Uzay Mekiği Simülatörü İle Kısa Bir Uzay Yolculuğu Yapın!
reklam
11 Eylül 2018
Uzay Mekiği Simülatörü İle Kısa Bir Uzay Yolculuğu Yapın!

Uzay Mekiği Simülatörü İle Kısa Bir Uzay Yolculuğu Yapın!

Orion AVM, her yaştan uzay meraklısına eşsiz anlar yaşatacak bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Alışveriş merkezinde kurulan uzay mekiği simülatörü, ziyaretçileri galaksilerin, yıldızların ve gezegenlerin arasında heyecanlı bir tura çıkarıyor.

Türkiye’de bir eşi daha olmayan ve ilk kez Astronomi ve Uzay Bilimleri mezunu Astronom Sare Balaban tarafından hayata geçirilen uzay mekiği simülatörü, Orion’u ziyaret eden binlerce kişiye uzay yolculuğu heyecanı yaşatıyor. Benzersiz bir deneyim yaşama fırsatı sunan etkinliğe, 3 yaşından büyük herkes katılabiliyor.

Uzaya ve uzay bilimlerine meraklı herkese hitabeden simülatör; görüntüleri, 3 boyutlu hareketleri ve efektleriyle size bir mekiğin içinde yaşayabileceklerinizi hissettiriyor. Yaklaşık 6 dakika süren gösterimler, Big Bang’le başlayarak galaksiler arasında süren yolculukla devam ediyor. Uzayın derinliğinde gezen izleyiciler kuyruklu yıldızlara ve gezegenlere yakından bakma, bir solucan deliğinden geçme, meteorlar arasında savrulma heyecanını tadıyor. Astronom Sare Balaban da sürekli etkinlik alanında bulunarak, uzaya meraklı misafirlerin gösterim sonrası sorularını cevaplıyor.

Uzay mekiği simülatörüne, 3 yaşından büyük herkes binebiliyor. Katılımcılara mekik içinde 3D özel gözlükler veriliyor. Kişi başı ücretinin 10 TL olduğu Uzay Yolculuğu Macerası, kurulduğu andan beri Orion ziyaretçilerinden büyük ilgi görüyor. Perşembe günü Orion AVM önünde kurulan simülatörle, ilk gün 70’den fazla kişi uzay macerası yaşadı.
Editör : Tuğberk Erdem
2466 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu