Trakyakent, Şeker Fabrikası İçin Alpullu'da Toplandı
reklam
17 Mart 2018
Trakyakent, Şeker Fabrikası İçin Alpullu'da Toplandı

Trakyakent, Şeker Fabrikası İçin Alpullu'da Toplandı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin önderliğinde harekete geçen Trakyakent Belediyeler Birliği, Alpullu Şeker Fabrikası’nın özelleştirilmesi konusunu görüşmek ve son çare olarak talip olmak üzere Alpullu’da Olağanüstü Meclis Toplantısı gerçekleştirdi.

Trakyakent Belediyeler Birliği, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Alpullu Şeker Fabrikası’nın özelleştirilmesi konusunu görüşmek üzere Alpullu’da Olağanüstü Meclis Toplantısı gerçekleştirdi. Alpullu Belediye binasında gerçekleştirilen toplantıya Trakya Bölgesi’nde görev yapan belediye başkanları, meclis üyeleri ve siyasi parti temsilcileri katıldı. Konuyla ilgili olarak öncelikle Alpullu Şeker Fabrikası’nın özelleştirilmesi kararından vazgeçilmesinin sağlanması hedefleniyor. Bu kapsamda devam eden davaların sonuçlanması beklenecek. Özelleştirilme kararının uygulamaya konması halinde Trakyakent Belediyeler Birliği, Alpullu Şeker Fabrikası’na talip olacak.

ÖNCELİKLİ HEDEF, ÖZELLEŞTİRMEYE ENGEL OLMAK

Düzenlenen toplantıda bir konuşma gerçekleştiren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “Bizler, Alpullu olayına, hiçbir zaman siyasi bir gözle bakmadık. En büyük dileğimiz, Alpullu Şeker Fabrikası’nın özelleştirilmemesidir. Ama özelleşmesi gündeme gelirse, biz de Trakyakent Belediyeleri olarak Alpullu Şeker Fabrikası’na talip olacağız. Konunun sonuca bağlanması için, benim başkanlığımda 6 kişilik bir komisyon kurmuştuk. Bugün konuyu daha detaylı görüşebilmek adına burada toplandık. Bizim asıl amacımız, buranın özelleştirilmesini engellemektir. Süreç işliyor. Mahkemeye yapılan müracaatlar var. Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verirse, Alpullu Şeker Fabrikası’nın özelleşmesi engellenmiş olur. Dolayısıyla sorun da ortadan kalkar. Ancak aksi bir karar çıkarsa, Trakyakent Belediyeler Birliği olarak Alpullu Şeker Fabrikası’na talip olacağız. Özelleştirmenin doğuracağı sonuçları en yakından bilen bir belediye başkanı olarak, Ata’mızın mirasına sahip çıkacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Özelleştirme, hiç kimseye en ufak bir fayda sağlamayacaktır. Buranın özelleştirilmesi hem üreticiyi hem de tüketiciyi olumsuz anlamda etkileyecektir. Bunun olmaması için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Trakyakent Belediyeler Birliği olarak, ne gerekiyorsa yapacağız.” dedi. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın konuşmasının ardından, diğer katılımcılar da konu hakkındaki görüşlerini belirttiler.

GEREKİRSE SATIN ALINACAK

Toplantıda; Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, Alpullu Belediye Başkanı Saim Kırcı ve Büyük Mandıra Belediye Başkanı Sertaç Balyemez’in yer alacağı bir komisyon kurulması ve bu komisyonun, Alpullu Şeker Fabrikası konusunda yapılabilecekleri incelemesi kararı alındı. Ayrıca Trakyakent Belediyeler Birliği’ne yetki verilmesi ve birlik şirketinin tek başına veya ortaklı olarak ihaleye girmesi kararı alındı. Toplantının ardından katılımcılar, Alpullu Şeker Fabrikası’nın önünde toplu fotoğraf çekildi. Trakyakent Belediyeler Birliği, Alpullu Şeker Fabrikası konusunu görüşmek üzere 13 Nisan’da Tekirdağ’da tekrardan bir araya gelecek.

Editör : Tuğberk Erdem
1725 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu