Çorlu'daki Yeni Girişimciler, İş Dünyasına Hazır
reklam
04 Şubat 2018
Çorlu'daki Yeni Girişimciler, İş Dünyasına Hazır

Çorlu'daki Yeni Girişimciler, İş Dünyasına Hazır

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı Çorlu Şube Müdürlüğü ile Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle gerçekleştirilen ve tamamlanan “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri” için sertifika töreni düzenlendi.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Çorlu Şube Müdürlüğü ile Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) işbirliğiyle; 09-12 Ekim, 13-16 Kasım ve 04-07 Aralık 2017 tarihleri arasında düzenlenen “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri” sona erdi. Eğitimi başarı ile tamamlayan kursiyerler için 24 Ocak 2018 Çarşamba günü “Sertifika Töreni” düzenlendi.

SERTİFİKA ALMAK YETERLİ DEĞİL

Törenin açılış konuşmasını yapan Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Gönül “Sertifikalarını alan girişimci adaylarına, başarılar diliyorum. Günümüzde, KOSGEB kanalıyla iş yapmak isteyenlere büyük bir destek vardır. İnşallah yapacağınız işlerde başarılı olursunuz. Bu sertifikaları almak yeterli değil, işe başladıktan sonra devamının gelmesi gerekmektedir. Diğer girişimcilere örnek olacağınızı düşünüyorum. Girişimcilerimizin; bölgemize ve Çorlu’muza katma değer sağlamasını temenni eder, bizlere bu imkânı sağlayan KOSGEB adına Tolga Erkan’a ve işbirliği için İŞKUR adına Vicdan Güçer’e teşekkür ederim.” dedi.

DOLANDIRICILARA DİKKAT EDİN!

Törende, KOSGEB Çorlu Şube Müdürü Tolga Erkan da bir konuşma gerçekleştirdi. Yaptığı konuşmada girişimciliğin öneminden bahseden Erkan “Girişimcilerin ilk iletişim kuracakları yer, bizler olmalıyız. Çorlu TSO ve bu gibi kurumlarda temsilciliklerimiz vardır. Art niyetli olarak dolandırmak amaçlı aranabilir ya da yönlendirilebilirsiniz. Bizlerle direkt temas sizler için daha sağlıklı olacaktır. Girişimci demek; doğa, emek, sermayeyi bir araya getiren, iktisadi anlamda risk alan demektir. 2010 yılından bugüne kadar il ve ilçelerde paydaş kurumlarımızla KOSGEB sertifikalı eğitim programlarımızı gerçekleştiriyoruz. Sertifikasını almaya hak kazanan girişimcilerimizi tebrik eder, iş hayatında başarılar dilerim.” diye konuştu.

BİZLER, ORTAK PAYDAŞIZ

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Çorlu Hizmet Merkezi Müdürü Vicdan Güçer ise yaptığı konuşmada “Maddi yönden KOSGEB, iş yeri açmak isteyen girişimcilere destek olacaktır. Bizler, ortak paydaş kurum olarak işsizliği azaltmak için hizmet veriyoruz. Sizler yarın iş yeri açtığınızda yanınıza personel alırsanız, bize istihdam olarak geri dönüşü olacaktır. Herkesi tebrik ediyorum. İş hayatınızda başarılar diliyorum.” dedi.

Sertifika töreni girişimci adaylarının sertifikalarını alması ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Editör : Tuğberk Erdem
1955 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu