Çorlu'da, 18 Mart Şehitleri Anma Günü Programı Düzenlendi
reklam
17 Mart 2018
Çorlu'da, 18 Mart Şehitleri Anma Günü Programı Düzenlendi

Çorlu'da, 18 Mart Şehitleri Anma Günü Programı Düzenlendi

18 Mart Şehitleri Anma Günü münasebetiyle Şehit Metin Arslan Kız Anadolu Lisesi ve Şehit Ali Alıtkan İmam Hatip Ortaokulu tarafından düzenlenen program, 16 Mart 2018 Cuma günü saat 11.00’de, Çorlu Memduh Şevket Esendal Sahnesi’nde gerçekleştirildi.

Saygı duruşuna müteakiben okunan İstiklal Marşı’mız ile başlayan 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Programı, Şehit Ali Alıtkan İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Mahmut Korkutan’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yapmak üzere kürsüye davet edilen Şehit Metin Arslan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Sabri Şahin “Çanakkale Zaferi; masumun mağdura, mazlumun zalime, mananın maddeye ve de Hakk’ın batıla kesin kez üstünlüğüdür. Çanakkale; utançla yaşamak yerine, onurla ölmeyi tercih edenlerin savaşıdır. Çanakkale Zaferi; kahraman askerlerimizin, cihanı hayrete düşüren bir iman ve kahramanlık destanıdır. Çanakkale Zaferi; tarihten silinmek istenen bir ulusun, bütün yokluk ve imkânsızlıklara rağmen vatanını yüksek bir ruh ve şuurla, canı pahasına nasıl savunduğunu gösteren bir mücadele destanı olarak, insanlık tarihi içerisinde çok önemli bir yere sahiptir. Çanakkale Ruhu göstermiştir ki dünyada, bu milletin varoluş iradesini kıracak hiçbir güç yoktur. Çanakkale’de ortaya konulan bu sarsılmaz vatan sevgisi, bu millet olma sevinci, en büyük zenginliğimiz ve en büyük gücümüzdür. Ulus olarak, yokluk içindeyken bile ‘Çanakkale Geçilmez!’ dedirten sağlam bir inancın, sarsılmaz bir ruhun mirasçılarıyız. Aydınlık geleceğimizin teminatı, dün olduğu gibi bugün de işte bu ruh ve inançtır. Çanakkale Zaferi; sadece geçmişimizin aziz bir hatırası olarak değil, geleceğe yürüyüşümüzün en güçlü ilham kaynaklarından biri olarak da milletimizin hissiyatında, son derece önemli bir yere sahiptir. Çanakkale Zaferi; vatanseverlik, fedakârlık ve cesaret gibi yüksek faziletlerin, kahramanca sergilendiği bir destandır. Hiçbir cephe, hiçbir savaş Çanakkale kadar tarihin akışını bütünüyle değiştirmemiştir. Çanakkale Zaferi; milletimizi ihya edecek, kenetlendirecek, başarıya ulaştıracak kodları bünyesinde barındırmaktadır. Çanakkale’de; Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı, Çerkez’i ile bir bütün olarak Mücadele etmiştir. Vatan söz konusu olduğunda, aidiyetlerin hiçbir öneminin olmadığının en güzel örneğidir Çanakkale. Çanakkale; din, vatan, namus bir tehlikeye girdiğinde canın, malın hiç düşünülmeden feda edilebileceğinin bir göstergesidir. Bugün, bu ülkede yaşayan herkes özgürlüğünü, şehitlerimize ve gazilerimize borçludur. Toprağın her bir karışı, merhem şair Mehmet Akif Ersoy’un ‘Şüheda fışkıracak, toprağı sıksan, şüheda’ mısrasında ifade ettiği üzere, şehit kanlarıyla sulanmıştır. Milletçe, Çanakkale Ruhu’nu ve Çanakkale’den bir asır sonra yaşanan 15 Temmuz Demokrasi Ruhu’nu kavramaya, kuşanmaya çok muhtacız. Bu ruh; birlik ve beraberliğimizin, huzurumuzun teminatıdır. Bu inançla; Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünü kutluyor, bu toprakları mukaddes bir vatan kılan, başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve ahirete intihal eyleyen tüm gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyor, hepinize saygılar sunuyorum.” dedi.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Programı, “Taze Fidanlar” adlı tiyatro oyununun sergilenmesinin ardından sona erdi. Çorlu Memduh Şevket Esendal Sahnesi’nde gerçekleştirilen programa; Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Kemalettin Avcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Üzgün, Şehit Metin Arslan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Sabri Şahin, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, şehit aileleri, gaziler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.  

Editör : Tuğberk Erdem
1933 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu