Sofralarımızdaki Kırmızı Eti Yaparken De Yerken De Dikkat Edin!
Kırmızı et kahvaltıda dahi yenilebiliyor. Kırmızı et protein
açısından zengin olmasının yanı sıra demir, fosfor, sodyum, potasyum, kalsiyum,
magnezyum, çinko gibi mineraller ve B vitamini yönünden de zengin bir besin. Bu
nedenle yeterli ve dengeli olarak tüketilmesi sağlımız için çok önemli. Ancak
bilinçli yenildiği takdirde! Aksi halde Kurban Bayramı’nın simgesi olan et,
sağlık problemlerine sebep olabiliyor. Özellikle kalp, diyabet veya
hipertansiyon, gut gibi kronik hastalıklara sahipseniz ya da gastrit, ülser gibi
mide rahatsızlığınız varsa yediklerinize oldukça dikkat etmeniz gerekiyor.
Örneğin, doymuş yağ ve yüksek oranda kolesterol içerdiğinden özellikle yüksek
kolesterolü olan kişilerde, dikkat edilmeden tüketilmesi damar tıkanıklıklarına
sebep olabiliyor ve uzun vadede de kalp krizi riskini arttırabiliyor. Uzmanlar,
sağlık problemleriyle karşılaşmamak için et tüketirken ve kavurma yaparken
dikkat etmeniz gereken kuralları şöyle sıralıyor:
-Eti, en az bir gün dinlendirin.
-Donmuş etleri, oda sıcaklığında çözdürmeyin.
-Çiğ eti, buzdolabında en fazla 3 gün bekletin.
-Çözülmüş eti, tekrar dondurmayın.
-Etleri, kendi yağı ile pişirin.
-Kavurmayı, soğur soğumaz buzdolabına kaldırmayın.
-Günlük tüketim miktarınız, 120 gramı aşmasın.
-Yanında mutlaka salata olsun.
-Kahvaltıda kavurma yemeyin.
-Çay ve kahveyi, en az bir saat sonra için.
Benzer Haberler
- Ramazan Bayramı Sofraları, Sağlığınızdan Etmesin!
- SSPE Hastaları ve Yakınları Çare Arıyor!
- Minik Öğrencilere, Ağız ve Diş Sağlığı Eğitimi Verildi
- Başkan Yüksel, Tüm Vatandaşlara Aşı Çağrısında Bulundu
- Vatandaşlarımızın Sağlığı, Bizim Sağlığımızdır!
- Ergene Belediyesi, Aile Danışmanlığı Hizmetine Başladı
- Koronavirüs (COVID-19) Salgınıyla Mücadelede Taviz Yok!
- Rumeli İskelesi, COVID Aşı İstasyonu Haline Geldi
- Tura Katılan 35 Tekirdağlı, Karantinaya Alındı
- 24 Bin 82 Aile Hekimine, “Sosyal Medya” Ayarı Verildi!