Kınamayı Geri Almazlarsa, Etkinliklere Katılmayacağız!
reklam
10 Ekim 2018
Kınamayı Geri Almazlarsa, Etkinliklere Katılmayacağız!

Kınamayı Geri Almazlarsa, Etkinliklere Katılmayacağız!

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO)’nın 60’ıncı kuruluş yıl dönümü nedeniyle istihdama katkı sağlayanlar için verilen ödül töreninde yaptığı konuşma nedeniyle eleştiri oklarının hedefi haline geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO)’nın 60’ıncı kuruluş yıl dönümü nedeniyle istihdama katkı sağlayanlar için verilen ödül töreninde yaptığı konuşma nedeniyle eleştiri oklarının hedefi haline geldi. Aygun’un konuşması sırasında Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Çorlu İlçe Yönetimi salonu terk ederken, Çorlu TSO Yönetimi de Aygun’un yaptığı açıklamalardan duyduğu rahatsızlığı yayınladığı kınama yazısı ile dile getirdi. Yaşanan gelişmelerin ardından CHP Tekirdağ Milletvekili Aygun’a sahip çıkan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak; Çorlu TSO Yönetimi’nin kınamayı geri almaması durumunda bundan sonra Çorlu TSO Yönetimi tarafından düzenlenecek olan hiçbir organizasyona katılmayacağını açıkladı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, yaptığı yazılı açıklamada “Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) tarafından 15.09.2018 tarihinde yayınlanan ve Tekirdağ Milletvekili Sayın İlhami Özcan Aygun’u hedef alan ithamlar karşısında tarafımızca açıklama yapılması zorunluluğu doğmuştur. Söz konusu açıklamada, Çorlu TSO’nun kuruluşunun 60’ıncı yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen ödül töreninde Tekirdağ Milletvekili Sayın İlhami Özcan Aygun’un siyasi içerikli bir konuşma yaptığı belirtilmiş ve bu konuşmadan dolayı Çorlu TSO tarafından kınandığı ifadelerine yer verilmiştir. Unutulmamalıdır ki demokrasimizin olmazsa olmaz unsurlarından olan “temsil” görevini, milletimizden aldıkları vekâlet ile yerine getiren milletvekillerimiz her zaman ve her yerde, fikir, düşünce ve kanaatlerini ifade etme yetkisine sahiptirler. Dolayısıyla Çorlu TSO’nun açıklamasında yöneltilen ithamlar, Tekirdağ halkının özgür iradesine yapılmış bir haksızlıktır.

Tekirdağ halkının desteği ile göreve gelmiş Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, Milletvekili Sayın Aygun aleyhinde yapılan açıklamayı kınıyor ve bu açıklamanın geri alınmasını talep ediyorum. Söz konusu açıklama geri alınmadığı takdirde, Çorlu TSO tarafından bundan sonra düzenlenecek etkinlik, program, tören ve organizasyonlara katılmayacağımı kamuoyunun bilgilerine saygıyla arz ediyorum.” ifadelerine yer verildi.

Editör : Tuğberk Erdem
1391 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu