18 Mart Çanakkale Zaferi, Eşsiz Bir Destandır
reklam
17 Mart 2018
18 Mart Çanakkale Zaferi, Eşsiz Bir Destandır

18 Mart Çanakkale Zaferi, Eşsiz Bir Destandır

Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınlayan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan “Çanakkale Zaferi, Türk milletinin imkânsızı başardığı, vatan sevgisini ve iman gücünü en üst safhada ortaya koyduğu eşsiz bir destandır.” dedi.

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, yayınlanan kutlama mesajında “103’üncü yılını gururla kutladığımız Çanakkale Zaferi, Türk milletinin imkânsızı başardığı, vatan sevgisini ve iman gücünü en üst safhada ortaya koyduğu eşsiz bir destandır. ‘Çanakkale Geçilmez!’ diyerek yazılan büyük destanla 783 bin 562 km² vatan toprağına, kardeşliğin ve millet olma bilincinin tohumları atılmıştır.

Şehit kanıyla çizilen tarihimizin en yüce şeref ve gurur tablolarından birisi olan Çanakkale Zaferi, alınması gereken derslerle doludur. Ecdadımızın canları pahasına koruduğu bu vatan, bize bırakılmış bir miras değil, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkartarak gelecek nesillere aktarılacak en kutsal emanettir.

Bugün huzur ve güven içerisinde yaşadığımız bu topraklarda bizlere düşen görev, her türlü hile ve tuzağa rağmen kardeşçe bir ve beraber yaşama arzumuzu, vatanımızı ve bağımsızlığımızı 103 yıl önceki aynı kararlı irade ile korumaktır.

Bu düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan uğrunda canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerine yer verdi.

Editör : Tuğberk Erdem
1569 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu