Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, 23 Eylül’de Yapılacak
reklam
11 Eylül 2018
Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, 23 Eylül’de Yapılacak

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, 23 Eylül’de Yapılacak

Türkiye genelinde 6’ncısı Tekirdağ’da ise 3’üncüsü yapılacak olan Süslü Kadınlar Bisiklet Turu için hazırlıklar başladı. Bu yıl 23 Eylül 2018 Pazar günü düzenlenecek olan organizasyonda, onlarca Tekirdağlı kadın pedal çevirerek seslerini duyuracak.

İlki İzmir’de gerçekleştirilen ve büyük yankı uyandırarak Türkiye’nin dört bir yanına yayılan “Süslü Kadınlar Bisiklet Turu”, bu yıl Tekirdağ’ın da dâhil olduğu 65 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek. Yapılacak tura en güzel kıyafetlerini giyerek katılacak olan kadınlar, bisikletlerini de süsleyecekler.

KADIN SOKAĞA ÇIKARSA, DÜNYA DEĞİŞİR!

Daha çok kadın bisikletçinin yollarda olmasına dikkat çekip farkındalık yaratmak üzere yola çıkılan proje ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan ve organizasyonun Tekirdağ ayağını üstlenen Selin Şen “Geçtiğimiz yıllarda etkinliğimize ilgi oldukça yüksekti. Özellikle bisikleti sportif anlamda kullanmayan kadınlar ilgi gösterdi. Onlarca kadın Tekirdağ’da, binlerce kadın da Türkiye’nin dört bir yanında etkinlik ile sesini duyurdu. Bizler, kadınlarımızın bisikletleri ile yollarda olmasını istiyoruz. Biz de dünyanın birçok yerindeki hemcinslerimiz gibi günlük kıyafetlerimizle bisiklete binerek ulaşımımızı sağlayabiliriz. Farkındalık yaratarak ‘Kadın sokağa çıkarsa, dünya değişir’ sözünü gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz.” dedi.

PETROLE DAYALI KİRLENMEYE VURGU YAPIYORUZ

Etkinliğin bir diğer amacının da Otomobilsiz Kentler Günü’ne dikkat çekmek olduğunu belirten Şen “Dünyamızda artan petrole dayalı kirlenmenin önüne geçmek gibi bir hedefimiz daha var. Bu hedef kapsamında her yıl Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde düzenlenen ‘Otomobilsiz Kentler Günü’ ile bu konuya dikkat çekiliyor. Bizim etkinliğimiz de bir anlamda Otomobilsiz Kentler Günü’nü destekleyerek petrole dayalı kirlenmeye vurgu yapmak istiyoruz.” diye konuştu.

EGZOZ KOKUSUNA KARŞI ÇİÇEK KOKUSU

Organizasyonun Tekirdağ ayağını üstlenen bir diğer isim olan Şermin Şentürk de tüm kadınları etkinliğe davet ederken “Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’nda, bizlerle birlikte olmanızı engelleyecek hiçbir şey yok! Bisikleti olmayan kadınlarımız komşularından, arkadaşlarından ve bisiklet kiralayan dükkânlardan etkinlik için bisiklet edinebilir. Ama bizce bir bisiklet satın alarak, egzozsuz bir dünyaya ‘Merhaba!’ demenin tam zamanı! Bisiklet sadece spor değil, aynı zamanda bir ulaşım aracıdır. ‘Egzoz kokusuna karşı çiçek kokusu’ mottosuyla sizler de aramıza katılın.” dedi.

23 EYLÜL’DE, TÜM KADINLARI BEKLİYORUZ

Şentürk “Turumuz, kısa mesafede ve yavaş tempoda olacak. Profesyonel bisiklet sürücüsü olmanıza gerek yok. Bisikleti olan tüm kadınlar, tura katılabilir. Tek isteğimiz; kadınlarımızın günlük kıyafetleri ile kendileri gibi olup, bisikletlerini süslemeleri. 23 Eylül 2018 Pazar günü, tüm kadınlarımızı Süleymanpaşa sahil dolgu alanına bekliyoruz.” diye konuştu.

ETKİNLİK, YAKLAŞIK 1 SAAT SÜRECEK

23 Eylül Pazar günü saat 17.00’de Süleymanpaşa sahil dolgu alanında başlayacak etkinlikte, Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü’ne kadar pedal çevrilerek etkinlik alanına geri dönülecek. Yaklaşık 1 saat sürecek organizasyona, 100’ün üzerinde bisikletli kadının katılması bekleniyor.
Editör : Tuğberk Erdem
1745 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu