hal ve otogar binalarının ulaşımını sağlamak adına ileriki yıllarda da şehrin gelişmesi de dikkate alındığında mevcut imar planlarının ulaşım sorunlarını çözemeyeceği; Namık Kemal Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nce hazırlanmakta olan imar planları ile mevcut imar planlarının yaşamsal bağlantı kurulması adına şehrimiz Çerkezköy girişinde şehrimize yaraşır bir düzenleme yapılabilmesi için yaklaşık 160 hektar alanda imar planı revizyon çalışmasına başlanması talebi yönündeki ek gündem maddesi de yine oy çokluğuyla kabul edildi.
Editör : Tuğberk Erdem
1756 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu