Plaka Tanıma Sistemi, Çorlu'daki Otoparkta Devreye Girdi
reklam
02 Eylül 2018
Plaka Tanıma Sistemi, Çorlu'daki Otoparkta Devreye Girdi

Plaka Tanıma Sistemi, Çorlu'daki Otoparkta Devreye Girdi

Tekirdağ Otopark Ulaşım Nakliyat İmar Plan ve Taahhüt Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (TEKPARK A.Ş.) tarafından Çorlu Belediye Binası arkasındaki alanda yer alan Çorlu Açık Otoparkı’nda, “Plaka Tanıma Sistemi” (PTS) hizmet vermeye başladı.

Plaka Tanıma Sistemi sayesinde kameralardan elde edilen araç görüntüsü üzerinde plaka bölgesi tespit edilerek ayrıştırılacak ve plaka üzerinde bulunan karakterler optik karakter tanıma yöntemleri ile okunacak.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan ve Marmaraereğlisi Kartaltepe bölgesindeki hafriyat toprağı döküm sahasında 2017 yılının Kasım ayından itibaren PTS’yi kullandıklarını belirten TEKPARK A.Ş. Genel Müdürü Ali Osman Yaşar “PTS, standart bir uygulama. Elektronik plaka kaydı ve zaman kaydı yapacak. Çıkışta zaman hesabı yapacak ve ücret hesaplayacak. Sistem, Polnet ile entegre olacak. Park alanlarından ücretsiz faydalanacaklar ve aboneler tanımlanabilecek. Aranan araç alarmı alınabilecek ve otopark doluluğu kontrol edilebilecek. Ayrıca kara liste oluşturulabilecek ve araç giriş-çıkış sıklığı ölçülebilecek. Bu işleri yönetecek bir yetkili tanımlanacak.” dedi.

Yapılan uygulamanın tamamının zaten yapılmakta olan standart işlemler olduğuna dikkat çeken Yaşar “Yapılandırmakta olduğumuz sistem, hali hazırda gerçekleştirilen işlemlerin tamamını kapsıyor. Ama biz; biniş kartı ile ödeme yapılabilmesini, aynı zamanda kredi kartı ile ödeme yapılabilmesini ve güvenlik tedbirlerinin biraz daha artırılmış olmasını istedik. Bu nedenle çözüm ortağımız olan diğer tedarikçilerimiz ile de çalışmamız gerekti. Bu tür çözümlerde standardın dışına çıkıldığında süreç uzuyor. İlk kurulumdan sonra canlı kullanımı test ediyoruz. Gerekli gördüğümüz tadilatlar olacaksa, onları da gerçekleştireceğiz. Tüm bu işlemlerin ardından uygulama, diğer otoparklarımızda da yaygınlaştırılacak.” diye konuştu.
Editör : Tuğberk Erdem
1469 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu