“11 İlçeye, 11 Okul” Projesi, Başarıyla Tamamlandı
reklam
05 Temmuz 2018
“11 İlçeye, 11 Okul” Projesi, Başarıyla Tamamlandı

“11 İlçeye, 11 Okul” Projesi, Başarıyla Tamamlandı

11 İlçeye 11 Okul Projesi kapsamında Büyükşehir Belediyesi Mustafa Kemal Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yapımını tamamlayan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı, okulun devir teslim işlemini gerçekleştirmek için program düzenledi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından eğitim alanında başlatılan 11 İlçeye 11 Okul adlı dev proje, Saray’da yapılan Büyükşehir Belediyesi Mustafa Kemal Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile tamamlandı. Okulun devir teslimi ve açılışı dolayısıyla düzenlenen törene; Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, il protokolü, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

YAKLAŞIK 8 MİLYON TL’YE MÂL OLDU

Törenin açılış konuşmasını yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Kaan Gaytancıoğlu “11 İlçeye 11 Okul Projesi kapsamında inşa edilen Saray Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Mustafa Kemal Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin devir teslim ve açılış törenine hoş geldiniz. Tekirdağ ilimiz, önemli ölçüde göç almakta ve öğrenci sayısı hızla artmaktadır. Bu durum, yeni okullar ve dersliklerin yapılmasına zorunlu kılmaktadır. Bu ihtiyacın bilincinde olan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, 11 İlçeye 11 Okul Projesi’ni başlatmış ve ilk hizmet döneminde proje kapsamında biten okulları Tekirdağ Valiliğimize devretmiştir. Bugün, son okulumuzun devir teslimini de Saray ilçemizde gerçekleştirmekteyiz. Okulumuz hakkında bazı teknik bilgiler aktarmak istiyorum. 40 derslikle eğitim-öğretim faaliyetinde bulunacak olan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Mustafa Kemal Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yapılması için yer teslimi, 07 Nisan 2017’de gerçekleşmiş, okulun iş bitiş tarihi 20 Nisan 2018 olarak kaydedilmiştir. 95 bin 636 m² arsa alanı üzerinde 13 bin 219 m² okul için ayrılmış olup, toplam inşaat alanı 8 bin 400 m²’ye karşılık gelmiştir. Okul, bodrum ve zemin ile beraber 5 kata yayılmış, bu katlarda yönetim faaliyetlerine ayrılmış odalar, eğitim öğretim etkinlikleri için düzenlenmiş derslikler, fizik, kimya ve bilgisayar laboratuarları, resim ve müzik derslikleri ile birlikte kantin, büfe, mutfak alanı, toplantı odası, kütüphane ve bir de beden eğitimi salonu yer almıştır. Ayrıca proje kapsamında 16 araçlık otopark, basketbol sahası, çevre duvarı ve çevre düzenlemesi Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanmıştır. Okul, telefon ve internet bağlantısı için gerekli teknik altyapıya sahip olup, güvenlik açısından kameralar aracılığıyla uzaktan da gözlemlenebilecek durumdadır. Projenin maliyeti, KDV dâhil 8 milyon 136 bin 100 TL’dir. 11 İlçeye 11 Okul Projesi’nin bu anlamlı devir tesliminde, Tekirdağ’ımıza kazandırılan bu güzide okullar adına başta Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Albayrak olmak üzere, emeği geçenlere teşekkür eder, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleri ışığında, ulusal yönetimi baş tacı etmiş öğrenciler yetiştirmesi umuduyla okulumuzun Saray’ımıza, Tekirdağ’ımıza ve Türkiye’mize hayırlı olmasını dilerim.” dedi.

BÜYÜKŞEHİR’İN, EĞİTİME CİDDİ KATKISI VAR

Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Kaan Gaytancıoğlu’nun ardından konuşan Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan ise “Bugün, bizler için de son derece anlamlı ve özel bir gün. Bugün, Tekirdağ ilimize yeni bir okul kazandırmanın heyecanını yaşıyoruz. Günlerin en hayırlısı olan bu mübarek Cuma gününde, yine içerisinde bulunduğumuz Ramazan ayında, böylesine güzel ve anlamlı bir törende buluşmak bizler içinde ayrı bir sevinç kaynağı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin ilimizdeki gerek eğitim kurumlarının yapımında, gerekse altyapı anlamındaki desteklerinde ciddi anlamda katkıları var. Ben huzurlarınızda Büyükşehir Belediye Başkanı’mıza ve tüm hayırseverlere teşekkür ediyorum. Bu anlamda binaları teslim aldıktan sonra gerek eğitim teknolojileriyle donatımı, gerekse en iyi şekilde planlamaların yapılarak eğitim-öğretime kazandırılması da çok önemlidir. Bu anlamda 2018 Eylül ayı itibariyle öğrenci kabulüyle birlikte Saray özelinde Tekirdağ ilimize hizmet edecek. Ben emeği geçen Büyükşehir Belediye Başkanı’mıza ve protokolün imzalanmasındaki süreçte görev alan tüm eğitim yöneticilerimize teşekkür ediyor, hepinize saygı sevgilerimi sunuyorum.” diye konuştu.

SÖZÜMÜZÜ TUTMUŞ OLMAK, EN BÜYÜK ÖDÜL

Törende, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban da bir konuşma yaptı. Başkan Çoban “Bugün, Saray halkı için gerçekten anlamlı bir gün. Bu mutluluğu, hep birlikte yaşıyoruz. Büyükşehir Yasası oluştuktan sonra büyük bir özveriyle çalışan Büyükşehir Belediye Başkanı’mız ve meclisimiz, 11 İlçeye 11 Okul Projesi kapsamında bu projeye imzalarını attıklarında ben, Saray’daki meslek lisemizin gerçekten mekân olarak büyük sıkıntıları olduğunu gördüm. Böylesi anlamlı bir günde, Saray’ımızın büyük bir eğitim ihtiyacını karşılayacak olan okulun açılışında, meclisin karar almasında katkısı olan bir kişi, Saray Belediye Başkanı olarak çok mutluyum. Emeği geçenlere, teşekkür ediyorum. Burada, meslek lisesi öğrencilerimizi de görüyoruz. Onlara verdiğimiz sözü yerine getirmiş olmanın mutluluğu, bize en büyük ödül oluyor. Bu mekânda çocuklarımız çağdaş, bilimsel eğitim alacaktır. Emeği geçenlere bir kere daha teşekkür ediyorum. Hizmetlerine devam eden Saray’ımızda geçtiğimiz hafta, en büyük temel atma törenlerinden birini yaşadık. Kültür Merkezi’mizin temelini attık. Hizmetlerinden dolayı tüm Saray halkı adına Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı’ma teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

60 KİŞİLİK MECLİS’İMİZİN BAŞARISIDIR

Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban’ın ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise “11 İlçeye 11 Okul Projesi, Mayıs 2014 meclisinde ve meclisin bütün üyelerinin oy birliği ile aldığı bir karardır. 11 İlçeye 11 Okul Projesi’nin başarısı, 60 kişilik Büyükşehir Belediye Meclisi’nin tamamının başarısıdır. Ama en büyük başarı, o 60 Büyükşehir Belediye Meclis üyesini ve bizleri seçen halkımızındır. Bugün projeyi tamamlamanın verdiği gururla ve mutlulukla konuşuyorum. 4 yıl içerisinde yaklaşık 100’e yakın okulun doğalgaz dönüşümü, mantolama, bakım onarım ve bütün ihtiyaçlarını gidermişiz ve gidermeye de devam edeceğiz. Bu arada 23 tane ilköğretim okulunun içme suyu borularını ve depolarını değiştirdik. Bunun dışında 100’den fazla caminin bakım ve onarımlarını yaptık. Bunun dışında 2 tane cemevi yaptık. 3’üncüsünü de kısmetse Ergene ilçemize yapacağız. Tekirdağ’ın en önemli ihtiyaçlarının başında, göç almasına paralel olarak ihtiyaç doğan, eğitim yatırımları ihtiyacı gelmektedir. Eğitim yatırımı da insana yatırımdır ve en büyük yatırımdır. Ben hayırsever işadamlarının, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin ve hükümetimizin bu konudaki hassasiyetini gururla izliyorum. Hepimiz bu tür projelerin yanında olacağımızın sözünü bir kez daha veriyoruz. Önümüzde, halktan aldığımız yetkinin dolmasına tam 310 gün var. Bu 310 gün içerisinde de verdiğimiz sözleri birer birer yerine getireceğiz. Ama bu bölgedeki kültürel hizmetlerin, sosyal çalışmaların, etkinliklerin çok hızla gelişeceği gösterecek olan Saray ilçesinin de içinde olduğu 4 adet büyük kültür sarayı gerçekleştirdik ki, temelini atmanın ve hizmet süremiz içinde bitirmenin gururunu yaşayacağız. Bu arada Saray ilçemiz, başka hizmetler de aldı. Saray ilçemizin içme suyu hatlarının yüzde 100’ünü değiştirdik. Ben bu yatırımın Saray ilçemize, Tekirdağ Milli Eğitim camiamıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. İnanıyorum, güveniyorum, eminim ki bu eğitim kurumlarında adı gibi Atatürk İlke ve İnkılâpları’na bağlı olarak yetişen çocuklar olacaktır. Bu duygularla hepinize sevgiler ve saygılar sunuyorum.” diye konuştu.

TÜRKİYE’YE ÖRNEK BİR DAVRANIŞ

Törenin son konuşmasını, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan yaptı. Vali Ceylan “Bugün Tekirdağ’ın en güzel ilçelerinden birisi olan Saray’da geleceğimizi yetiştireceğimiz nesillerin yetişmesine katkı sağlayacak bu güzide eğitim kurumumuzun açılışında, sizlerle birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Büyükşehir Belediyemiz, gerçekten 2014 yılı itibarıyla başlayan bu serüveni bugün burada 11’inci eğitim kurumumuzun açılışıyla birlikte tamamlanmış oluyor. Gerçekten Türkiye’ye örnek bir davranış olan bu anlamlı ve önemli girişimden dolayı, başta Büyükşehir Belediye Başkanı’mız olmak üzere, tüm meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Tekirdağ’ımızın nüfusu hızla artıyor. Son 5 yıldaki nüfus artışı, gerçekten bizlerin eğitim ve eğitim kurumlarının fiziki şartlarının iyileştirilmesi ve geliştirmesi açısından ne kadar fazla çalışmamız gerektiğini, bizlere bir kez daha gösteriyor. Bu konuda çalışmalarımız sürüyor. Bizim için asıl önemli olan, fiziki şartlarını iyileştirdiğimiz okullarımızda yetişecek olan bizim gelecekte Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün belirttiği gibi fikri hür irfanı hür, gerçekten çağdaş, gelişmiş bir nesil yetiştirmek için gerçekten bizlerin ciddi şekilde Milli Eğitim camiası olarak çok çalışmamız ve yeni projeler vermemiz gerekiyor. Bu açıdan Milli Eğitim Müdürlüğü’müz ile birlikte bu konuya yönelik olarak son bir içerisinde yeni projelerle çalışmalarımızı sürdürdük, sürdürmeye de devam edeceğiz. Ben bu meslek lisemizde yetişen yavrularımızın hem ülkemiz hem geleceğimiz hem de kendileri için en iyi şekilde yetişmelerine katkı sağlayan başta Büyükşehir Belediye Başkanı’mız olmak üzere Büyükşehir Belediyemizin çok değerli meclis üyelerine, Milli Eğitim Müdürlüğü’müzün çok değerli çalışanlarına ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Okulumuzun hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

Tören, konuşmaların ardından devir teslim protokolünün imzalanması ve kurdele kesimi ile son buldu.
Editör : Tuğberk Erdem
1506 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu