Kaymakamlık Toplum Sağlığı Merkezi’nden Önemli Duyuru!
reklam
10 Mayıs 2018
Kaymakamlık Toplum Sağlığı Merkezi’nden Önemli Duyuru!

Kaymakamlık Toplum Sağlığı Merkezi’nden Önemli Duyuru!

İlçe genelindeki içme ve kullanma suları hakkında halk arasında olumsuz yorumlar yapılması üzerine harekete geçen Çorlu Kaymakamlığı, halkı doğru bilgilendirmek ve konuya açıklık getirmek amacıyla yazılı bir kamuoyu açıklaması yayınladı.

Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç’ın imzasını taşıyan kamuoyu açıklamasında “Son zamanlarda İlçemiz içme ve kullanma suları hakkında halk arasında olumsuz yorumlar yapıldığı gözlenmektedir.

İlçemize Su sağlayan kaynak olarak 47 adet kuyu, 20 adet depo ve 15 ayrı şebeke aracılığıyla içme suyu sağlayan şebeke sistemi Toplum Sağlığı Merkezimiz tarafından 36 izleme noktası ile günlük, aylık ve üç aylık analizlerle düzenli bir şekilde takip edilmektedir. Ayrıca Hastaneler ve Aile Sağlığı Merkezi verileri izlenerek su ve gıda ile bulaşan bağırsak enfeksiyonu hastalıklarına ve ortaya çıkması muhtemel salgınlara yönelik günlük izlemler yapılmakta, gerektiğinde önlemler alınmaktadır. 23-30 Nisan 2018 tarihleri arasında ilçemizde bağırsak enfeksiyonu bulgusu ile başvuran vatandaşlarımızın sayısında artış olduğu gözlemlenmiştir. Öncelikle yoğun vaka haritası çıkarılmıştır. Vaka sayısının fazla olduğu mahallelere su sağlayan şebekede serbest klor miktarı yükseltilmiş aynı gün bölgeden 5 ayrı noktadan numune alınarak analize gönderilmiştir. Bunun yanı sıra o bölgedeki kontroller (günlük izlemler) artırılmıştır. Alınan numune sonuçları, yapılan ilk değerlendirmede şebeke suyunda kirlilik tespit edilmemiştir.

Konu ile ilgili Hıfzıssıhha Kurulu Toplantısı’nda gündeme getirilerek mevsimsel etkilere dayalı, tüketime sunulan gıda maddeleri (iyi yıkanmayan sebze ve meyveler ve uygun şartlarda muhafaza edilmeyen kısa süreli miadı bulunan gıda ürünleri) ve besin hijyeninin sağlanmasına yönelik çalışmaların artırılması kararlaştırılmıştır.

Özellikle mevsimsel olarak dışarıda kaynağı belli olmayan gıda tüketimi, gıda tüketiminde hijyen kurallarına uyum, beslenme öncesinde ve gıda hazırlanırken el hijyenine ve gıda hijyenine son derece dikkat edilmesi gerekmektedir. Ayrıca kaynağı belli olmayan mesire yerleri gibi yerlerdeki çeşmelerden içme kullanma suyu olarak tüketmemeleri ve gıda hazırlamalarında kullanmamaları hususunda halkımızın dikkat etmesi gerekmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur…” ifadelerine yer verildi.
Editör : Tuğberk Erdem
2054 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu