30 Ağustos Zaferi’mizin, 96’ncı Yılı Kutlu Olsun!
reklam
02 Eylül 2018
30 Ağustos Zaferi’mizin, 96’ncı Yılı Kutlu Olsun!

30 Ağustos Zaferi’mizin, 96’ncı Yılı Kutlu Olsun!

30 Ağustos Zaferi’mizin 96’ncı yıl dönümü, Çorlu’da düzenlenen törenlerle kutlandı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan program, tebriklerin kabulü ve resmigeçit töreniyle devam etti. Tören programına katılımın az olması ise burukluk yarattı.

30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle düzenlenen törenler, saat 09.00’da, Çorlu protokolünün Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı. Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, 5’inci Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Gürsel Yüz ve Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, sırasıyla Atatürk Anıtı’na çelenk sundular. Saygı duruşuna müteakip okunan İstiklal Marşı’nın ardından çelenk sunma töreni sona erdi. Törenin ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorlu İlçe Örgütü tarafından da Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı.

Çelenk sunma töreninin ardından Çorlu Kaymakamlığı’na geçilerek, tebriklerin kabulü gerçekleştirildi. Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, 5’inci Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Gürsel Yüz ve Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, diğer protokol üyelerinin tebriklerini kabul ettiler. Çorlu Kaymakamlığı’nda düzenlenen tebrik kabul töreninin ardından Omurtak Caddesi’ndeki kutlama alanına geçildi.

YÜCE TÜRK ULUSU’NUN ŞAHLANIŞIDIR

Omurtak Caddesi’ndeki kutlama programı; Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, 5’inci Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Gürsel Yüz ve Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’un, askeri birlikleri ve vatandaşları selamlayarak bayramlarını kutlamaları ile başladı. 5’inci Kolordu Bandosu’nun çaldığı İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı 5’inci Kolordu ve Garnizon Komutanlığı’nda görev yapan Piyade Kurmay Yarbay Özgür Oral yaptı. Yarbay Oral “Bugün, yüce Türk Ulusu ve onun bağrından çıkan kahraman Türk Ordusu, Ebedi Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde el ele, omuz omuza vererek kazandığı destansı bir zaferin 96’ncı yıl dönümünü kutlamanın, gururu ve heyecanı içerisindeyiz. Bu zafer, bin yıllık Türk yurdu Anadolu’yu istila etmek isteyen emperyalist güçlere karşı ‘Ya İstiklal, Ya Ölüm’ parolasıyla yola çıkan Mustafa Kemal’in ve O’na yürekten bağlı Türk Ulusu’nun inanç ve azminin zaferidir. Bu ulus; bütün dünya devletlerinin ‘Tükendi!’ dediği anda vatanın işgali karşısında şahlanmış, yurdun dört bir yanından ordusuna katılan kahraman evlatlarıyla, ‘Önce Vatan’ diyerek elinde avucunda ne varsa vatanı ve bağımsızlık ülküsü için paylaşmış, çocuğundan esirgediği örtüsünü cepheye götürdüğü merminin üzerine örterek, bu büyük zaferi kazanmıştır. 30 Ağustos Zaferi; 19 Mayıs 1919’da milli ruhun şahlanması ile başlayıp İnönü, Dumlupınar, Eskişehir ve Sakarya gibi çetin muharebelerden sonra, bütün bir milletin top yekûn taarruzlarıyla düşmanın İzmir’de denize dökülmesiyle son bulan, 22 gün ve 22 gece süren bir taarruzun dünyada emsali görülmemiş bir örneğidir. Bu zafer, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna ve çağdaş uygarlık hedefine doğru giden yolun, başlangıç noktası olmuştur. Ulu Önder Atatürk bu zaferle; Türk Ulusu’nun onurlu bir şekilde dünya milletleri arasında yaşamasını sağlayan modern Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuş, çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmasını sağlayacak aydınlık yolu açmıştır.” dedi.

DAİMA ULUSUMUZUN HİZMETİNDEYİZ

Yarbay Oral “Kutsal vatan topraklarını istila etmek isteyen düşmana karşı yurdunu kanının son damlasına kadar savunan kahraman Türk Askeri, geçmişte olduğu gibi bugün de ülkesinin bütünlüğüne kastedecek her türlü tehdidi ortadan kaldırma konusundaki azim ve kararlılığı ile Türkiye Cumhuriyeti’ni korumak için daha nice 30 Ağustos’lar yaratacaktır. Türk Ordusu bu gücünü; Atatürkçü Düşünce Sistemi ile yoğrulmuş engin Türk Milleti’nin güveninden, çağın gerektirdiği modern silah ve bilgi sistemleri ile donatılmış eğitimli muharip gücüyle sahip olduğu üstün cesareti ve sarsılmaz disiplininden almaktadır. Türk Silahlı Kuvvetleri için vazife, onur ve vatan sevgisi, her şeyin üzerindedir. Türk Ordusu’nu dünya ordularından ayıran en önemli fark; diğer ülkeler gibi gücünü sadece silahtan değil, ulusunun güveninden ve sevgisinden almasıdır. Bu güvene layık olmak için Türk Sancağı’nın şanını canından aziz bilerek gerektiğinde vatan, Cumhuriyet ve vazife uğrunda seve seve hayatını feda etmeye and içmiş mensuplarıyla Türk Silahlı Kuvvetleri, daima ulusunun emrinde ve hizmetinde olacaktır. Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşayan, devlet olmanın onuru, ulus olmanın gururu, vatan sevgisinin kutsiyetini her zaman yüreğinde hisseden yüce Türk Ulusu’na bu büyük zaferi kazandıran, canları ve kanları pahasına bize bu cennet vatanı hediye eden başta Ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin manevi huzurlarında saygıyla eğiliyor, onları rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize ve büyük Türk Milleti’ne şükranlarımızı sunuyoruz.” diye konuştu.

5’inci Kolordu ve Garnizon Komutanlığı’nda görev yapan Piyade Kurmay Yarbay Özgür Oral’ın yaptığı konuşmanın ardından şiirler okundu. Akabinde, Çorlu Belediyesi Halk Oyunları Ekibi ile Çorlu Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibi gösterilerini sergilediler. Tören alanından geçen askeri birlikler, bayramı izlemeye gelen vatandaşların ilgi odağı oldu. Törenlerde; askeri araçlar, zırhlı personel taşıyıcılar ve Türk mühendislerinin eseri olan “Fırtına Obüsleri” geçiş yaptı.
Editör : Tuğberk Erdem
2038 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu