Kanserle Mücadele Toplantıları Devam Ediyor
reklam
10 Ekim 2018
Kanserle Mücadele Toplantıları Devam Ediyor

Kanserle Mücadele Toplantıları Devam Ediyor

Kanserde erken teşhisin önemi konusunda çalışmalarını sürdüren Çorlu Belediyesi ve Çorlu Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) ve Kent Konseyi Kadın Meclisi, 2’nci toplantısını Atatürk Kent Enstitüsü'nde gerçekleştirdi.

Düzenlenen toplantıya; Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Hülya Perin, KETEM Çorlu Müdürü Uzman Dr. P. Eylül Taneri, Çorlu Belediye Meclisi Üyesi ve Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Şefika Koca, Çorlu Belediye Meclis Üyesi Alev Türk, Hürriyet Mahalle Muhtarı Neşe Benek, Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şube Başkanı Canan Yurdseven, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimcisi R. Gamze Onay, Kadının Sosyal Hayatını Araştırma ve İnceleme Derneği (KASAİD) üyeleri ve çok sayıda kadın katıldı.

Toplantı, geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren KASAİD Yönetim Kurulu Başkanı Türkan Duydu adına anma töreni ile başlarken, toplantının açılış konuşmasını Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Şefika Koca yaptı. Daha sonra söz alan Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Hülya Perin, kanserle mücadele ederek Çorlu'da ulaşılmadık kadın bırakmayacaklarını ve kanser ile yılmadan mücadele edeceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından KETEM Çorlu Müdürü Uzman Dr. P. Eylül Taneri, KETEM’in çalışmaları ve kanserde erken teşhis konusunda açıklamalarda bulunurken, KETEM bünyesinde ücretsiz olarak gerçekleştirilen kanser taramaları hakkında (meme kanseri, rahim ağzı kanseri, kalın bağırsak kanseri) halka eğitim ve bilgiler verildi.

Editör : Tuğberk Erdem
1476 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu