Ergene Belediyesi'nden Spora, İki Büyük Yatırım Birden
reklam
04 Şubat 2018
Ergene Belediyesi'nden Spora, İki Büyük Yatırım Birden

Ergene Belediyesi'nden Spora, İki Büyük Yatırım Birden

Yapımı tamamlanan Ergene Belediyesi Kapalı Spor Salonu ve Ergene Belediyesi Naim Süleymanoğlu Spor Tesisi, düzenlenen görkemli törenle hizmete açıldı. Ergene Belediyesi tarafından yapılan tesisler, törene katılan protokol üyelerinden tam not aldı.

Açılış programı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Velimeşe Mahallesi’nde düzenlenen basın toplantısı ile başladı. Bölgedeki yerel ve yaygın medya kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelen ve çalışan gazetecilerin bu anlamlı gününü kutlayan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, belediye olarak 2017 yılında yaptıkları faaliyetleri ve gelecek dönemdeki projelerini basın mensupları ile paylaştı. 10 Ocak Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensuplarına hediye takdiminde bulunan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, daha sonra açılış organizasyonunun gerçekleştirileceği alana geçti.

ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Ergene Belediye Başkanlığı tarafından Velimeşe Mahallesi’nde yaptırılan Ergene Belediyesi Kapalı Spor Salonu ve Ergene Belediyesi Naim Süleymanoğlu Spor Tesisi Açılış Programı’nın ilk konuşmasını, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel gerçekleştirdi. Türkiye’deki örnek belediyelerden biri olmak ve ilçe halkını hak ettiği hizmetlerle buluşturmak adına tüm güçleriyle çalıştıklarını ifade eden Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel “Göreve geldiğimiz günden bu yana vatandaş odaklı hizmet yolculuğumuza devam ediyoruz. Sosyal demokrat belediyeciliğin gereği olarak, insan odaklı hizmet vermeye çalışıyoruz. Doğumdan ölüme kadar vatandaşlarımızın yanında olmayı görev edindik. Bizler, daima doğrunun ve vatandaşın yanındayız. Görünen hizmetlerimiz var, görünmeyen hizmetlerimiz var. Görünmeyen hizmetlerimizin başında, sağlık hizmetlerimiz geliyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızı evlerinden alıyoruz, tedavilerini yaptırdıktan sonra tekrar evlerine bırakıyoruz. İhtiyaç sahiplerine evde bakım hizmetlerimiz ve ‘Hoş Geldin Bebek’ Projemiz devam ediyor. Bir de görünen hizmetlerimiz var. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile birlikte koordineli bir şekilde hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Ergene’nin altyapısını baştan aşağı yeniledik. Altyapımız büyük oranda tamamlandı. Şimdi de üstyapıya ağırlık verdik. Bu kapsamda asfalt çalışmaları yürütüyoruz. Yeşiltepe Mahallesi’ne, yaklaşık 10 km yol yaptık. Bunun dışında yol yapım çalışmalarımız da devam ediyor. Yapılan çalışmalarımız devam edecek ve yapılmayan yol kalmayacak. Ergene Belediyesi Hizmet Binası’nın tapusunu aldık. Herkesin ortak hareket edebileceği Yeşiltepe Mahallesi’ne yapacağız. Projesi hazır, son rötuşları yapılıyor. En kısa zamanda vatandaşın hizmetine sunmak istiyoruz. Ergene’mizin tüm mahallelerinde, çalışmalarımız devam ediyor. Projelerimizi, söz verdiğimiz gibi teker teker hayata geçireceğiz.” dedi.

HAZİNE’DEN TAHSİS ALAMIYORUZ!

Konuşmasına devam eden Yüksel “Ben, eski Velimeşe Belediye Başkanı’yım. Ben belediyeyi devrederken, kasasında para ile birlikte devrettim. Ama bunu devrolan diğer belde belediyeleri için söylemek pek mümkün değil. Marmaracık Mahallesi’nde, bir karış belediye arazisi yok. Ulaş Mahallesi’nde de sadece 2 dönüm belediye arazisi var. O yüzden arsa fakiriyiz. Arsalar Hazine’de ve Hazine’den tahsis alamıyoruz! Kapalı pazar yerini yapmak istiyoruz, fakat yer bulamıyoruz. Siyasilere, bu konuda seslenmek istiyorum. Önümüzü açsınlar! Bizlerin projeleri hazır ve biz bunu hayata geçirmek istiyoruz. Siyasi büyüklerimizden, bu konuda destek bekliyoruz. Yeter ki bize yer tahsis etsinler, biz projelerimizi yapmaya hazırız. Vatandaşlarımız, bizlere güveniyor ve inanıyor. Bizler de vatandaşlarımıza güveniyoruz. 3 mahallemizde, düğün salonu projelerimiz var. Şu anda Esenler Mahallesi’nde 500 kişilik düğün salonu projesi devam ediyor. Bunun yanı sıra Yeşiltepe Mahallesi’nde kreş projemiz ihale sürecinde ve Ulaş Mahallesi’nde 100 çocuk kapasiteli kreş projesinin yakında temellerini atacağız. Bizler, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Sayın Kadir Albayrak ile gurur duyuyoruz. Eğitime, çok büyük destekler veriyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı’mızın desteği ile ‘11 İlçeye 11 Okul’ Projesi kapsamında Ergene’de okulumuz yapıldı. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, bu memleketi gençlere emanet edeceğiz. Bu anlayışla Ergene’deki gençlerimize sportif aktivitelere yönlendirebilecek tesislerin açılışını gerçekleştirmekten, büyük mutluluk duyuyorum. Hizmet etmekten gurur duyduğum Ergene halkının yaşam standartlarını hak ettiği düzeye yaklaştırabilecek düzeye getirmek adına, çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Ergene Belediyesi Kapalı Spor Salonu’nun ve Naim Süleymanoğlu Spor Tesisi’nin, Tekirdağ ve Ergene halkına hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.” diye konuştu.

BİR BÜTÜNÜN PARÇALARIYIZ

Konuşmasını gerçekleştirmek üzere kürsüye davet edilen ve açılışı gerçekleştirilecek olan tesisin, Ergene’ye değer katacağını belirten Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ise “Öncelikle belirtmek isterim ki bizler, Ergene İlçesi ile kardeşiz. Birlik ve beraberliğimiz, her daim devam edecektir. Bu kardeşliğin ve dostluğun daha da pekiştiğini, Ergene Velimeşe Spor’un Çorlu’da oynayacağı maçlara vereceğimiz destekle de daha net göreceksiniz. Tekirdağ Büyükşehir Belediyemizin yaptığı çalışmalarla, birçok ilçede eğitime destek sağladık. İlçe Belediye Başkanları olarak bizler de okullardan ve okul müdürlerinden gelen yardım taleplerini, geri çevirmeden desteklerimizi sürdürdük. Hep beraber bir şeyler yapıyoruz ve yapmaya da gayret ediyoruz. Bugün birçok yerde kapalı spor salonu, yüzme havuzu ve spor tesisleri devlet tarafından yapılıyor. Bizim Çorlu’da yıllar evvel bir kapalı spor salonu yapıldı, ona da tadilat yapılmasına rağmen yine çatısı damlıyor. Çorlu Belediyesi olarak bizler ilçemize, yüzme havuzu ve kapalı spor salonu yaptık. Rasim Yüksel de kendi halkı için kapalı spor salonu ve çok modern bir spor tesisi yaptı. Bu tesise de, ufacık gövdesi ile Türk Milleti’nin gururu olan Naim Süleymanoğlu’nun ismi verildi. 64 yaşında bir belediye başkanı ve bir siyasetçi olarak, bizler yaptıklarımızla gurur duyuyoruz ve arkasındayız. Sizler de belediye başkanlarınızın yaptıkları ile gurur duymalısınız. Buradan çok başarılı sporcu kardeşlerimiz yetişecek. Çocuklarımızı sokaklardan, kötü alışkanlıklardan alacağız ve bu tesislerimize getireceğiz. Buradan illa bir şampiyonun çıkması önemli değil! Buraya gelen çocuklarımız ve gençlerimiz, toplum içinde birlikte ve beraber hareket etmeyi öğrenecekler. Sevgiyi ve saygıyı öğrenecekler. Bu sevgi daha sonra Ergene, Tekirdağ ve Türkiye sevgisine dönüşecek. Birlik ve beraberlik içerisinde mücadele edecekler. Böyle bir düşünceyi hayata geçiren Ergene Belediyesi Başkanı Rasim Yüksel ve ekibini, bu başarılı çalışmalarından dolayı kutluyorum. Ona destek veren tüm Ergeneli vatandaşları da kutluyorum. İlçe belediye başkanları olarak bizler, her zaman Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı’mızın yanındayız. Bizler, bir bütünün ayrılmaz parçalarıyız. Bu birlik ve beraberlik, bizleri çok daha güzel yerlere getirecektir.” dedi.

ANA FELSEFE; DÜRÜSTLÜK ve ÇALIŞMA

Düzenlenen programda, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasına, efsanevi sporcu Naim Süleymanoğlu’nun eşi ve çocuklarını saygı ve sevgi ile selamlayarak başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak “Öncelikle yağmur, çamur, kar, sıcak demeden ve oldukça zor şartlar altında habere ulaşım sağlayıp kamuoyunu doğru bir şekilde bilgilendiren değerli basın mensuplarımızın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum. Aynı zamanda 4 yıldır birlikte çalışmaktan mutlu olduğum Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’in de doğum gününü kutluyorum. Değerli arkadaşlar, spor tesisleri yapmak ve o spor tesislerinde şampiyon sporcular yetiştirmek ve spora üst seviyede yatırımlar yapmak için Büyükşehir Belediyemiz ve meclis üyelerimizle beraber çalışmalarımız devam etmektedir. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak; yüzme havuzları, kapalı spor tesisleri, spor liseleri ve spor kompleksleri gibi çok ciddi yatırımlarımız var. Bunların yanı sıra Tekirdağ’ın birçok noktasında halı sahalar yapıyoruz. Görev süremizi son ana kadar dolu dolu hizmetle geçirmek için var gücümüzle çalışacağız. Ergene’nin, diğer ilçe belediyelerine göre dezavantajı var. Ergene İlçemiz, 4 belde belediyesinin bir araya gelmesiyle kurulan yeni bir ilçe. Bu birbirinden dağınık mahalleleri hizmetleriyle bütünleştirerek ‘Ergeneli’lik’ bilinci oluşturan Belediye Başkanı’mız Rasim Yüksel’i ve onu göreve getiren sevgili Ergeneliler’i kutluyorum. Görev süremizin bitmesine, 444 gün var. Bu 444 gün boyunca, söz verdiğimiz bütün hizmetleri yerine getireceğiz. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ’nin 115 projesinin içerisinde, 1 katrilyon 300 milyonluk yatırım var. Bunlardan devam edenleri var, kısa süre içerisinde tamamlanacak olanları var. Siz düşünün artık nasıl bir Tekirdağ devraldığımızı… 30 Mart 2019’a kadar bu hizmetleri sürdüreceğiz. Bırakıp gitmek yok! Son ana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Çünkü bizim ana felsefemiz, dürüstlük ve çok çalışmaktır. Sosyal belediyecilik bunu gerektirir. Çocuklarımızın ve torunlarımızın zahmet çekmeyeceği günler için çalışacağız. Kazanan Tekirdağ olacak, kazanan halkımız olacak!” diye konuştu.

BÜYÜK ŞÜKRANLA KARŞILIYORUM

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak ise konuşmasında, şu ifadelere yer verdi:

“Bugün burada, birbirinden güzel iki tesisi açıyoruz. Biri rahmetli Naim Süleymanoğlu’nun adını verdiğimiz Naim Süleymanoğlu Spor Tesisi, diğeri de Ergene Belediyesi Kapalı Spor Salonu. Naim Süleymanoğlu, Türk bayrağını dünyanın tüm gönderlerine çektiren ve bizim de hemşerimiz olan çok değerli bir sporcuydu. Bu nedenle ismini bu spor salonuna verilmesini büyük bir şükranla karşılıyorum. Burada bulunan eşi ve kızlarına da saygılarımı arz ediyorum. Bu spor salonunda, Ulu Önderimiz Atatürk’ün de söylediği gibi; sağlam vücutlu, sağlam düşünen, ufku olan, vicdanlı, dünyanın ihtiyaç duyduğu gençler yetişecek.”

50 GÜN ÖNCE AĞLATMIŞTI

Düzenlenen açılış törenine katılan Naim Süleymanoğlu’nun yakın dostu İsmail Karaca da “Selam altın yürekliler! Bugün büyük bir spor adamı olan Naim Süleymanoğlu için burada buluştuk. Allah razı olsun belediye başkanımızdan. Bu bölgeye çok güzel bir eser bıraktılar. 50 gün önce bizi ağlatan Naim, bugün ismi ile bizi güldürüyor.” dedi. Törenin son konuşmasını, Naim Süleymanoğlu’nun kızı Sezin Süleymanoğlu yaptı. Sezin Süleymanoğlu “Bu güzel tesise babamın ismini verdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. İnşallah bu salondan, babam gibi Türk şampiyonlar yetişir.” diye konuştu.

YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ

Açılış konuşmalarının ardından olimpiyat ve dünya şampiyonu eski milli halterci Naim Süleymanoğlu’nun ailesine ve başarılı sporculara, protokol üyeleri tarafından plaket takdim edildi. Daha sonra Ergene Belediyesi Kapalı Spor Salonu ve Ergene Belediyesi Naim Süleymanoğlu Spor Tesisi’nin açılışı gerçekleştirildi. Düzenlenen açılış programına; CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı M. Zeki Gürcün, Başkan Danışmanları Şeref Çetin, Neşat Erdoğan, olimpiyat ve dünya şampiyonu eski milli halterci Naim Süleymanoğlu'nun ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör : Tuğberk Erdem
1696 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu