Çorlu Halkının, Belediyesiyle Barışma Zamanı Geldi
reklam
03 Kasım 2018

Çorlu Halkının, Belediyesiyle Barışma Zamanı Geldi

Geçen yıl CHP Çorlu İlçe Başkanlığı’na seçilen Yıldıray Arıcı, görevinden istifa ederek Çorlu Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu açıkladı. Arıcı’nın aday adaylığı açıklaması miting havasında geçerken, eleştirilerin odağında Çorlu Belediyesi vardı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorlu İlçe Örgütü’nde geçtiğimiz yıl yapılan delege seçimlerinin ardından tek listeyle gidilen ilçe kongresinde başkan olarak seçilen Yıldıray Arıcı, görevinden istifa ederek Çorlu Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu açıkladı. Açıklamanın yapılacağı alana eşi ile birlikte giriş yapan Arıcı, kendisini desteklemeye gelen partililerinin yoğun tezahüratları arasında İlçe Başkanlığı’na geçti. Kısa bir süre İlçe Başkanlığı’nda kalan Arıcı, dosyasını teslim ettikten sonra alana geri döndü.

UZUN ve ONURLU BİR YOL

Gittikleri yolun, uzun ve onurlu bir yol olduğunu vurgulayarak sözlerine başlayan Arıcı “Bu yolculuğun en önemli adımlarından biri, bundan yaklaşık 1 sene önce yapılan örgüt içi seçimlerimizdi. Bu seçimler tüm Çorlu siyasetine, Çorlu’da yaşayan herkes adına örgütümüzün verdiği bir cevap niteliği taşımaktaydı. Cumhuriyet Halk Partililer’in bizlere verdiği yüzde 86’lık delege desteğiyle, omuzlarımızda olan sorumluluğu hissederek geçirdiğimiz ilçe başkanlığı dönemimizi; Cumhuriyet Halk Partimizin ismine, tarihine ve değerlerine yakışır şekilde tamamlamanın verdiği gururla, şimdi yeni bir şeyler söylemenin zamanı geldi diyorum. Bu süreç bizlere siyasi anlayışımızın şekillenmesi noktasında da büyük bir katkı sağladı. Birlikte olursak ne kadar güçlü olduğumuzu, sesimizin ne kadar gür çıkabildiğini gördük. Kendini yalnız ve çaresiz hissedenlerin bir araya geldiğinde aslında hiç de yalnız olmadığını, ne kadar güçlü olduğunu ve birlikte olduklarında neler yapabileceklerini gördük. İlçe Başkanlığı’mız süresi içerisinde, toplumun sorunlarına ve değerlerine göre siyasi anlayışımızı geliştirdik. Siyasetin genç, dinamik olması gerektiğini ve bu ülkede hangi görüşten olursa olsun siyaset yapan herkesin köklerinin bu topraklarda olması gerektiğini bilerek hareket ettik. Ve bugün bu anlayışla, bu uzun ve onurlu yolculukta bir büyük adımı daha atmak için hep birlikteyiz.” dedi.

VİZYON ve KİMLİĞİMİZİ ORTAYA KOYMALIYIZ

Arıcı “Trakya’nın en büyük yerleşim yerini hak ettiği konuma ulaştırmak adına, daha önce yapılan çalışmaların üzerinde, daha iyisini yapmak için bir vizyon ortaya koymamız gerekiyor. Çünkü yapılacak projelerin hangi anlayışla yapılacağını ortaya koyduğumuz ve çerçevelerini net bir şekilde belirlediğimiz zaman, Çorlu’nun kısa, orta ve uzun vadeli stratejik hedeflerini belirleme noktasında daha büyük ve gerçekçi atılımlar yapılacaktır. Şu anda Çorlu’da projeler yürütülüyor, fakat bundan çok daha önemlisi Çorlu’nun vizyonunu ortaya koymamız gerekiyor. Geçim kaynağı tarım ve sanayi olan insanların ağırlıklı olarak yaşadığı kentimizin, stratejik hedefleri belirlenmeli. Yaşayan, genç ve dinamik bir şehir yaratmalıyız. Çorlu’nun sanayi alanında, tarım alanında, sağlık alanında, turizm alanında, üniversite eğitimi alanında, fuar ve kongrelere ev sahipliği yapması noktasında bir vizyona ihtiyacımız var. Çorlu’nun tarihsel kimliğini ön plana çıkarmamız gerekiyor. Gezilmesi, görülmesi gereken yerleri sadece Alışveriş Merkezleri olan, kent belleği olmayan, hormonlu şekilde büyüyen bir kent olmaktan Çorlu’yu acilen kurtaracak adımları atmalıyız. Çorlu’nun tarihsel dokusuna uygun, kent kimliğini oluşturacak, marka değerini artıracak, turizme katkı sağlayacak projelerimiz olmalı. Kütüphaneleri, tiyatro salonları olan kültür ve sanata ev sahipliği yapacak yeni bir Çorlu markası yaratmalıyız.” diye konuştu.

SORUNLARI BİLİYOR ve YAŞIYORUM

Sözlerine devam eden Arıcı “Çorlu’da doğmuş ve Çorlu’da yaşayan biri olarak, Çorlu’nun sorunlarını sadece bilmekle kalmıyor aynı zamanda yaşıyorum da. Ulaşım konusunda acil alınması gereken önlemleri görüyorum. Alternatif yolları oluşturulmuş, trafiğe kapalı, yayalaştırılmış alanları olan, büyük dinamik kent meydanları olan, yaşayan bir kent yaratmalıyız. Şehir planlamacılığını, sadece sayısal değerlere hapsedemeyiz. Şehirlerin yaşam ve mekân kalitesi yüksek, kimlikli, yaşanabilir, insan odaklı, güvenli, yöresel mimari ve geleneksel değerlere uygun kentsel tasarımı da içeren çalışmalara imza atmalıyız. Engelli yurttaşlarımızın güvenli ve konforlu bir yaşam sürebileceği engelsiz bir kent yaratma anlayışını ortaya koymalıyız. Kadınların ekonomik özgürlüklerini sağlamaları için projeler üretmeli, yaşlıların sosyal hayata katılmalarının önünü açmalıyız. İlçemiz tıpkı ülkemiz gibi genç nüfusa sahip gelişmekte olan ve her geçen gün yıldızı parlayan bir kenttir. Gençler yaşadıkları kentin olanakları dâhilinde sosyal, kültürel, sanatsal, sportif ve bilimsel pek çok alanda kendilerini geliştirmek ve ifade etmek istemektedirler. Fakat yerel yönetimlerin yapacakları hizmetler ve faaliyetler planlanırken gençlerin görüşleri alınarak yapılmamaktadır. Bizler; bu kentte yaşayan gençlerin yerel yönetimden beklentileri nedir, gençler belediyenin hangi hizmetlerini kendileri için kullanıyorlar veya belediyenin faaliyetleri ne derece genç odaklı tüm bunları değerlendirerek stratejik planlarını hazırlamalı gençlerin beklentileri yönünde yeni düzenlemeler yapmalıyız. Belediyemizin Çorlu’muzda esnafımıza yönelik bakış açısını değiştirmeliyiz. Bürokratik zorlukları minimum düzeye indirip, çarşı ve cadde alışverişini artıracak çalışmalarımıza önem vermeliyiz. Tüm projelerimizde doğa ve çevreye saygılı, halkçı yerel yönetim anlayışıyla yatırımcı bütçe uygulamaları geliştirmeli ve kent yaşamında kaliteyi yükseltmek için proje-kaynak eşliği sağlamalıyız. Dürüst, saydam, hesap verebilen bir anlayışla Çorlu’yu, halkla birlikte yönetmeliyiz.” dedi.

ÖNSEÇİMDEN ÇEKİNENE, ÇORLU HALKI NEDEN OY VERSİN!

Yapılması gerekenin, Çorlu’ya stratejik bir hedef koymak ve bu vizyon çerçevesinde hedeflenen marka değeri yüksek yeni bir Çorlu yaratmak olduğunun altını çizen Arıcı “Bu bağlamda partimiz, 2019 Yerel Seçimleri öncesinde kendi takvimini açıkladı ve iddialı bir şekilde zaman kaybetmeden adaylarını belirleme sürecine girdi. Bu noktada görüşümü ve tavsiyemi de sizlerin huzurunda açık yüreklilikle söylemek istiyorum. Uzun bir yola çıktık. Bu yol daha önceden de söylediğim gibi kendimize bir koltuk arama yolu değildir. Partililerimizin de, örgütümüzün de, seçmenlerimizin de ortak bir talebi var. Bizler, koşulsuz şartsız tüm üyelerin katılımı ile yapılacak bir önseçimle adaylarımızı belirlemek istiyoruz. Daha önce yaptığımız yerel seçimler ortada… Geçmişte Ankara ve İstanbul Belediyeleri dâhil büyük başarılara imza atan belediye başkanlarının büyük çoğunluğunun ön seçimle gelmesi tesadüf değildir. Önseçim bizlere kazandırır. Değerli arkadaşlar! Önseçim sandığına girmekten çekinene, Çorlu halkı neden oy versin? Bu anlayışla hareket etmemiz gerekiyor. Çorlu’da 6 bine yakın üyesi bulunan Cumhuriyet Halk Partisi’nin önüne, gelin sandığı hep birlikte koyalım. Ne birileri başkanlığı başkasına bıraksın, ne de kırılma, gücenme olsun. Gelin, sandığı örgütün önüne koyalım arkadaşlar! 6 bine yakın CHP’liden daha büyük anket mi olur?” diye konuştu.

HEPİMİZ, BİR KURTULUŞA İNANIYORUZ

Arıcı “Sosyal demokrat belediyeciliğin bayrağını daha yukarıya taşımanın zamanı geldi. Bu kentin geçmişini, kültürünü, dokusunu ortaya çıkaracak yatırımlara imza atmanın zamanı geldi. Yüzleri gülen, bu kentte yaşamaktan mutluluk duyan, hangi inançtan hangi bölgeden olursa olsun kendini bu kente ait hisseden herkesin birlik beraberlik içinde yaşayacağı bir Çorlu’yu inşa etmenin zamanı geldi. Bu kentte yaşayanların, hepimizin ortak bir yanı var. Hepimiz Mustafa Kemal’in gözleriyle Kocatepe’den Türkiye’yi görüyoruz, yani bir kurtuluşa inanıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi’nde, burada olan ya da olmayan bütün örgütümüzün ortak yanı bu… Farklılıklarımızı zenginlik görüp, ortak değerlerimizi de yüceltirsek ve en önemlisi birbirimizi seversek kurtuluşa olan inancımız da, heyecanımız da artacaktır.” dedi.

ÇORLU HALKININ, BELEDİYESİYLE BARIŞMA ZAMANI GELDİ

Ülkemizde yaşanan acılı günlerin artık bir son bulması gerektiğini vurgulayan Arıcı, sözlerini “Terör, ekonomik kriz, eğitimde gericilik ve her alanda adaletsizliğin hüküm sürdüğü bir ülke sarmalında, geleceğimizin kaybolmasını kabul etmiyorum. Bu topraklarda insanca ve barış içerisinde yaşamak bizim elimizde. Bunun için önce siyaset düzenini, ardından da Türkiye’yi değiştirmemiz gerek. Nasıl bir ülkede yaşamak istiyorsak, onu var etmek için mücadele etmemiz gerek. Unutmayın! Türkiye’nin güçlü bir Cumhuriyet Halk Partisi’ne ihtiyacı var. Ve bizler Cumhuriyet Halk Partisi’nde mücadele ediyorsak dengelerimizle değil, değerlerimizle siyaset yapacağız. Siyaset bana ne verecek değil, ben topluma ne vereceğim, diye düşüneceğiz. Sonuç olarak; artık Çorlu halkının, belediyesiyle barışma zamanı geldi. Aydınlamanın, çağdaşlığın, cumhuriyetin ve Mustafa Kemal’in kenti Çorlu’yu hak ettiği anlayışla yönetmenin zamanı geldi. Bugüne kadar Çorlu’ya hizmet eden başkanlarımıza teşekkür ederek, daha iyisini yapma iddiasıyla Cumhuriyet Halk Partisi Çorlu Belediye Başkan Aday Adaylığımı sizlerin huzurunda açıklıyorum.” diyerek noktaladı.
Editör : Tuğberk Erdem
1372 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu