Ergeneli Kursiyerler, Sertifikalarını Törenle Aldılar
reklam
10 Ekim 2018
Ergeneli Kursiyerler, Sertifikalarını Törenle Aldılar

Ergeneli Kursiyerler, Sertifikalarını Törenle Aldılar

Ergene Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından açılan İngilizce, Bulgarca ve diksiyon kurslarına katılan toplam 32 kursiyer, eğitim dönemini başarıyla tamamlayıp sertifikalarını aldı.

Ulaş Mahallesi Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen sertifika törenine; Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ergene İlçe Başkanı Erdinç İrel, Ergene Belediyesi Özel Kalem Müdürü Doğan Durmaz ve kursiyerler katıldı.

Sertifika töreninde konuşan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel “Kültürlerin birleşim noktası olan sevgi kenti Ergene’mizde, bu çeşitliliği bir zenginlik olarak görüyoruz. Ülkemizin dört bir yanından göç ederek Ergene’de ikamet eden ne kadar vatandaşımız varsa, biz hepsinin yanındayız. Ergene Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden bu yana, alt yapı ve üst yapı çalışmalarımızın yanı sıra kültürel ve sosyal hizmetlerimizle de yeni pencereler açıyoruz. Yalnızca 4 yılda gerçekleştirmiş olduğumuz boza festivalleri ile 60 bin vatandaşımıza ulaştık. Yine Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Yağlı Güreşleri’miz ile siz değerli Ergene’lilere hizmet veriyoruz. Bugün de burada Belediyemiz tarafından verilen kursların sertifikalarını vereceğiz. Umuyorum ki kurslarımız, siz değerli Ergene’lilere faydalı olmuştur. Bir dil bir insan, iki dil iki insan demektir. İngilizce, Bulgarca ve diksiyon kurslarımıza katılan tüm vatandaşlarımıza teşekkür eder, hayatınızın her alanında sizlere faydası dokunmasını dilerim. Konuşmama son verirken, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün şu veciz sözünü de hatırlatmak isterim: ‘Milli his ile dil arasında ki bağ çok kuvvetlidir. Dilin milli ve zengin olması, milli hissin gelişmesinde başlıca etkendir. Ülkesini, yüksek istiklalini korumasını bilen Türk milleti, dilini de yabancı diller boyunduruğundan kurtarmalıdır.’ Bu vesile ile hepimizin Türk Dili Bayramı’nı da en içten dileklerimle kutluyorum. Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalarınızın, hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

Konuşmasının ardından kursiyerlere sertifikalarını veren Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, kendilerini tebrik etti.

Editör : Tuğberk Erdem
1443 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu