Çorlu Devlet Hastanesi'nde Tatbikat Gerçekleştirildi
reklam
13 Mart 2018
Çorlu Devlet Hastanesi'nde Tatbikat Gerçekleştirildi

Çorlu Devlet Hastanesi'nde Tatbikat Gerçekleştirildi

Çorlu Devlet Hastanesi’nde, 2018 Yılı Afet ve Acil Durumlara Yönelik Masa Başı Tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikatta, Sivil Savunma Birimi tarafından hazırlanan plana göre hastanedeki yönetim ekibinin ve diğer personellerin görevleri ele alındı.

Çorlu Devlet Hastanesi’nde, 2018 Yılı Afet ve Acil Durumlara Yönelik Masa Başı Tatbikatı gerçekleştirildi. Hastane Sivil Savunma Birimi’nin koordinasyonunda, Hastane Afet Planı (HAP)’na göre düzenlenen masa başı tatbikatında olası bir afet durumunda Sivil Savunma Birimi tarafından hazırlanan plana göre hastanedeki yönetim ekibinin ve diğer personellerin görevleri ele alındı. Hastane Başhekimi ve aynı zamanda HAP Başkanı Uzm. Dr. Lütfi Çağatay Onar başkanlığındaki olay yönetim ekibi ve İl Sağlık Müdürlüğü gözetmenlerinin katılımı ile birlikte yürütülen tatbikat, hastane toplantı salonunda (Olay Yönetim Merkezi) gerçekleştirildi.

Afet ve Acil Durum Planı çerçevesinde senaryoya göre, yönetim ekibinin sorumlulukları, toplanma,  tahliye ve müdahale şekilleri belirlendi. Afet ve acil durumun meydana geldiği ilk andan itibaren öncelik sırasına göre yapılması gerekenler, iletişimin nasıl sağlanacağı, diğer kurumlar ile koordinasyon yapılması, yönetim ekibinin üstlenecekleri görevler yapılan masa başı tatbikatında değerlendirildi. Aynı zamanda sağlık hizmetlerinin etkin ve hızlı yürütülmesi, operasyon, lojistik, planlama, finans, halkla ilişkiler,  sağlık hizmetlerinin sürdürülmesi gibi konularda imkan ve kabiliyetlerin denenmesi, bu konularda işbirliğinin geliştirilmesi yönünde yapılması gerekenler tatbikatta gözden geçirildi.

Tatbikat sonrası afet ve acil durumlara en sistemli, hızlı ve güvenli şekilde müdahale edebilmek için nasıl organize olunacağı üzerinde durularak tatbikatın genel bir değerlendirme toplantısı yapıldı.

Editör : Tuğberk Erdem
1574 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu