Geleneksel 5’inci Boza Festivali ve Sünnet Şöleni Gerçekleştirildi
reklam
12 Eylül 2018

Geleneksel 5’inci Boza Festivali ve Sünnet Şöleni Gerçekleştirildi

Ergene Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği ve bu yıl 5’incisi yapılan Boza Festivali ve Sünnet Şöleni, renkli görüntülere sahne oldu. Katılımın önceki senelere göre düşük olduğu gözlenen festivalde etkinlikler, gecenin geç saatlerine kadar sürdü

Ergene Belediyesi tarafından düzenlenen 5’inci Boza Festivali ve Sünnet Şöleni, sünnet olan çocuklar için Yeşiltepe Tonguçlar Cami’nde okutulan Mevlid-i Şerif ile başladı. Saat 11.00’deki Mevlid’in ardından Sağlık Mahallesi Zübeyde Hanım Parkı’nda, sünnet çocuklarına ve ailelerine çeşitli ikramlarda bulunuldu.

ALBAYRAK ve KIZILTOPRAK YOKTU!

Festival ve sünnet şöleninin resmi programı ise Marmaracık Mahallesi’nde gerçekleştirilen çelenk töreni ile başladı. Marmaracık Mahallesi’nde yapılan kısa kortej yürüyüşünün ardından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Buradaki törene; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Başkan Yardımcıları Menderes Yıldız, Ayça Albayraktar, Nuh Nuhoğlu ve Hülya İnci, Ergene Belediyesi Meclis Üyeleri, CHP Ergene İlçe Örgütü Başkanı Erdinç İrel ve ilçe yönetimi, Mahalle Muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Ergene İlçe Kaymakamı Fatih Kızıltoprak’ın törende bulunmaması şaşkınlık yarattı. Gerçekleşen çelenk sunma töreninin ardından büyük kortejin yapılacağı Sağlık Mahallesi’ne geçildi.

AÇILIŞ KURDELESİNİ, BİRLİKTE KESTİLER

Sağlık Mahallesi’nde gerçekleştirilen festival kortejine; Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Bulgaristan Kubrat Belediye Başkanı Alkin Nebi, Makedonya Radoviş Belediyesi Başkanı’nı temsilen Meclis Üyesi Enis Ömer, Ergene Belediyesi Başkan Yardımcıları Menderes Yıldız, Ayça Albayraktar, Nuh Nuhoğlu ve Hülya İnci, Ergene Belediyesi Meclis Üyeleri, CHP Ergene İlçe Örgütü Başkanı Erdinç İrel ve yönetimi, STK temsilcileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BU KÜLTÜRÜ, İLELEBET YAŞATACAĞIZ

Festivalin açılış konuşmasını gerçekleştiren ve katılımcılara hitaben kısa bir konuşma yapan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel “Değerli misafirlerimiz! Bu yıl 5’incisini düzenlediğimiz Ergene Boza Festivali ve Sünnet Şöleni’ne hepiniz hoş geldiniz! Aslında bildiğiniz üzere bu festivalimizi, 10’uncu kez düzenliyoruz. Bunların 5 tanesini, Velimeşe’de gerçekleştirmiştik. 5 yıl da Ergene’de olmak üzere toplam 10 yıl oldu. İnşallah, ilerleyen dönemlerde de bu gelenek Ergene’de yaşayacaktır. Ergene olarak bizler çok şanslıyız, çünkü bozamız var. Bu Balkan Kültürü’nün, ilelebet Ergene’de yaşatılacağını düşünüyorum. Festivalimizin, ülkemize ve Ergene’mize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Tüm katılımcılara tekrar tekrar teşekkür ederken, herkese en derin saygılarımı sunuyorum.” dedi. Festivalin açılış kurdelesi, misafir Belediye Başkanları ile birlikte kesildi. Kurdele kesiminin ardından Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, festivale katılan Belediye Başkanlarına boza ikramında bulundu ve stantları gezdirdi.

GELENEKSEL KINA TÖRENİ YAPILDI

Festival alanında, sünnet çocukları için geleneksel kına töreni düzenlendi. Sünnet olan 280 çocuğa, festival alanında kına yakıldı. Sünnet çocuklarına, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ile Belediye Meclis Üyeleri tarafından hediyeler takdim edildi. Kına töreninin ardından halk oyunları gösterilerine geçildi. Sırasıyla; Ergene Kültür ve Sanat Derneği Halk Dansları Topluluğu, Otantik Sahne Sanatları Derneği Halk Oyunları Topluluğu, Folklore Ansambal Aco Karamanov Radoviş Makedonya Dans Topluluğu ve Magosa Kıbrıs Alaniçi Kadınlar Derneği Halk Dansları Topluluğu gösterilerini sundu. Gerçekleşen halk oyunları gösterilerinin ardından Ergene Belediye Başkan Yardımcıları tarafından halk oyunları gruplarına çiçek ve teşekkür plaketi takdim edildi.

ADAY OLACAĞININ SİNYALLERİNİ VERDİ

Halk oyunları gösterileri ve plaket takdiminin ardından sahneye gelen Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, ilçede gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin uzun bir konuşma yaptı. İlçede verilen sağlık hizmetlerinden tamamlanan spor komplekslerine, altyapıdan yol çalışmalarına, kreşten yapımı devam eden kültür merkezine kadar detaylı açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Rasim Yüksel, yeni dönem için de Belediye Başkan Adayı olacağının sinyallerini verdi.

MANUŞ BABA SAHNE ALDI

Saat 22.00 dolaylarında, özellikle gençlerin büyük sabırsızlıkla beklediği Manuş Baba sahne aldı. Alkış tufanı ve ıslıklar eşliğinde sahneye çıkan Manuş Baba, gönülleri fethetti. Konser alanında bulunan coşkulu kalabalık, Manuş Baba şarkıları ile muhteşem bir müzik ziyafeti yaşadı. Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, konserin başlamasına sayılı dakikalar kala protokoldeki yerini alırken kendisine eşi ve kızı da eşlik etti.

Boza Festivali ve Sünnet Şöleni, gece yarısı gerçekleşen havai fişek gösterisi ile son buldu.
Editör : Tuğberk Erdem
1725 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu