Sofralarımızdaki Kırmızı Eti Yaparken De Yerken De Dikkat Edin!
reklam
02 Eylül 2018
Sofralarımızdaki Kırmızı Eti Yaparken De Yerken De Dikkat Edin!

Sofralarımızdaki Kırmızı Eti Yaparken De Yerken De Dikkat Edin!

Aile ve eş dostlarla geçirilen en anlamlı zamanlar, hiç kuşkusuz ki bayram ziyaretleridir. Yemekler pişiyor, sofralar kuruluyor, keyifli sohbetler ediliyor. Kurban Bayramı’nın geleneksel sofralarında iklk akla gelen şey ise kırmızı et tüketimi oluyor

Kırmızı et kahvaltıda dahi yenilebiliyor. Kırmızı et protein açısından zengin olmasının yanı sıra demir, fosfor, sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum, çinko gibi mineraller ve B vitamini yönünden de zengin bir besin. Bu nedenle yeterli ve dengeli olarak tüketilmesi sağlımız için çok önemli. Ancak bilinçli yenildiği takdirde! Aksi halde Kurban Bayramı’nın simgesi olan et, sağlık problemlerine sebep olabiliyor. Özellikle kalp, diyabet veya hipertansiyon, gut gibi kronik hastalıklara sahipseniz ya da gastrit, ülser gibi mide rahatsızlığınız varsa yediklerinize oldukça dikkat etmeniz gerekiyor. Örneğin, doymuş yağ ve yüksek oranda kolesterol içerdiğinden özellikle yüksek kolesterolü olan kişilerde, dikkat edilmeden tüketilmesi damar tıkanıklıklarına sebep olabiliyor ve uzun vadede de kalp krizi riskini arttırabiliyor. Uzmanlar, sağlık problemleriyle karşılaşmamak için et tüketirken ve kavurma yaparken dikkat etmeniz gereken kuralları şöyle sıralıyor:

-Eti, en az bir gün dinlendirin.

-Donmuş etleri, oda sıcaklığında çözdürmeyin.

-Çiğ eti, buzdolabında en fazla 3 gün bekletin.

-Çözülmüş eti, tekrar dondurmayın.

-Etleri, kendi yağı ile pişirin.

-Kavurmayı, soğur soğumaz buzdolabına kaldırmayın.

-Günlük tüketim miktarınız, 120 gramı aşmasın.

-Yanında mutlaka salata olsun.

-Kahvaltıda kavurma yemeyin.

-Çay ve kahveyi, en az bir saat sonra için.

Editör : Tuğberk Erdem
1427 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu