Atıklar Değerlendiriliyor, Kırsal Mahalleler Çiçekleniyor!
reklam
11 Ekim 2018
Atıklar Değerlendiriliyor, Kırsal Mahalleler Çiçekleniyor!

Atıklar Değerlendiriliyor, Kırsal Mahalleler Çiçekleniyor!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin vizyonları arasında yer alan tarım ve hayvancılık alanında, önemli çalışmalar gerçekleştiriliyor.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin vizyonları arasında yer alan tarım ve hayvancılık alanında, önemli çalışmalar gerçekleştiriliyor. Bu bağlamda Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen “Atıklarımız Değerleniyor, Kırsal Köylerimiz Çiçekleniyor” projesi start aldı.

Malkara İlçesi’nin Elmalı Mahallesi, Saray İlçesi’nin Bahçeköy Mahallesi ve Şarköy İlçesi’nin Uçmakdere Mahallesi’nde gerçekleştirilen proje kapsamında, il sınırları içerisinde faaliyet gösteren yemekhane ve catering firmalarından toplanan boş bitkisel yağ tenekeleri, mahalle sakinleri ile birlikte temizlenip, boyandı ve tenekelere 2 bin 500 adet çiçek dikildi. Vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine Malkara İlçesi’nin Yaylagöne Mahallesi’nde de gerçekleştirilecek olan “Atıklarımız Değerleniyor, Kırsal Köylerimiz Çiçekleniyor” projesi sayesinde, söz konusu mahalle de daha fazla estetik güzellik kazanmış olacak.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak tarım ve hayvancılık alanında önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten ve konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “Tarım ve hayvancılık alanında ortaya koyduğumuz çalışmalar, diğer büyükşehir belediyelerine de örnek teşkil etti. ‘Atıklarımız Değerleniyor, Kırsal Köylerimiz Çiçekleniyor” projesi de bu anlamda ses getiren bir projedir.  Bu sayede hem atıkları geri kazanarak doğayı koruyor, hem çiçek dikerek doğaya katkı sağlıyor, hem de mahallelerimizi daha güzel hale getiriyoruz. Projemize destek veren ve devamını talep eden vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Editör : Tuğberk Erdem
1656 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu