“Çorlu’da Şarbon Vakası!” Başlıklı Haber Asılsız Çıktı
reklam
05 Eylül 2018
“Çorlu’da Şarbon Vakası!” Başlıklı Haber Asılsız Çıktı

“Çorlu’da Şarbon Vakası!” Başlıklı Haber Asılsız Çıktı

Yerel bir haber sitesinde yayınlanan “Çorlu’da Şarbon Vakası!” başlıklı haber, ilçede paniğe neden oldu. Yapılan haberin asılsız olduğunu açıklayan Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, hastane müracaatlarında yer alan ayrıntıların incelendiğini aktardı.

Edirne’de hizmet veren edirnegercek.com adlı haber sitesinde yayınlanan “Çorlu’da Şarbon Vakası!” başlıklı haber, ilçede yaşayan vatandaşlar arasında panik yaşanmasına neden oldu.

Konuya ilişkin olarak saat 13.10 sularında, kısa bir yazılı açıklama yapan ve yayınlanan haberin gerçeği yansıtmadığını ifade eden Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç “Edirne Gerçek Haber Sitesi’nde yayınlanan Çorlu’da şarbon hastalığı ile ilgili haber, doğru değildir. İşletmelerden alınan numunelerde, böyle bir hastalığa rastlanılmamıştır. İşletmelerde böyle bir durum yok, ancak hastane müracaatlarında yer alan ayrıntıları inceliyoruz.” dedi.

Yerel haber sitesinde yayınlanan “Çorlu’da Şarbon Vakası!” başlıklı haberde “Ankara ve İstanbul’un dışında Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’nde de şarbon vakasına rastlandı. Ankara’da bir hayvan barınağında ortaya çıkan şarbon hastalığının daha sonra İstanbul’da görünmesinin ardından Çorlu’da da görüldü. Edindiğimiz bilgiye göre Çorlu Devlet Hastanesi’ne cildindeki yaralar sonucunda hastaneye başvuran bir vatandaşa, şarbon teşhisi konuldu. Şarbon teşhisi konulan vatandaş, hastanede tedavi altına alındı.” ifadeleri yer aldı.

Editör : Tuğberk Erdem
1926 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu