Yapılan Çirkin Saldırı, Vatandaşları Susuz Bıraktı!
reklam
05 Mart 2018
Yapılan Çirkin Saldırı, Vatandaşları Susuz Bıraktı!

Yapılan Çirkin Saldırı, Vatandaşları Susuz Bıraktı!

Karaağaç Mahallesi İçme Suyu Deposu ve İçme Suyu Terfi Merkezi, kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradı. Ekipmanlara zarar veren saldırganlar, geçici süreyle su kesintisine neden oldu. Eylemin, organize bir şekilde düzenlendiği tahmin ediliyor.

Konuya ilişkin olarak Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada “04 Mart 2018 Pazar günü saat 11.15 civarında, TESKİ Alo 185 Çağrı Merkezi’ne, Kapaklı Karaağaç Mahallesi’nde su kesintisi ihbarı gelmiştir. İhbar üzerine Karaağaç Mahallesi İçme Suyu Tesisleri’ni kontrol eden ekiplerimiz, tesislerimize saldırı yapıldığını görmüş ve derhal ilgili makamlara bilgi vermiştir.

Yapılan ilk incelemelerde Kapaklı İlçesi Karaağaç Mahallesi ile Yanıkağıl Mahallesi’nin su ihtiyacını karşılayan Karaağaç Mahallesi İçme Suyu Deposu ve İçme Suyu Terfi Merkezi’ne, kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırıda bulunulduğu tespit edilmiştir. Yapılan saldırı sonucunda tesislerimiz tahrip edilmiş ve kullanılamaz hale getirilmiştir.

Karaağaç Mahallesi İçme Suyu Tesisleri’nin tel örgüleri kesilerek, bahçe kapısı kırılmıştır. İçme suyu terfi istasyonunun bina duvarı kırılarak yıkılmış ve içeriye girilmiştir. İçeride bulunan ekipmanlara zarar verilmiştir. Elektrik panolarına zarar verilerek tesiste enerji kesintisine sebep olunmuştur ve akabinde su kesintisi yaşanmıştır. 15 metre elektrik kablosu kesilerek çalınmıştır. Ayrıca içme suyu terfi merkezine 250 metre mesafede bulunan içme suyu kuyusunda bulunan elektrik panosuna da zarar verilmiştir.

Bu eylemin organize bir şekilde düzenlenmiş olması ihtimali yüksektir. Yapılan eylem doğrudan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ni ve TESKİ Genel Müdürlüğü’nü hedef almaktadır.

Sonuç itibariyle TESKİ Genel Müdürlüğü olarak yetkili makamlara durum derhal bildirilmiştir. Konu hakkında Kapaklı Kaymakamı ve Jandarma Komutanlığı’mızın da bilgisi vardır. Konunun ivedilikle araştırılarak gereğinin yapılacağına inanıyoruz ve konunun takipçisi olacağız. Kapaklı İlçesi Karaağaç Mahallesi İçme Suyu Tesisleri’mize yapılan bu çirkin saldırıyı esefle kınıyoruz.” ifadeleri yer aldı.

Editör : Tuğberk Erdem
1677 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu