Temsilde Adalet Ve Eşit Yarış İmkânı Ortadan Kalktı
reklam
15 Mart 2018
Temsilde Adalet Ve Eşit Yarış İmkânı Ortadan Kalktı

Temsilde Adalet Ve Eşit Yarış İmkânı Ortadan Kalktı

İttifak Kanun Teklifi’nin TBMM’de kabul edilerek yasalaşmasının ardından yazılı bir basın açıklaması yapan CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, ‘2019 Seçimleri’nin özgür ve adil bir ortamda yapılmasının mümkün olamayacağını’ ileri sürdü.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ortaklığında hazırlanan 26 maddelik “İttifak Kanun Teklifi”, gece yarısı başlayan ve sabaha kadar süren görüşmelerin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından kabul edilerek yasalaştı.

GECE YARISI OPERASYONUYLA MECLİS’TEN GEÇTİ

Konuya ilişkin yazılı bir basın açıklaması yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer “Siyam ikizi gibi hareket eden iktidar partisi AKP ve MHP, temsilde adaleti ve seçim güvenliğini yok sayan, mühürsüz oylara yasal kılıf hazırlayan, Anayasa’ya aykırı “ittifak” düzenlemesini, gece yarısı operasyonuyla Meclis’ten geçirmiştir. Demokrasinin ruhuna aykırı bir anlayışla kanunsuzlukları halktan kaçıran, tasarının görüşülmesi için TBMM TV’nin yayın yapmadığı günü seçen iki partinin bir gecede “şer ittifakını” düzenleyen yasayı Meclis’ten geçirmesi, demokrasi adına utanç verici bir gün olarak tarihteki yerini alacaktır.” ifadelerini kullandı.

TEMSİLDE ADALET VE EŞİT YARIŞ İMKÂNI YOK!

Açıklamasına devam eden Yüceer “Milletin hakkını koruyan muhalefete saldıracak kadar gözü dönen iki partinin korku, kaygı ve hezeyanları üzerine, seçimin özgür ve adil bir ortamda yapılmasını engellemek için hazırlanan bu garabetle, suiistimale ve istismara açık olan ‘seçim sistemi’  katmerleştirilmektedir. Baraj kâbusundan kurtulmak için bu hukuksuzluğa ortak olan iktidarın payandası MHP ve Başkanlık için her yolu mubah sayan AKP el ele vererek ülkemizi ‘Tek Parti’, ‘Tek Adam’ rejimine sürüklemek istemektedir. ‘Cumhur İttifakı’ yani ‘Halk İttifakı’ adı altında koalisyon kuran iki partinin kişiye özel, partiye özel olarak ortaklaştığı bu tasarı ile temsilde adalet ve eşit yarış imkânı ortadan kalkmaktadır.” dedi.

OY HIRSIZLIĞININ ZEMİNİ HAZIRLANIYOR

Yüceer “Bu tasarı ile ‘İttifak’ adı altında oy hırsızlığının zemini hazırlanmakta, milyonlarca yurttaşın iradesi geçersiz kılınmak istenmektedir. Geleceğe ilişkin gibi görünen ama esas olarak, ‘geçmişteki bir suça dönük aklama’ niteliğindeki düzenlemeyle, referandumda yaşanan mühürsüz zarf ve mühürsüz oy pusulası rezaleti yasallaştırılmaktadır. Ancak bir gece yarısı düzenlemesi ile hukuki kılıf hazırladıkları şaibeli referandumu vicdanlarda ‘meşrulaştıramayacaklardır.’ Tarih; bu rezaleti bu ülkeye yaşatanları da, bu rezalete onay verenleri de yazacaktır. Anlaşıldı ki mühürsüz referandumda zar zor evet çıkartan AKP, seçimi kazanmak için yasa-anayasa ihlali kaygısı duymadan her imkânı ve her yolu deneyecektir. CHP, demokrasiye ihanet edenlerle önce sandıkta daha sonra da hukuk önünde hesaplaşacaktır.” ifadelerini kullandı.

Editör : Tuğberk Erdem
1627 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu