Genel Müdür Şafak Başa, Çorlu Yatırımlarını İnceledi
reklam
11 Ekim 2018
Genel Müdür Şafak Başa, Çorlu Yatırımlarını İnceledi

Genel Müdür Şafak Başa, Çorlu Yatırımlarını İnceledi

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, TESKİ’nin Çorlu İlçesi’nde sürdürdüğü alt yapı yatırımlarını yerinde inceledi. Başa, yaptığı incelemelerin ardından Çorlu Belediye Başkanı Sarıkurt’u da makamında ziyaret etti.

TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, TESKİ’nin Çorlu İlçesi’nde sürdürdüğü alt yapı yatırımlarını yerinde inceledi.

Havuzlar Mahallesi Türkeli Caddesi’nde yapılan incelemelerde; yağış esnasında göllenme olan ve su baskını yaşanan bölgelere yağmur suyu hattı imalatı yapıldığı belirtildi. Genel Müdür Başa, Kontrol Mühendisleri Duygu Atıcı ve Türker Dal ile Çorlu İlçe Şube Müdürü Atilla Saraç’tan Türkeli Caddesi ve çevre sokakları kapsayan bölgede bin milimetre çapında toplam bin 300 metre uzunluğunda yağmur suyu hattı imalatı yapıldığı bilgisini aldı. Ardından Dutluk Dere Mevki Taşkın Koruma ve Kanalizasyon İnşaatı kapsamında yapılan çalışmalar incelendi. İş kapsamında bugüne kadar 900 metre dere genişletme ve temizleme işlemi, bin 315 metre kanalizasyon hattı imalatı, 250 metre “U” kesit kanal, 25 metre 3 metre*2,5 metre tek gözlü kutu menfez ve 100 metre 2 metre*2 metre tek gözlü kutu menfez imalatı yapılarak işin yüzde 50’sinin tamamlandığı bilgisi alındı.

Genel Müdür Başa, sahada yaptığı yatırım incelemelerinin ardından Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’u da makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında, TESKİ’nin Çorlu’da yaptığı alt yapı yatırımları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

ÇORLU, ÇOK HIZLI BÜYÜYOR                                                                                                        

Ziyarette konuşan Başa “Çorlu ilçemiz, çok hızlı büyüyor ve gelişiyor. İlçenin güney bölgesinde yer alan Havuzlar Mahallesi de hızla bir şekilde büyümekte. Havuzlar, önemli mahallelerimizden biri olup alt yapısı yetersizdi. TESKİ olarak, alt yapı eksikliklerini gideriyoruz. Çorlu İlçesi Muhtelif Mahaller İçme Suyu, Kanalizasyon ve Yağmur Suyu İnşaatı İşi kapsamında, çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca bu iş kapsamında ilçemiz genelinde bugüne kadar 8 bin 266 metre içme suyu hattı, 13 bin metre kanalizasyon hattı ve 2 bin 385 metre de yağmur suyu hattı imalatı yaptık ve işin yüzde 60’ı tamamlanmış durumda. Bundan sonra, yağmur suyu mazgal imalatı yapılacaktır. Böylece yağış esnasında yüzeyde biriken sular ve oluşan göllenmeler, mazgallar ve yağmur suyu hatlarımız aracılığıyla su baskınlarına sebebiyet vermeden deşarj edilecektir.” dedi.

SU BASKINLARINI ÖNLEMİŞ OLACAĞIZ

Başa “Aşırı yağmurlardan dolayı Dutluk Dere Mevkii bölgesinde bazı apartmanlarda su baskınları yaşanıyordu. Yağmur suyu ve evsel atık sular aynı hat içinden deşarj oluyordu. Bu da yağışlı havalarda kanalizasyon hattının debisini yükselterek, taşma ve tıkanıklıklara sebebiyet veriyordu. Bu durumun önüne geçmek için “Çorlu İlçesi Dutluk Dere Mevki Taşkın Koruma ve Kanalizasyon İnşaatı” işimizi ihale ettik. Çalışmaların yüzde 50’si tamamlandı ve hızla devam ediyoruz. Dutluk Dere Mevkii Taşkın Koruma Hattı’mız, şehir içine kadar ulaşacaktır. Şehir içine geldiğimizde ilçe merkezinin yağmur suyu hatları da bu hatta bağlanacaktır. Bütün hat üzerinde yağmur suyu toplayıcı ızgaralar olacak ve bu ızgaralara aracılığı ile yüzeyde oluşan tüm yağmur suları hat içine alınacaktır. Böylece geçmişte meydana gelen su baskınları önlenmiş olacaktır. Yağmur suyu hattı ve evsel atık su hatları ayrılmış olacaktır. Çorlu Belediyesi ile koordineli bir şekilde çalışmaktayız. Çalışmalarımız tahmini Kasım 2018 döneminde, kış gelmeden bitirilecektir. Çorlu halkının özellikle yağışlı havalarda yaşadığı olumsuz durumları önlemiş oluyoruz.” diye konuştu.

Başkan Sarıkurt da TESKİ’nin Çorlu İlçesi’ndeki yatırımlarının hızla devam ettiğini, en kısa sürede tamamlanarak Çorlu’ya değer katacağını ifade etti ve çalışmalardan dolayı başta Genel Müdür Başa olmak üzere tüm TESKİ emekçilerine teşekkür etti.

Editör : Tuğberk Erdem
1340 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu