AK Parti Hükümeti ve Bozuk Düzen, 25 Haziran Sabahı Yıkılacak
reklam
09 Mayıs 2018
AK Parti Hükümeti ve Bozuk Düzen, 25 Haziran Sabahı Yıkılacak

AK Parti Hükümeti ve Bozuk Düzen, 25 Haziran Sabahı Yıkılacak

01 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yazılı bir basın açıklaması yapan İYİ Parti Tekirdağ Gençlik Kolları İl Başkanı Ersel Güneş, AK Parti Hükümeti’nin işçi sınıfına yönelik politikalarını ve özelleştirme kararlarını sert bir dille eleştirdi.


İYİ Parti Tekirdağ Gençlik Kolları İl Başkanı Ersel Güneş, yaptığı yazılı basın açıklamasında “Ülkemizde kayıtlı olan 30 milyonu aşkın işçi, üretim faaliyetlerine aktif olarak katılmaktadır. Bu sayıya ek olarak, kayıt dışı çalışan sayısı 4 milyona yaklaşmıştır. Belirtmek gerekir ki bu sayıya Suriye ve diğer ülkelerden gelen ve emek sömürüsüne uğrayan insanlar dâhil değildir! Yaklaşık olarak 35 milyon insanın emek piyasasına katıldığı ülkemizde, hakkını aramak üzere sendikaya üyeliği bulunan ve örgütlü olarak mücadele yürüten işçi sayısı 1 milyon 700 bindir. Emekleri ile ülkemizin üretimini var eden işçilerimiz 01 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde dahi çalışmaya zorlanmakta, kanuni hakları olan ve resmi tatilleri olan bir gün dahi onlara çok görülmektedir. Her fırsatta işçimizin üzerine basan, onları görmezden gelen, sömürülmelerine göz yuman, iş cinayetlerine, iş kazası süsü veren ve tüm bunlara çanak tutan işverenleri kanunu çiğnemek pahasına cesaretlendiren AK Parti Hükümeti ve bozuk düzen, 25 Haziran sabahında doğan güneş ile yıkılacaktır!
Bugün ülkemizde tarım işçileri, seçim kandırmacası olarak verilen mazot yardımına rağmen, ithal edilen gübre ve tohum fiyatları altında ezilmektedir. Yıllardır Cumhuriyet kazanımlarını özelleştirme adı altında ortadan kaldıran ve işçilerimizi işinden eden iktidar, bugün de gözünü şeker fabrikalarına ve şeker işçilerine dikmiştir. Sözde ‘yerelleşme’ ve ‘millileşme’ politikasının aksine, fabrikaların el değiştirerek yabancı sermayenin eline geçmesine göz yummaktadır. Bizler, Atatürk’ün ‘Her fabrika, bir kaledir.’ öğüdü ile İYİ’lerin iktidarında istihdam ile büyüyen ve gelişen bir ekonomiyi var edeceğimizin sözünü veriyoruz.
AK Parti Hükümeti, seçim yatırımı olarak kadroya aldığı taşeron işçilerinin haklarını iade etmemiştir. AK Parti Hükümeti, kadro vaadinin karşılığında her taşeron işçisinden aldığı taahhütname ile birikmiş kıdem tazminatlarını ellerinden almış, kadroya alınmayan işçilerin tazminat ödemelerini yapmamıştır! İktidar, yıllar içerisinde kuvvetlendirdiği ‘kaşıkla verip kepçeyle alma’ üzerine kurduğu sömürü düzenini sürdürmektedir. Muktedirler şunu iyi bilmelilerdir ki İYİ’ler, emekçilerin yanındadır ve yıllardır iktidarın sürdürdüğü bu bozuk düzeni alaşağı etmeye kararlıdır. Bu amaçla İYİ Gençlik; 12 Mayıs’ta, Soma katliamının yıl dönümünden bir gün önce, Soma’da olacaktır. Gençlik Kolları Genel İdare Kurulu’muz, Soma’da yapılacak ve oradaki mağdurların sorunlarını dinleyecektir.
Emek sömürüsünün son bulduğu, ekmeğin hakça paylaşıldığı, vergi adaletinin tesis edildiği, iş sağlığı ve sigorta güvencesinin sağlandığı, taşeron işçiliğin ve kayıt dışı çalışmanın son bulduğu, genç işsizliğin azaldığı, kadın istihdamının arttırıldığı, asgari ücretin insan onuruna yaraşır bir seviyeye çıkarıldığı, liyakatin ve emeğin esas alındığı bir Türkiye için İYİ’ler hazırdır. ‘En kutsal kazanç, alın teriyle kazanılan helal kazançtır.’ şiarıyla tüm emekçilerimizin 01 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlarız.” ifadelerini kullandı.
Editör : Tuğberk Erdem
1596 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu