Yeni İşim Girişim Programı’nın Kazananları Belli Oldu
reklam
10 Mayıs 2018
Yeni İşim Girişim Programı’nın Kazananları Belli Oldu

Yeni İşim Girişim Programı’nın Kazananları Belli Oldu

TRAKYAKA ve TEB tarafından hayata geçirilen “Yeni İşim Girişim” Programı 2018 Yılı Finali, Kırklareli Üniversitesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle gerçekleştirildi. 8 adayın finale kaldığı yarışmada dereceye giren isimler ödüllendirildi.

Parlak iş fikirlerinin Trakya ve ülke ekonomisine kazandırılması amacıyla Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) ve Türk Ekonomi Bankası (TEB) tarafından başlatılan “Yeni İşim Girişim” Programı’nın 2018 Yılı Finali, Kırklareli Üniversitesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Özgür Özgencer’in moderatörlüğünü üstlendiği “Demo Day 2018” etkinliğine; Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, Kırklareli Vali Yardımcısı Tahir Demir, Kırklareli TSO Başkanı Soner Ilık, TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin, il protokolü, basın mensupları, davetliler ve öğrenciler katılım sağladı.

3 PROJE SAHİBİ, SİLİKON VADİSİ’NE GİDECEK

Etkinlik programının açılışında bir konuşma yapan TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin “TRAKYAKA ve TEB tarafından parlak iş fikirlerini Trakya ekonomisine kazandırmak üzere başlattığımız ‘Yeni İşim Girişim’ Programı kapsamında 30 Trakyalı genç girişimci, 4 ay boyunca özel bir eğitimden geçti. Bu yıl 3’üncüsünü gerçekleştirdiğimiz program kapsamında adaylar İş Modeli Kanvas Eğitimi, İş Planı Workshopları, C Level Sohbetler, Girişimci Mentorluğu, Disc Profil Analizi, MVP ile Pazara Giriş gibi eğitimlerini alırken, finansman kaynaklarına ulaşım ve profesyonellerce verilen mentörlük desteğinden faydalandı. Girişimciler, programın son aşamasında fikirlerini ara jüriye sundu ve bunlardan 8 tanesi, büyük finalde yarışmaya hak kazandı. Bugün jürinin beğenisini toplayan 3 proje sahibi girişimci Silikon Vadisi’ne gidecek ve orada fikirlerini geliştirme fırsatı bulacak.” diye konuştu.

GÜZEL BİR ÖRNEK OLMASINI TEMENNİ ETTİ

Konuşmasına devam eden Şahin “Bölge üniversiteleri, ticaret ve sanayi odaları, teknopark ve teknoloji transfer ofislerinin de destekleriyle hayata geçirdiğimiz bu programla; bölgedeki yenilikçi uygulama ve patent sayısının artmasını, orta ve uzun vadede bölgesel girişimcilik ortamının güçlenmesini ve yeni girişimcilerin cesaretlendirilmesini hedefliyoruz.” dedi. Silikon Vadisi’ne gitmeye hak kazanan proje sahipleri ve programa katılan tüm girişimcileri tebrik eden Genel Sekreter Şahin, programın ülkemizde son yıllarda artan başarılı girişimcilik faaliyetlerine güzel bir örnek olmasını temenni etti.

FİNALE KALAN 8 ADAY, KIYASIYA MÜCADELE ETTİ

“Yeni İşim Girişim” Programı kapsamında bilişimden, sağlığa kadar farklı alanlarda birçok yenilikçi uygulamaya yer veren projeler, Silikon Vadisi’ne gitmek için kıyasıya yarıştı. Finale kalan 8 adayın projesi, katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi. 8 adayın projelerini sunmalarının ardından profesyonellerden oluşan jüri, Silikon Vadisi’ne gitmeye hak kazanan 3 projeyi belirledi. Bu kapsamda; “TR Cari” isimli projesiyle Lüleburgaz’dan Erdem Hilmi Küçükköse, “Akıllı Tarım” projesiyle Hayrabolu’dan Bahri Kırbıyık ve “Diyabi” isimli projesiyle Edirne’den Mücahit Dalyan, Silikon Vadisi’ne gitmeye hak kazandılar. Ayrıca yarışmanın 4’üncüsü 7 bin lira, 5’incisi 5 bin lira değerinde ticarileştirme desteği ödülünü alırken, diğer 3 proje sahibi 6 aylık mentor (danışman) desteğinden yararlanacak. Silikon Vadisi’ne gidecek adayların belirlenmesinin ardından program toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

GEÇMİŞ YILLARIN FİNALİSTLERİ, DENEYİMLERİNİ PAYLAŞTI

“Demo Day 2018” etkinliğinde, Trakya Girişimcilik Platformu paneli de düzenlendi. Panelde, “Yeni İşim Girişim” programının 2016 ve 2017 yılı finallerinde dereceye giren Kadir Can Kırkoyun, Ertaç Paprat ve Anıl Başaran dinleyicilere tecrübelerini aktardı ve oluşturdukları Platform hakkında bilgi verdi. Yarışmanın ardından hayatlarında meydana gelen değişiklikleri anlatan girişimciler, böylesine önemli bir organizasyonun Trakya’ya kazandırılmasından dolayı TRAKYAKA’ya ve Genel Sekreter Mahmut Şahin’e şükranlarını ilettiler. Panelde kısa bir konuşma yapan Genel Sekreter Şahin ise, her yılın finalistlerinin bir sonraki yılın girişimcilerine destek olarak tecrübelerini aktardığını ve onlara yol gösterdiğini söyledi.

Editör : Tuğberk Erdem
1642 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu