3 Fidan’ın Pusulası, Hep Antiemperyalizmi Göstermiştir
reklam
09 Mayıs 2018
3 Fidan’ın Pusulası, Hep Antiemperyalizmi Göstermiştir

3 Fidan’ın Pusulası, Hep Antiemperyalizmi Göstermiştir

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, 06 Mayıs 1972’de idam edilen ve isimleri emperyalizme karşı verilen bağımsızlık mücadelesiyle özdeşleşen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan için bir anma mesajı yayınladı.

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, “3 Fidan” olarak adlandırılan Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan için yazılı bir anma mesajı yayınladı. Bu 3 ismin de tam bağımsız Türkiye idealinin sembol isimleri olduğunu ve adlarının emperyalizme karşı verilen bağımsızlık mücadelesiyle özdeşleştiğini vurgulayan Köprülü “Deniz Gezmiş ve arkadaşları, idam sehpasında dahi fikirlerinden hiçbir zaman ödün vermediler. Fikirlerini, hep cesurca haykırdılar. Onlar, Mustafa Kemal Atatürk’ün, Cumhuriyet’i gençliğe emanet eden vasiyetinin gereğini yerine getirdiler.” dedi.

Bugün ülkenin içinde bulunduğu duruma bakıldığında, 3 Fidan’ın o gün verdikleri mücadelede ne kadar doğru olduklarının anlaşılabileceğini ifade eden Köprülü; eğitim sisteminden ekonomiye, dış politikadan güvenlik politikalarına karşı yapılan bütün hatalara karşı, onların yaptıkları uyarılarda hep haklı çıktıklarını kaydetti. Laik devlet sisteminin zaafa uğratılmaya, ülkenin korkuyla sindirilerek karanlıklara gömülmeye çalışıldığı; basının, üniversitelerin sesinin kesildiği bu ortamdan çıkış yolunun, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının mücadele azmi ve fikirleri olduğunu belirten Köprülü “3 Fidan’ın pusulası, hep antiemperyalizmi göstermiştir. Onların yönü, hep aydınlık Türkiye olmuştur. Türk Gençliği de bugün Deniz Gezmiş’lerin yolundadır.” diye konuştu.

Köprülü; Onların onurlu duruşlarının, dünya görüşlerinin, sınıfsız ve sömürüsüz bir dünya için verdikleri mücadelenin, aradan bunca yıl geçmesine rağmen hiçbir zaman unutulmayacağını ifade etti.

Editör : Tuğberk Erdem
1558 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu